úver
-
demovic_svk
Medium Star
Re: úver
no ved nejako to spisem a skusim co to spravi ....to nie ale tak 2000 - 3000 € + vlastne zdroje
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
no, 2000 nie je tak veľa. Osobne by som ti radil nájsť si dočasnú prácu, a za pol roka to máš našetrené. Ak si absolvent a žiješ s rodičmi, tak nemáš žiadne náklady na bývanie a stravu. A si mladý, môžeš využiť výhodné účty v banke bez (alebo len s malými) poplatkov. Ak si vezmeš úver, tak na úrokoch poriadne preplatíš
Od toho je podnikatelsky plan. Okrem vsetkych moznych a nemoznych ukazovatelov musis vykazat mieru navratnosti. To vsetko bude banku zaujimat a samozrejme to ti musia odobrit. Pokial plan bude zly, ci uz formalne, alebo banka odhadne, ze tvoj plan je nerealny tak uver nedostanes. Ak plan bude dobry, banke sa bude pozdavat tak ti navrhnu vysku uveru a podmienky (uroky, splacanie,...).
-
demovic_svk
Medium Star
no ved ja by som to chcel splatit co najskor ....za nejake 2 - 3 mesiace chcem byt bez uveru
-
TommyHot
Addict
Teraz by si bol rad aj keby ti daju 2 tisicky a do 2-3 mesiacoch uz chces byt bez uveru?
ty budes asi jeden z tych podnikatelov, co si myslia, ze do tyzdna su milionari. Nehovoriac o tom, ze ta banka s takymto pristupom kopne do zadku.
Btw ta statna dotacia nie je tak, ze ak do roka zarobim tolko co mi stat pozical, tak uz mu nemusim nic vracat (a teda mozem po roku prestat podnikat)? Ja som o to nikdy neziadal, ale mam pocit, ze znami nieco take spominali.
Btw ta statna dotacia nie je tak, ze ak do roka zarobim tolko co mi stat pozical, tak uz mu nemusim nic vracat (a teda mozem po roku prestat podnikat)? Ja som o to nikdy neziadal, ale mam pocit, ze znami nieco take spominali.
-
demovic_svk
Medium Star
praveze nie...ale tak chcem sa toho co najrychlejsie zbavit...nieco by som si zarobil + nejaké ine zdroje...
-
audiotrack
VIP
máš skreslené predstavy o realite. Teraz si vyšiel zo strednej, nevieš nič o živote. Myslíš že ti každý požičia len tak z voleja, že si našetreší a splatíš to za dva mesiace, že budeš podnikať bez problémov niekoľko rokov.. Realita bude asi taká, že ti nikto nepožičia a ak hej, tak to budeš ma na krku rok ak nie roky a budeš si plieskať hlavu za tie úroky čo na tom preplatíš. Brať si úver je to posledné o čom by si mal uvažovať. Ak dokážeš zmýšlať štýlom "zarobím a splatím" tak to zmeň na myšlienku "zarobím a začnem potom, nechcem úver"
-
TommyHot
Addict
demovic obavam sa, ze si si to dobre nepremyslel.. neviem kolko mas vlastnych zdrojov, ale ak si potrebujes pozicat 2-3 tisicky tak asi vela nie, predpokladam, ze mozno dalsie 2-3 tisicky. V autodoprave ti to poriadne nepokryje ani naklady na myto (ak teda planujes mat vacsie auta), nie to este kupu auta. Samozrejme treba platit dane a odvody. Tudy cesta nevedia a ak naozaj chces podnikat mas 2 moznosti.
1) chod niekam robit aspon na rok, nieco si usetris a potom ti aj banka skor pozicia ak teda potrebujes vacsiu investiciu.
2) najdi si inu "lacnejsiu" podnikatelsku cinnost
Nikto ti tu nechce zle, ale niektori uz podnikame nejaky ten piatok uspesne ci menej uspesne a vieme co to obnasa.
1) chod niekam robit aspon na rok, nieco si usetris a potom ti aj banka skor pozicia ak teda potrebujes vacsiu investiciu.
2) najdi si inu "lacnejsiu" podnikatelsku cinnost
Nikto ti tu nechce zle, ale niektori uz podnikame nejaky ten piatok uspesne ci menej uspesne a vieme co to obnasa.
-
demovic_svk
Medium Star
Chcem auto do 3,5t..na zaciatok ...tam sa myto neplati ci ? ...chcem si zalozit zivnost myslim si ze nieje taká náročná na platenie odvodov atd...ved skusim nieco poriesit
-
audiotrack
VIP
no živnosť ani nie, tuším nejakých 60€ mesačne (ak sa ti to nezdá náročne.. podľa mňa je to moc). Ale autodoprava.. tam nestačí uvažovať že živnosť je lacná. Tam treba platiť dialničnú známku, treba platiť benzín, treba platiť opravy a servis auta, treba plno iných vecí. Nie je živnosť ako živnosť. Keby sedíš za počítačom doma na živnosť tak ťa to výjde lacnejšie ako riešiť autodopravu
k tym vsetkym vydavkom, este napr. cestna dan, co tiez nie je zanedbatelna polozka... http://www.autorubik.sk/novinky/dan-z-m ... estna-dan/
-
TommyHot
Addict
Chces zivnost?
zblaznil si sa? Hlavne ked si chces brat pozicku z banky? Banky zivnostnikom pozicky nedavaju uz len z principu. Posobi to velmi nedoveryhodne a vobec nie je pravda, ze platis nizke odvody. Platis mrte velke odvody (v zavislosti od zisku), akurat prvy rok nemusis platit do socialnej poistovne. Jednoznacne odporucam srocku. Ak si u seba neni zamestnany, tak platis len dan z prijmu (teda popri dalsich nakladoch na autodopravu) a preddavok do zdravotnej positovne vo vyske 47.58eur/mes ako fyzicka osoba. Nic viac. A tie naklady na zalozenie srocky nie su az take vysoke, ked...
Teda este aby som nezavadzal. Sro musi platit preddavky na dan na dalsi rok ak ma za predchadzajuci rok zaplatit dan vyssiu ako cca 700 eur. Ak budes o rok musiet platit vyssiu dan ako si zaplatil preddavok, tak len doplatis rozdiel, a ak nizsiu, tak ti rozdiel vratia z danoveho uradu. Ale to nie su naklady, to su peniaze, ktore su stale svoje akurat nimi nemozes disponovat cely rok.
Ak mas znamych co maju firmy, tak sa ich popytaj co a ako, nechcem ti tu davat navody, ktore nie su uplne koser...
Teda este aby som nezavadzal. Sro musi platit preddavky na dan na dalsi rok ak ma za predchadzajuci rok zaplatit dan vyssiu ako cca 700 eur. Ak budes o rok musiet platit vyssiu dan ako si zaplatil preddavok, tak len doplatis rozdiel, a ak nizsiu, tak ti rozdiel vratia z danoveho uradu. Ale to nie su naklady, to su peniaze, ktore su stale svoje akurat nimi nemozes disponovat cely rok.
Ak mas znamych co maju firmy, tak sa ich popytaj co a ako, nechcem ti tu davat navody, ktore nie su uplne koser...
ako tak pozeram, tak pravidelne sa tu vyskytuju thready typu " ktora banka pozicia nezamestnanemu 2000-3000€ ?". a pod.
Takze vazeni, aby bolo jasne. Proces schvalovania spotrebitelskych uverov v bankach /tyka sa to aj vecsiny nebankoviek/ je zlozity proces pri ktorom sa preveruju take veci o ktorych sa beznym ludom ani nesniva ze existuju.
Nezamestnany bude zamietnuty hned na zaciatku, nikto sa s jeho ziadostou ani nebude zaoberat, zamietne ho hned automatizovany robot na zaciatku stromu.
Dalsia vec je ze niekto kto nema prax ani nasetrene dostatocne dispo sa mieni zadlzit pritom ani nevie ci mu podnikanie pojde, vlastne ani nevie co to vlastne naozaj obnasa. Taky clovek za predpokladu ze by ten uver dostal, po urcitom case prestane splacat lebo nebude vediet pokryt mesacne splatky a uverova spolocnost z neho zoderie kozu- a to teraz nemyslim ako vtipnu alegoriu.. Uz som videl pripady ked sa nesplacany uver po nie prilis dlhej dobe vysplhal do takej astronomickej sumy /uroky z omeskania, poplatky pre exekutora atd/ ze sa stal v podstate nesplatitelnym a clovek si to moze rovno hodit.
Takze vazeni, aby bolo jasne. Proces schvalovania spotrebitelskych uverov v bankach /tyka sa to aj vecsiny nebankoviek/ je zlozity proces pri ktorom sa preveruju take veci o ktorych sa beznym ludom ani nesniva ze existuju.
Nezamestnany bude zamietnuty hned na zaciatku, nikto sa s jeho ziadostou ani nebude zaoberat, zamietne ho hned automatizovany robot na zaciatku stromu.
Dalsia vec je ze niekto kto nema prax ani nasetrene dostatocne dispo sa mieni zadlzit pritom ani nevie ci mu podnikanie pojde, vlastne ani nevie co to vlastne naozaj obnasa. Taky clovek za predpokladu ze by ten uver dostal, po urcitom case prestane splacat lebo nebude vediet pokryt mesacne splatky a uverova spolocnost z neho zoderie kozu- a to teraz nemyslim ako vtipnu alegoriu.. Uz som videl pripady ked sa nesplacany uver po nie prilis dlhej dobe vysplhal do takej astronomickej sumy /uroky z omeskania, poplatky pre exekutora atd/ ze sa stal v podstate nesplatitelnym a clovek si to moze rovno hodit.
-
demovic_svk
Medium Star
nakoneic som sa rozhodol ze uver si nezoberiem....zohnal som peniaze ...len mam problem ..chcel by som si teda zalozit zivnost aspon na zaciatok..ale chcem ist na vysoku skolu normalne denne studium ..chcel by som sa spytat ci by som mohol tu zivnost dat napriklad na babku ..lebo este k tomu moji rodicia su rozvedeny takze by som uz nedostaval peniaze a taktiez odvody za mna bude platit este
-
demovic_svk
Medium Star
tak prepacte mna to len tak napadlo
...a ako by to bolo najlepsie ?
-
audiotrack
VIP
najlepšie by bolo jedno z týchto dvoch riešení:
1) dospieť, začať uvažovať triezvo a ísť na školu. Na prácu bude ešte kopec času po nej
2) dospieť, začať uvažovať triezvo a založiť si živnosť. Na školu kašli keď chceš pracovať
oboje dokopy mi nejako nejde. Buď by si zanedbával jedno, alebo druhé
1) dospieť, začať uvažovať triezvo a ísť na školu. Na prácu bude ešte kopec času po nej
2) dospieť, začať uvažovať triezvo a založiť si živnosť. Na školu kašli keď chceš pracovať
oboje dokopy mi nejako nejde. Buď by si zanedbával jedno, alebo druhé
-
demovic_svk
Medium Star
ale to zas nie ..chcem podnikať ..a popri tom by som zvládal školu..účtovníctvo by som si robil sám .
absolutne ale absolutne sa ti to neoplati, nevies do coho ides, keby si mal 2-3 roky zakladov manazmentu tak by si si bil hlavu o stenu ze si nad niecim takym rozmyslal, s jednym autom sa ty ako firma neuzivis, nie este aby si splacal uver, bud skola, alebo podnikaj, ak podnikas, podnikaj vo velkom a v niecom co tu nie je alebo coho je malo, dopr. firiem je po milu jarmilu a maju ovela ovela viac aut ako mas, budes mat ty
a s tym ze chces napisat zivnost na babku si to cele zabil, aj keby nie na babku, ale svoju vlastnu zivnost chces napisat na niekoho ineho ... a ty budes co? zamestnanec?
keby to bolo take lahke a dalo sa to zvladat podnikame vsetci...kto by nechcel byt sam sebe panom?
mam vystudovanu priemyselnu a dopravnu logistiku, 3 roky som praxoval v dopravnych firmach, dovazal som auta z nemecka a ani by ma nenapadlo otvorit si firmu s 1-2 autami a robit takymto firmam konkurenciu
a s tym ze chces napisat zivnost na babku si to cele zabil, aj keby nie na babku, ale svoju vlastnu zivnost chces napisat na niekoho ineho ... a ty budes co? zamestnanec?
keby to bolo take lahke a dalo sa to zvladat podnikame vsetci...kto by nechcel byt sam sebe panom?
mam vystudovanu priemyselnu a dopravnu logistiku, 3 roky som praxoval v dopravnych firmach, dovazal som auta z nemecka a ani by ma nenapadlo otvorit si firmu s 1-2 autami a robit takymto firmam konkurenciu