Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
mozno niekoho zaujme...
http://www.ephoto.sk/ephoto/kariera/poz ... otechniky/
http://www.ephoto.sk/ephoto/kariera/poz ... otechniky/
ze by som sa im ozval??? 
-
klm16
Medium Professional
fotografi mam otazku a myslim ze sme to tu este neriesli...
na co tlacite svoje fotografie ?? nejake typy? Fotolab na neoslovil, obycajne fotky ktore si vesam na stenu tlacim na klasicky fotopapier nizsej kvality, fotografie ktore idu ako darcek, tlacim na plast UV technologiou a skusal som aj foto na platno to sa mi asi paci najviac....
na co tlacite svoje fotografie ?? nejake typy? Fotolab na neoslovil, obycajne fotky ktore si vesam na stenu tlacim na klasicky fotopapier nizsej kvality, fotografie ktore idu ako darcek, tlacim na plast UV technologiou a skusal som aj foto na platno to sa mi asi paci najviac....
ludia, riesim taku vec, uz mam finanice na ucte, chcem kupit nex 7, problem je ze netusim odkial, resp. viete nekto kedy bude na skladoch dalsia varka alebo nemate nejake info okolo toho ?? dalsia vec je ze musim to brat ako zivnostnik, a neviem ako je to pri kupe zo zahranicia lebo pozeram ze v cechach maju zopar kuskov na skladoch.. tak ak by nekto vedel poradit bol by som velmi rad 
-
klm16
Medium Professional
takže dnes odišiel 70-200/4, mal som rád to sklo, nafotil som sním veľa dobrých záberov...
otázka je čo ďalej... Najviac ma láka bazárový 70-200/2,8 IS v prvej verzií. Alternatíva je verzia bez IS.
Za IS mi hrá to že fotím rád fotím report, a pri akciách v zlých svetelných podmienkach sa mi IS oplatí. Druhá vec je že rád fotím aj portrét a ľudí a verzia bez IS má VRAJ (neviem čo je to pravda) lepšiu kresbu...
názor ?
otázka je čo ďalej... Najviac ma láka bazárový 70-200/2,8 IS v prvej verzií. Alternatíva je verzia bez IS.
Za IS mi hrá to že fotím rád fotím report, a pri akciách v zlých svetelných podmienkach sa mi IS oplatí. Druhá vec je že rád fotím aj portrét a ľudí a verzia bez IS má VRAJ (neviem čo je to pravda) lepšiu kresbu...
názor ?
-
chlapec10
Addict
ak mas financie, URCITE si zober IS verziu... to s tou kresbou... hovori sa ze pri istych situaciach sposobuje IS neostrost(zatial som sa tym nestretol) a koniec koncov, IS sa da aj vypnut
-
klm16
Medium Professional
zalezi co najdem na internetovych bazaroch, urcite dam vediet ako to dopadlo ....
//neponahlam sa s tym nejako, do letnych festivalov mam cas
//neponahlam sa s tym nejako, do letnych festivalov mam cas
-
Jeremy
Medium Professional
Caute chalani, po velmi dlhom case opat nieco prispejem. Jeden znamy ma poprosil ci by som mu trocha neodkomunikoval medzi komunitou celkom zaujimavy workshop.
Cez tento vikend bude v Bratislave workshop s Robertom Vanom na temu zenske akty - http://blog.kucerka.sk/2012/04/zucastni ... jte-zlavu/
Roberta Vana sledujem uz dlhsie a jeho tvorbu doslova zeriem, len mi pride trocha drahy ten ws, no kazdopadne myslim ze sa oplati ist
(fyi - z tohto ze to hovorim kadekomu naozaj nemam nic, ide o dobru sluzbu znamemu)
Cez tento vikend bude v Bratislave workshop s Robertom Vanom na temu zenske akty - http://blog.kucerka.sk/2012/04/zucastni ... jte-zlavu/
Roberta Vana sledujem uz dlhsie a jeho tvorbu doslova zeriem, len mi pride trocha drahy ten ws, no kazdopadne myslim ze sa oplati ist
(fyi - z tohto ze to hovorim kadekomu naozaj nemam nic, ide o dobru sluzbu znamemu)
-
chlapec10
Addict
Ked si Nikonista zapali kubansku cigaru 
to mal byt pokus o zart?
ja v tom vidim pokus o flame
ale k- ti davat nebudem aby si tu potom NEPLAKAL ako to ty lubis, no myslim ze toto moc do temy nepatri, kedze davnejsie si sa vyjadril ze nechapes tej polemike medzi canonistami a nikonistami...!!!
ale k- ti davat nebudem aby si tu potom NEPLAKAL ako to ty lubis, no myslim ze toto moc do temy nepatri, kedze davnejsie si sa vyjadril ze nechapes tej polemike medzi canonistami a nikonistami...!!!
polo-x zasa raz nepochopil... jo vlastne... on je canoňák, tak sa ho to asi dotklo... 
maki skus si aspon raz precitat prisevok predtym nez zadres <>ovinu... fotil som roky na nikon a teraz fotim na canon...
ale nazov tohto vlakna je o inom ako opatovne vyvolavat hadky medzi canonom a nikonom...
keby sa ma to dotklo tak by som mu dal k- ale nedal, len som chcel upozornit na to ze to nie je ani k teme ani vtipne... takychto popolnikov som uz videl vela ale davat to sem nebudem, tu hladam ine info...
dufam ze to teraz pochopis, pretoze sa k tej fote uz nemienim vyjadrovat...
sorry za offtopic
ale nazov tohto vlakna je o inom ako opatovne vyvolavat hadky medzi canonom a nikonom...
keby sa ma to dotklo tak by som mu dal k- ale nedal, len som chcel upozornit na to ze to nie je ani k teme ani vtipne... takychto popolnikov som uz videl vela ale davat to sem nebudem, tu hladam ine info...
dufam ze to teraz pochopis, pretoze sa k tej fote uz nemienim vyjadrovat...
sorry za offtopic
a ty skús aspoň raz popremýšľať predtým ako napíšeš nejakú ko*ot... pretože to nepríde vtipné tebe, alebo že to je podľa teba offtopic, tak máš také tlačítko a volá sa že report, môžeš tým upozorniť moda/admina a už je to potom na jeho zvážení či je to OT... a ty nemusíš mať blbé kecy...
obrázok je síce starý, ale je vtipný a na odľahčenie témy vynikajúci... len sa vždy musí nájsť nejaký takýto mamrd ako ty, ktorý to nepochopí...
obrázok je síce starý, ale je vtipný a na odľahčenie témy vynikajúci... len sa vždy musí nájsť nejaký takýto mamrd ako ty, ktorý to nepochopí...
Maki a Polo-X - neflamujte. Ak mate nejake spory, tak si ich rieste cez ICQ, Skype, gTalk, FB, MSN, ...
Urazky a invektivy tolerovane nebudu.
Urazky a invektivy tolerovane nebudu.
-
chlapec10
Addict
keby tam bol nikon telo tak by som ho sem dal tiezPolo-X napísal:to mal byt pokus o zart?
ked uz by som mal spamovat z oblasti zabavy a "bojov" medzi N a C tak sem dam radsej toto
http://gadgets.vtm.zive.cz/sachy-s-obje ... fault.aspx
http://gadgets.vtm.zive.cz/sachy-s-obje ... fault.aspx
a aby ste stale neriešili blbosti tak ako najlepšie nafotiť produktovú fotoku šperku (náhrdelníky a podobne) ak máte k dispozícii len prírodné svetlo a 1x 430EX II?
Nejaké tipy... či použiť vôbec ten blesk aťd.. zatiaľ som to skúšal tak že jeden zdroj svetla bol z okna a blesk bol namierený z hora na to čo som fotil, aby som mal čo najmenší tieň aj keď to zase vytvorilo dosť odleskov, na šperku, takže nejaké tipy?
Nejaké tipy... či použiť vôbec ten blesk aťd.. zatiaľ som to skúšal tak že jeden zdroj svetla bol z okna a blesk bol namierený z hora na to čo som fotil, aby som mal čo najmenší tieň aj keď to zase vytvorilo dosť odleskov, na šperku, takže nejaké tipy?
-
WiZard
Star
...ak by si mal v ramci improvizacie k dispozicii bielu igelitku, mohla by ti pomoct s tymi odleskami a tienmi... 
ja práveže odlesky chcem eliminovať úplne a svojím spôsobom aj tiene na minime proste biely podklad bez tieňov a najlepšie aj málo odleskov (pri blesku fest vela)
-
WiZard
Star
neviem, ako si to pochopil ale myslel som dat sperk do igelitky, bleskom svietit cez tu igelitku, aby rozptylila svetlo...