Ako naskenovať knihu do PDF
-
demovic_svk
Medium Star
Ako naskenovať knihu do PDF
ahojte, musim oskenovat knihu a dať to do PDF ...prosim vas poradite mi ako to spravim ? dakujem
Naposledy upravil/-a goten v 13 mar 2012, 18:54, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Zmenený názov témy.
Dôvod: Zmenený názov témy.
Re: PDF
Pôjdeš do obchodu, kúpiš si nejaký skener, donesieš si ho domov, rozbalíš, pozrieš manuál, ako ho nainštalovať, nainštaluješ podľa manuálu, nainštaluješ priložený software, ktorý určite bude podporovať PDF (dnes už hádam všetky skenery to zvládnu), otvoríš kryt, priložíš tam prvú stranu knihy, stlačíš tlačítko na skenery na skenovanie do PDF, prípadne v programe nastavíš skenovanie do PDF, začneš skenovať, najskôr si oskenuj 2-3 stránky a pozri si, či Ti vyhovuje veľkosť, rozlíšenie, ak je to zbytočne veľké, zníž DPI - až budeš spokojný s kvalitou, postupne skenuj prvú stránku, druhú stránku, tretiu, štvrtú, piatu, šiestu, siedmu..... a keď budeš hotový so všetkými stranami, dáš ukončiť skenovanie... a vuala!

-
demovic_svk
Medium Star
dakujem ale nepotreboval som taky podrobny navod
...ja mam skener len nemam program aby som to mohol skenovat do PDF ale stiahol som vuescan len tam je vodotlac takze to mi moc nepomohlo...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.bullzip.com/products/pdf/info.php
prvý link čo vyhodil google
prvý link čo vyhodil google
-
demovic_svk
Medium Star
A ako to spravim v tom adobe illustrator ? ..ta kniha sa neda kupit..je to taka starsia kniha a robim to pre vlastne pouzitie
-
demovic_svk
Medium Star
Ďakujem už to mám. Preskenoval som všetko ako obrázky dal som to do wordu a uložil som to ako PDF 
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2012, 19:50)
len mam este jeden problem
...to PDF ma 44 MB zozipovane 40 MB potreboval by som to tak aby sa to dalo poslat mailom ...cim to zmensim ?
//autoeditácia príspevku (13 Mar 2012, 19:50)
len mam este jeden problem
-
TommyHot
Addict
Re: Ako naskenovať knihu do PDF
pozmensuj si tie obrazky (su na to aplikacie, ktore vedia naraz zmensit viacero obrazkov) a vytvor PDF este raz.. neviem kolko je to stran, ale 40MB je mrte vela pravdepodobne koli tomu, ze si to robil z 3-5mpx obrazkov
naskenuj obrazky ako ciernobiele alebo odtiene sedej a nie farebne
Hej hej obrazky do PDFka nasukat a bude mat 300MB
"najcistejsia" metoda je oskenovat do to do TIFFu s aspon 300dpi a nasledne to prehnat OCR softom (napr. ABBYY Finereader, Recoginta, ...). Ten "precita" text z naskenovanych obrazkov a umozni s nim pracovat ako s textom. Pri troske praxe sa daju takto dosiahnut pekne vysledky (robil som len s ABBYY, ale ked si to rucne prejdes, ponastavujes zony atd, je to slusne).
"najcistejsia" metoda je oskenovat do to do TIFFu s aspon 300dpi a nasledne to prehnat OCR softom (napr. ABBYY Finereader, Recoginta, ...). Ten "precita" text z naskenovanych obrazkov a umozni s nim pracovat ako s textom. Pri troske praxe sa daju takto dosiahnut pekne vysledky (robil som len s ABBYY, ale ked si to rucne prejdes, ponastavujes zony atd, je to slusne).
-
Ryan Giggs
VIP
Chces to pre vlastnu potrebu a potrebujes to posielat mailom. Sam sebe? 
Ved to hod na nejaky server a mailom posli len link. Aky problem?
Ved to hod na nejaky server a mailom posli len link. Aky problem?
-
johny541
King
k6, taká pomimo otázka. Ten program dokáže rozoznať aj rukou písaný text (tlačeným)?
-
hojko
Site Admin
Ak si nahodis do OCR slovnik s rukou pisanym textom, tak rozozna aj to.