palivový filter
palivový filter
chcem sa spýtať kedy sa standardne mení palivový filter? pozeral som si servisné iintervaly na ibizu 6l a pre dieslove motory je to 60 000 km. a chcem sa spýtať či je v tom nejaký rozdiel.môžem to brať tak že aj pri benzínoch sa teda má meniť po 60 000 km alebo je tam nejaká odlišnosť? že by sa napríklad mal meniť skôr?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: palivový filter
Najdi si na nete aky je servisny interval, ale skor to zalezi hlavne od znecistenia. Ked sa na to pozrie mechanik, tak vidi, ci je zaneseny alebo ci z neho tecie spina. Neviem aky ma Ibiza filter, ci je to ten kartonovy co stoji 10 eur alebo komplet kovovy do ktoreho nevidis, tam je cena v pohode aj 60 eur za filter. Ak mas ten lacny, tak ho vymen hned a mas pokoj.
Ibiza má ten kovový 3barový s integrovaným regulátorom tlaku.Pozeral som sa a neni tam napísané pre benzínové motory iba pre vznetové a to by mali byť dieslové agregáty a tam ej uvádzený servisný interval 60 000 km.Pre zážihové nieje uvedený interval výmeny vôbec ale pochybujem žeby sa nemal meniť
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
palivovy sa meni vtedy, ked Ta to napadne, pretoze je to lacna zalezitost, teda v beznych autach, kde su tie papierove... robi sa to popri beznom servise, takze vzdy, ked robis vacsi servis, dohod tam aj tuto polozku, napr. ked raz za dva-tri roky menis brzdove oblozenie, olej, naplne, atd., tak vzdy si tam dohod aj vsetky filtre, vzduchovy, palivovy, pelovy atd... inak je zbytocne robit si kvoli tomuto nejake starosti...
aha dobre teraz ked budem menit koncom roku olej tak tam hodim vsetky filtre nech sa vymenia okrem peloveho ten budem menit skorej teraz na jar.Oka diki moc za radu.
Pri dieseli by som výmenu palivového filtra nezanedbal, lebo od množstva sajrajtu, ktorý zachytí závisí aj životnosť oveľa drahších dielov (trysiek)...
mám benzín takže našťastie sa to až tak zasierať dufam nebude ale..aj tak to asi vymením pri 30 000 km od GO kedy s amenili vsetky filtre
Aha, ja som hore zahliadol spojenie dieselový motor, benzíny samozrejme nie sú ani zďaleka citlivé na kvalitu paliva...