Sony Xperia S

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Sony Xperia S

Príspevok od používateľa uplink »

Pôvodne som vzal tento mobil preto, že som ho mal za super cenu, avšak po otvorí ma čakalo milé prekvapenie. Aj napriek recenziám, kde písali o mnohých záporoch tohto mobilu by som ho skúsil zhrnúť v bodoch, ako ho vidím ja:
:plus: úchvatný display s rozlíšením 1280 x 720
:plus: kontrast displayu je fantastický, konečne nereže oči ako sAMOLEDy, ktoré aj na najnižšom kontraste unavia oči po dlhšej chvíli
:plus: display prekresluje s fantastickou odozvou, konečne nenecháva duchov ako HTCčka a Samsungy s ich sAMOLEDmi, pri scrollovaní v menu, alebo textu na web stránkach. God bless ich technológiu, nech ej akákoľvek :)
:plus: fantastické pozorovacie uhly, aj keď sa nejedná o sAMOLED display
:plus: veľmi dobrá výdrž, vydrží oveľa viac ako iPhone 4S, oveľa viac ako HTC Sensation/Sensation XE, alebo Samsung Galaxy SII
:plus: veľmi rýchle reakcie
:plus: krásny zvuk, používa nejakú technológiu na lepšiu penetráciu zvuku a celkom im to vyšlo
:plus: 2 jadrový 1.5 GHz procesor hovorí za všetko s Adrenom 220 ťahá všetko ako sa patrí
:plus: teším sa na iCS
:plus: Sony ukradlo klávesnicu od Applu [U mad brah? :D ] a funguje geniálne
:plus: Slúchadlá v balení hrajú veľmi obstojne, porovnateľné s celou radou MX štuplov od Sennheisser.
:plus: odskúšaných cez 100 apps, všetky fičia bezproblémov na 720p displayi, som čakal že na tom nepôjdu žiadne appky
:plus: mimo iPhone 4S najluxusnejší povrch a spracovanie, aké som zatiaľ zažil, aj keď je to len umelá hmota
:plus: akurát som dotestoval Sygic Auru, je to prvý telefón na ktorom mi beží Sygic Aura úplne plynulo. Žiadny z vyššie spomínaných ho nezvládol tak rýchlo, okrem Galaxy SII
:minus: vstavaná baterka, keď sa vymláti po dvoch rokoch, tak sa telefón nebude dať predať, čo je škoda
:minus: spodná časť telefónu mi príde zbytočná, len mu zväčšuje proporcie
:minus: kapacitné tlačítka vo forme bodiek sa naozaj ťažko stláčajú [ako uvádzajú recezenti]
:minus: farby nie sú až také sýte ako na sAMOLED telefónoch, pre mňa je to výhoda, pre niekoho možno nie, preto to dávam ako mínus, nech som objektívny
:minus: pre niekoho môže byť naozaj veľký a neohrabaný
:minus: nikto nevie skopírovať technológiu applu čo sa týka ich kapacitných displayov, majú bezchybný povrch. Sony nemá síce klasické "X"-pattern ryhy na povrchu, ako majú ostatné kapacitný mobily, ale má tam iné ryhy s iným a trochu menej nápadným patternom. Osobne vadí táto vec asi len mne a dobre vyriešenú ju má zatiaľ len Apple
[mýty]

:?: výdrž telefónu na telefonovanie, prehrávanie filmov, alebo hudby je excelentná v porovnaní s vlajkovými loďami od HTC, Apple a Samsungu, nie ako uvádza väčšina receznentov, že dostáva baterka "punishment" aj napriek tomu že používa LED podsvietený TFT display a nie super šetrivý sAMOLED.
Prílohy
1.jpg
2.jpg
bonno50
Star
Star

Re: Sony Xperia S

Príspevok od používateľa bonno50 »

telefon mam asi 10 dni no ten displej parada bateria je asi fakt len slaba pri testovacich kuskoch
a este k tym tlacidlam vraj tak tazko maju ist aby sa nestavalo to ako pri inych telefonoch ze pri hrani hier v horizontalnej polohe si hru zrusis a pod. (vid HTC nie vlastna skusenost)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

bonno50 - díky moc za názor, tak môže byť, s iCS aj tak budú dvojmo tie tlačítka, či nie?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Ako myslis dvojmo ?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mám tu klientov Samsung Nexus a ten má menu vintegrované dole na spodku displayu [back, home, search]. Používa iCS. Tak tipujem že keď bude iCS na Sony Xperia S, tak bude tiež to menu integrované dole na displayi. Ale môžem sa mýliť.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

To by ti zbytocne zaberalo priestor. V ICS sa SW tlacitka daju vypnut. Pochybujem ze Sony to necha tam.
Ja mam Nexus S s ICS a SW tlacitka nemam.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Chedo, ale ja píšem o Nexuse, nie Nexuse S. To je "trochu" mimo kategórie...:)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=3620
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja viem o com je rec. Galaxy Nexus to ma tak spravene lebo tam vobec nemas ani senzorove tlacidla. Ako to mam napr. ja na svojom telefone. Ty myslis asi na toto: http://www.technospot.net/blogs/ics-mods-for-nexus-s/ posledny odsek, on-screen buttons.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Aha, jasne.
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tm_a.s. »

:minus: absencia gorilla glass-u
:minus: "sony" - prakticky nulové update-y (podpora)
bonno50
Star
Star

nepouziva nahodou Xperia S tu istu ochranu LCD ako na Xperii Active? kde v testoch bolo rovnako odolne ako Gorilla
a ak ma Sony zlu podporu tak si nemal este telefon z rady Xperia
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

tm_a.s. napísal: :minus: "sony" - prakticky nulové update-y (podpora)
A preto má najviac mobilov sľúbený ICS update práve od Sony (Ericsson) :roll:
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Neviem síce ako si toto myslel, ale HTC má viacej mobilov na ICSko s oficiálnou distribúciou, takže netuším čo si tým chcel povedať. Asi si mal len potrebu znížiť karmu nejakým neoverím žvástom. Ja tie mobily flashujem dennodenne, takže určite viem o tom kúsok viacej ako ty. Stačí si pozrieť hocijaké fórum a porovnať si podporu na Samsung a HTC a na Sony (+Ericsson) .. :)
Corn Flake
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Corn Flake »

Ty tu netrep o neoverených žvástoch keďže ja som ti krmu neznížil, zato ty mne hej. Tú tvoju "potrebu" som dostal až po prečítaní toho tvojho super skillz príspevku. Si myslíš, že keď vieš flashnúť mobil, čo vie každé decko ktoré vie prečítať krátky návod a má 5 minút čas, tak si myslíš, že ty si najmúdrejší a každí čo tvrdí opak, tak trepe? Tu máš 2 dni starý zoznam s oficiálnou podporou ICS zariadení http://blogs.computerworld.com/19341/an ... grade_list .
tm_a.s.
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Stále tam vidím 17 HTC mobilov vs 15 Sony Ericsson mobilov :) .. takže v provom som mal pravdu.
A teraz si skús porovnať podporu komunity na tieto dve spomínané značky . Napr. Xperia X10 (čo si myslím, že je slušný mobil ..). Našiel som 1 romku s ICS frameworkom, aj to vyšla len teraz a je to Beta 1, kým na svoj Desire (ktorý je slabší o kúsok) som flashoval stabilnú verziu s ICSkom mesiac dozadu, takisto na s2 a takisto na kopec iných zariadení.
bonno50
Star
Star

pre teba 15 mobilov znamena ,,prakticky nulové update-y (podpora)" dobry si! je ti nesympaticka znacka Sony tak nepis k tejto teme
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Osobne som zatial nemal este tu cest so ziadnym cistym ,,Sony" mobilom no velmi sa nane tesim. Mal som len X10 a prislo mi to velmi umele a nesikovne zariadenie. papierovo dobry vykon ale stabilita nic moc. a to som skusil vela custom rom. Verim ze Sony spravilo velky krok dopredu a Uplink Vdaka za recenziu =) Teraz si mi dal chrobaka do hlavy ci Tato xperia S alebo Nexus :D
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tm_a.s. napísal::minus: absencia gorilla glass-u
nemyl si Sony a SonyEricsson. SonyEricsson kaslal na svojich zakaznikov co sa tykalo update-ov. Sony sa aj v tomto smere chce zlepsit, takze tvoje predstavy su skreslene

/a velmi pekne zalozena tema Uplink :smt023
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tm_a.s. napísal::minus: absencia gorilla glass-u
vďaka Bohu že nemá Gorila Glass, aspoň sa neroztriešti pri prvom páde ako všetky CrapPhony :)

Nulové updaty? :) Zatiaľ som nepotreboval ani jeden :) fičí krásne. Zatiaľ čo na HTC Sensation, XE, Beats edition som potreboval tie updaty už dobrého pol roka ako soľ a stále nevyšiel ani jeden, čo by fixol lock screen bug :)

A nejaké nové additions:

:plus: display prekresluje s fantastickou odozvou, konečne nenecháva duchov/rozdvojený text [out of focus] ako HTCčka a Samsungy s ich sAMOLEDmi, pri scrollovaní v menu, alebo textu na web stránkach. God bless ich technológiu, nech ej akákoľvek :)
:minus: nikto nevie skopírovať technológiu applu čo sa týka ich kapacitných displayov, majú bezchybný povrch. Sony nemá síce klasické "X"-pattern ryhy na povrchu, ako majú ostatné kapacitný mobily, ale má tam iné ryhy s iným a trochu menej nápadným patternom. Osobne vadí táto vec asi len mne a dobre vyriešenú ju má zatiaľ len Apple

A ak to mám zobrať basic droid Ui Sony/Ericcson vs. HTC, tak nasledovne:

S/E:

:plus: prívetivejší Ui
:plus: lepšie reakcie na jednotlivé vstavané widgety
:plus: krajšie pozadia a témy + RT od výroby
:plus: výborné tracky od výroby
:plus: bez výraznejších chýb
:plus: bravia engine
:plus: žuvačkový feeling pri presúvaní ikon a widgetov
:minus: nemožnosť zoomu SMS

HTC:

:plus: pre geekov ako stvorené
:plus: Zoomovateľné SMS
:minus: nový Ui neumožňuje scrollovateľné pozadia, nutnosť inštalovania treťostranového launcheru, čo odpáli celý pôvodný Ui
:minus: chyby v Ui, ako zaseknutie home tlačítka na screenshot a zlé blokovanie celého telefónu [nutné viacnásobné stlačenie power tlačítka, niekedy ostane svietiť, chyba ich Ui, nie droidu]
:minus: jednoduchší človek je z počiatku v HTČkovom Ui jemne stratený
:minus: žiadne pekné animácie Ui

Arkaz napísal:Osobne som zatial nemal este tu cest so ziadnym cistym ,,Sony" mobilom no velmi sa nane tesim. Mal som len X10 a prislo mi to velmi umele a nesikovne zariadenie. papierovo dobry vykon ale stabilita nic moc. a to som skusil vela custom rom. Verim ze Sony spravilo velky krok dopredu a Uplink Vdaka za recenziu =) Teraz si mi dal chrobaka do hlavy ci Tato xperia S alebo Nexus :D
To je vec osobných preferencií. Nexus je väčší, nemá kapacitné tlačítka, je rovno od výroby s iCS. Ja osobne som zvolil Sony, lebo má TFT display a pravdu povediac keď hrám Zynga Poker, tak mi z tých sAMOLED krásavcov krvácajú oči, režú a pália. Má veľmi veľký kontrastný pomer, čo je daň za to že verne zobrazuje farby. 12mipix foťák a zvuková reprodukcia je vysoko nadradená u Sony, čo je logické. Nevýhoda Sony je microsim a vstavaná baterka, pre niekoho neprekonateľná prekážka a taktiež tie nepodarené kapacitné tlačítka.

Btw. ani s jedným z týchto mobilov nespravíš chybu. A ešte taký detail, Nexus má väčší display, 4.7 vs 4.3", to len bokom. To je vďaka tomu, že nemá dole kapacitné tlačítka.

P.S.: A ku podpore. Nokia na mňa dlabe ako na placatý kameň, keď chcem zobrať kontakty z X6 do Samsung Omnia 7 a Nokia Lumia 800. Samsung na mňa dlabe ako na placatý kameň, povedali mi že mám kontaktovať Nokiu. MS na mňa se*ie absolútne, tí ani nereagovali. Paradoxne som písal do Sony ohľadom chyby na telefóne Nokia X-6, pri konverzii na ich konkurenčné Nokiu a Samsung a aspoň sa pokúsili mi poradiť. Reakčný čas bola 3 hodiny. Toľko ku "podpore" v týchto krásnych firmách.

Ku tejto situácii snáď len jednu fajnú slučku z Dexter's Laboratory:

:arrow: Mum, can I watch TV?
:arrow: Ask Your dad sweetie.
:arrow: Dad, can I watch TV?
:arrow: Ask Your mother.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

uplink: iPhone nema gorilla glass. Zoznam smartphonov s gorilla: http://www.corninggorillaglass.com/#pro ... th-gorilla
Mozem sa spytat za aku cenu si zobral tuto xperia ? Lebo o par tyzdnov vychadzaju nove HTC-cka, ktore vyzera luxusne. Konecne sa v HTC spamatali. A v maji novy Galaxy S. Kupovat prave teraz telefon bez ICS a len s dvojjadrovym cpu chce odvahu :)
Napísať odpoveď