Príbeh:
Jedného pekného dňa približne 15 rokov dozadu som narazil v starom PRIORE v oddelení hračiek na kopu placatých krabíc asi 80 x 80 x 4cm v ktorých bola vo výpredaji spoločenská hra za 49 korún.
Ako decko som našich nahovoril aby ju kúpili a dodnes si na ňu spomínam ako na najviac hrávanú hru detstva. Nikdy v živote ani predtým ani potom som ju už nevidel v žiadnom obchode a čo je horšie že sa niekde pri sťahovaní za tie roky ta hra stratila.
Ale chcel by som ju oživiť a tak som sa snažil nakresliť z nej aspoň toľko ako si ju pamätám a že sa skúsim vás spýtať či neporadíte ako sa volala alebo či ju dokonca nemáme doma.
Obrázky:
Nakreslil som približné hracie pole tak ako si ho pamätám snáď si niekto spomenie.
Lebo veľmi rád by som túto hru doma oživil.
Popis hry:
- Bola to hra pre 2-4 hráčov pretože to bol štvorec a každy mohol hrať len na jednej strane.
V každom rohu bola diera na uloženie vecí a medzi nimi bola plocha kde sa posúvala loď a v strede bolo pole kde sa rozložili kartičky.
- Hráč mal loď (taký papierik s obrázkom lode) A niekoľko panáčikov.
- Hracie pole pozostávalo z veľkého množstva kartičiek ktoré boli na začiatku otočené tak aby nebolo vidieť čo na nich je. Na kartičkách boli rôzne symboli ako šípky ktoré ukazovali smer alebo len voda alebo vietor alebo poklad a ďalšie veci čo si nepamätám.
- A vtip bol v tom že každý sa svojimi panáčikmi snažil postupne postupovať hracím polom odhaľovať kartičky a nájsť poklad.
- Keď hráč narazil na poklad tak sa na to políčko umiestnili žlté krúžky ktoré mali priemer aby si ich panáčik mohol dať na krk akože ich zobrať a utekať s nimi na svoju loď.
- Cieľom hry bolo asi získať najviac pokladov teda tých krúžkov a samozrejme krúžky sa dali aj kradnúť a ďalšie veci ale už si to dobre nepamätám.
Nespomínate si na túto stolnú hru ? (nakreslil som obrázok)
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nespomínate si na túto stolnú hru ? (nakreslil som obráz
poklady. Mam ju doma
Bože, to bola skvelá hra
Išla som to pohľadať, ale už ju asi nemáme 
Myslím, že to tam nemáš napísané: my sme to hrávali dvaja proti dvom
a teda, že partneri sedeli naproti a ak napr. môj panáčik by bol príliš ďaleko v hre (teda ďaleko na hracom políčku od svojej lode), tak som odovzdala tie krúžky môjmu partnerovi (aby ma po ceste domov na moju ľoď neokradli spoluhráči) 
Myslím, že to tam nemáš napísané: my sme to hrávali dvaja proti dvom
toto by sa ti este malo podarit zohnat http://www.hracky-kocarky.com/spolecens ... ibiku.html
ale cena sa trocha zmenila
ale cena sa trocha zmenila