kupa auta dotaz na prepis

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
salamander1
Amateur
Amateur

kupa auta dotaz na prepis

Príspevok od používateľa salamander1 »

Ahojte,

Prosim o radu pretoze v tom nemam jasno, planujem kupit auto, moja otazka znie: ak ho kupim povedzme v nedelu (nie z autobazara ale od povodneho majitela) a on ho odhlasi az v pondelok resp. niekedy cez tyzden tak mozem ja stym autom ako uz jeho vlastnik (podla kupnej zmluvy) jazdit ked povodny majitel potrebuje na odhlasenie vozidla velky aj maly technicky preukaz.

Mozem ja jazdit resp. previest auto povedzme do ineho mesta da sa povedat bez velkeho aj maleho technicaku? len na zaklade kupnej zmluvy a povinnom ruceni?
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: kupa auta dotaz na prepis

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

myslim, ze tam staci iba kopia velkeho TP... tym padom jazdit mozes... ale neviem, kde je problem ist pren az v pondelok, odhlasit ho na Tvoje meno a doma prihlasit...
salamander1
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa salamander1 »

planujem tam ist tento vikend a s najvacsou pravdepodobnostou to auto kupim(oficialne ho idem pozret, previest sa, vyskusat), od mojho bydliska je to ale cez bol republiky tak preto nechcem cestu merat 2 x
bikeman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bikeman »

RATZINGER666 napísal:myslim, ze tam staci iba kopia velkeho TP... tym padom jazdit mozes... ale neviem, kde je problem ist pren az v pondelok, odhlasit ho na Tvoje meno a doma prihlasit...
Kopia TP aj notarom overena nestaci na to aby mohol jazdit. Je potrebny maly TP pre jazdu po cestnej komunikaci. Dokonca pokial by siel s velkym TP a nemal by so sebou maly dostane pokutu.
Cize jazdit takto nemoze.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

bikeman: ...nepisem, ze kopia staci na jazdenie, iked docasne sa toleruje aj to v kombinacii s kupnopredajnou zmluvou, ale nie je to oficialne... inak kopia staci na odhlasenie...
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

tak ako pise ratzi: prefoteny TP sa toleruje len v kombinacii s KP zmluvou aj to iba 1-2 dni od kupy. Aj ked mna osobne uz chytili x krat, ci uz v BA, ZA, s prefotenym TP a nikdy z toho nerobili vedu ked videli ze som to auto len teraz kupil.
DeWill
Expert
Expert

Príspevok od používateľa DeWill »

Dám moju otázku sem, viete mi poradiť aký formulár je treba na prihlásenie auta v rovnakom okrese? Myslím si že toto by malo byť ono http://www.minv.sk/swift_data/source/po ... iadost.pdf , ak hej neviete či si to môžem vytlačiť aj doma na štandardný formát (A4) alebo to musí byť preložená A3 ?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

potrebujes tzv. malu zmenu drzby, kde sa meni iba vlastnik vozidla... tlaci sa na A4 obojstranne... to, co posielas Ty, je na prepis mimo okresu... a tlaci sa iba na A3...

vsetky tlaciva vsak najdes vytlacene aj u policie, vypisanie trva dve minuty...
Prílohy
Mala_ziadost_zmena_drzby.pdf
(62.67 KiB) 168 stiahnutí
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ďakujem a otázka: To horné kde je napísané že vyplní pôvodný držiteľ to zostane teda prázdne ano?
Lebo on už vozidlo odhlásil takže tam so mnou ani nebude.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

uff, priznam sa, ze odhlasene v ramci okresu som este neprepisoval... vzdy to robia dvaja a auto sa neodhlasuje, iba sa spise zmena vlastnika... ako je to uz s odhlasenym, veru neviem, ale asi sa musi znova nejako prihlasit s novymi spz... ale to len tipujem... tam asi nepomoze ani splnomocnenie...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ja som to už robil ale nepamätám sa presne.
Majiteľ auta si zoberie veľ. technický a pôjde odhlásiť auto. Ja aj on máme kúpno-predajnú zmluvu na ktorej sú uvedené jeho a moje údaje. On auto odhlási na na nového majiteľa to znamená na veľ. technický policajti perom napíšu osobné údaje nového majiteľa. Veľ. technický mi dá a ja s ním idem na policiu prihlásiť auto.
Toto všetko je ok len som potreboval vzor tlačiva lebo si chcem doma na PC vypísať to tlačivo. :D

//autoeditácia príspevku (06 Aug 2014, 10:43)
Takže je toto tlačivo. Vlastne to isté vytlačiť obojstranne a spodnú bielu časť odstrihnúť. Je to vlastne A5
Ale v Košiciach je to zbytočné pretože to tlačivo hneď pri obhliadke vozidla vypisuje policajt. Teda on dáva tlačivo a to čo som si vypísal ja to som mohol zahodiť. :)
http://www.minv.sk/?tlaciva-evidencie-v ... ubor=59987
Napísať odpoveď