Plavajuca podlaha

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
110mat110
Light Professional
Light Professional

Plavajuca podlaha

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Viem ze temy tu uz su, ale tento problem je trochu specificky:

Mame v kuchyni staru podlahu. Ideme rekonstruovat celu kuchynu a vramci toho vyhadzat podlahu a dat tam plavajucu. Rozdiel medzi betonom a urovnou podlahy je asi 15cm. Nevieme ako to vyrovnat a aky material dat pod plavajucu podlahu tak, aby udrzala linku. Rozhodujuca je aj cena. Jedna sa o izbu cca 4x3m na 1. poschodi RD

Za rady velmi pekne dakujem
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Plavajuca podlaha

Príspevok od používateľa metthal »

Cize ak to dobre chapem, chcete navysit podlahu o 15 cm? Fuha, no, ja som robil plavajucu akurat len u seba v izbe, ale tak pod plavajucu sa dava taka penova somarina, ktora ti vsak uricte 15 cm nespravi kedze je vysoka mozno ani 1 cm nie. Co takto tam dat kleber na 13 cm cca a potom na to klast podlahu?

Nie som vsak odbornik, toto vsetko mam len co som pochytil od manualne zrucnejsich v rodine.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Nalejte tam nivelacny nater, to vam zvysi trocha a zaroven vyrovna a dal by som OSB dosky. Ale tak to je malo, strašne vysoky vyskovy rozdiel. Najlepšie by bolo spravit novy cementovy poter to by bolo najlahsie.
Ta penova podlozka ma tak 3-5 mm. Pod linku čo sme robili kuchyne ludia davaju dlazbu a potom plavajucu.
110mat110
Light Professional
Light Professional

aj my sme rozmyslali nad drevenym zakladom a na to OSB dosky. Moze to byt tak? Pretoze otec rozpraval aj nieco o polystyrene ale to je asi somarina.

//wolf co je to kleber? v googli len nahodi pneumatiky
neviem ci je dobry napad davat 10cm cementovy poter. Hlavne koli hmotnosti
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Ano hmotnost by bola vyssia.
Dobre by bolo použit ten dreveny zaklad a OSB dosky.
Ano je mozne pouzit aj Podlahový polystyrén EPS.
110mat110
Light Professional
Light Professional

A udrzi EPS kuchynsku linku chladnicku... nesadne?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Podla mna to dlhodobo neudrzi. Co sa tyka problemu: aka podlaha tam bola doteraz ze po jej odstraneni ostane 15 cm diera?
PS: do kuchyne by som plavajucu podlahu vobec nedaval, neprospieva jej vlhkost a v kuchyni sa casto nieco vyleje. Radsej by som volil nejaku dlazbu.
110mat110
Light Professional
Light Professional

doteraz tam bola obycajna drevena. Pravdu povediac, netusim co je pod nou a v akom je to stave, len vraj je tam obrovska diera. Problem je v tom, ze je to stary RD a miestnost vobec nebola stavana ako kuchyna. S vlhkostou problem nebude, bude sa stavat dost vykonna ventilacia kedze je problem aj so strechou a plesnami.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ked je to v rodinnom dome tak by nemal byt problem vybetonovat to, potom dat nivelacku a pokracovat dalej podla bezneho postupu pre plavajuce podlahy. A ani by to nemalo byt ovela drahsie ako nejaka ina vypln. Ohladom vlhkosti som narazal skor na priame poliatie podlahy, ktora sa potom moze zvlnit. Ak mas dlazbu a nieco zatecie pod linku, tak to nie je az taky problem ako pri plavajucej podlahe.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

a co tak dat podto extrudovany polistiren ? zatepli a aj zvysi podlahu
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

Kleber od Baumitu, popripde od Baumitu nejake univerzanlne hmoty, to je v nasej rodine najpouzivanejsie zo vsetkeho. Ked proste potrebujes u nas nieco zarovnat, opravit, vyvisit, zalepit, tak kleber :D
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

ak to potrebuješ na celú plochu 4x3m 15cm tak kleberu by si sa nedoplatil. Klasicky vybetonovat dajme tomu 10cm + 5cm nivelačka, alebo 10cm polystyrén + 5cm nivelačka
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

wolf ale nie ked musis robit 15cm poter. Ja by som odporucil pekne beton, ziadne ine sracky, vyjde ta najlacnejsie, potom nivealciou vyrovnat a nato mozes kleberom lepit dlazbu, btw plavajucu podlahu v kuchyni to je hovadina.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

plavajuca podlaha nie je len ta "penová somarina" a na to drevená podlahová krytina...
pre inšpiráciu odporučím http://www.cad-detail.cz/pa_top/44podk.htm kde sú uvedené skladby. len si vybrať. samozrejme ešte rozhoduje, či je miestnosť podpivničená.
inak by som bol za niečo takéto: http://www.cad-detail.cz/pa_det/3010306.htm + na to keramická dlažba
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

15cm je strasne vela. Cementovy poter sa moze robit do 50mm, ak chces 150mm, tak urcite vybetonovat resp. vyliat to betonovou mazaninou a na to nivelacku. Pomery kolko coho si najdi na nete, uz si to nepamatam.

Inak tu plavajucu podlahu by som si do kuchyne premyslel. Drevo znesie v tomto ohlade viac. Treba si uvedomit, ze plavajuca podlaha je lisovany karton + laminat a na vrchu lazura so vzorom. Je to velmi nachylne na skrabance, oter, vodu..
Radsej by som to poriesil kombinaciu plavajucu pod jedalenskym stolom s dlazobu pod linkou alebo celu kuchynu dlazbu.

Orientacne na podlahu rataj:
keramicka dlazba ca. 8mm
lepidlo pod dlazbu ca. 1-2mm
nivelacka ca. 3-4mm
laminatova plavajuca ca. 13mm
pruzna podlozka ca. 2mm
Napísať odpoveď