Ubytovanie, let do paríža ?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ubytovanie, let do paríža ?

Príspevok od používateľa saj »

dik za info

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2012, 00:45)
chcem sa spytat, mam objednane listky cez ryanair, vsetko je ok, platba prebehla, ale cital som niekde, ze listky nepridu postou (ako som myslel) ale ze 15 dni pred odletom, pri potvrdzovani letu, mi pridu na mail a treba si ich vytlacit ?

je to tak? ma s tym niekto skusenost?

//autoeditácia príspevku (18 Mar 2012, 00:53)
bump
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

z ryanu ti urcite postou nepridu, po zaplateni sa ti stranka presmerovala a vypisalo ti kod, ten ti prisiel aj na mail
15 dni pred odletom mozes spravit online checking na stranke ryanu vpravo hore, letenky si potom vytlacis a ukazes na gate
saj
Addict
Addict

ok, tak som to myslel, len som si chcel byt 101% isty. dik

//autoeditácia príspevku (20 Mar 2012, 12:12)
posledna otazka.

Na pelikan.sk potrebujem booknut jeden let z Pariza do Viedne (spolocnost iberia). A vychadza to s poistenim istota, dokopy 195euro
vid. //obrazky vkladaj do prilohy

Pricom original cez iberiu oficialnu stranku ten let vychadza 113euro (to bude asi bez poistenia, kedze tu nic take ako vyber poistenia nevidim)
vid. //obrazky vkladaj do prilohy

Chcem sa teda spytat akym sposobom to riesit, aby to vyslo co najlacnejsie. Zaroven sa bojim objednat cez iberiu, kedze tu nie je nic take ako prednostny nastup ako v ryanair, ani ziadne ine poplatky. Ziadny druh poistenia, nic. Nie ze budeme musiet utekat do lietadla, nebudeme mat ani meista ani nic.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

v Iberii nemas prednostny nastup, pretoze je to normalna aerolinka... Vacsinou sa booknes online 24hod pred a vyberies si sedadlo kde budes sediet. Ryanair je jedna z mala spolocnosti, kde nemas pevne miesto na sedenie. Neviem naco chces poistenie cez pelikan... Ak chces ist Iberiou, objednaj to na ich stranke.
saj
Addict
Addict

vzdy som bol v tom ze poistenie pri letoch je dolezite, preto sa bojim..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Poistenie pri letoch je dolezite? A pre koho? Ked padne lietadlo tak ti to moze byt jedno a tych par eur, ktore budu vyplivat z plnenia poistnej udalosti bude to posledne na co tvoji blizki budu mysliet. Ale ak sa poistka vztahuje na poskodenie batoziny pri nakladani/vykladani (pripadne stratu) a mas tam drahe veci, tak sa to oplati, pretoze oni to tam pohadzuju jak keby sa nechumelilo... Treba si zistit co vsetko je predmetom poistenia.

Inak ti uplne staci cestovne poistenie (nieco malo nad 10 eur) v lubovolnej poistovni. Ked idem do zahranicia, tak riesim len tento druh poistenia a letenku si zbytocne nepredrazujem hlupostami (az na ryanair, kde si vzdy priplatim za prednostny nastup a berem predne miesto na pravej strane, kde si mozem rozlozit nohy a netlacit sa tam ako hnup)
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

poistenie?. Letel som aspon 50 krat vsetkymi moznymi aerolinkami ( Air France, Austrian Airlines, Air Berlin(Niki), SkyEurope, Lufthansa, Ryanair...atd) a v zivote som nemal poistenie. Je to zbytocne. Ak to chces mat co najlacnejsie, tak si ziadne poistenie nedavaj/ ziadne prednostne vybavenie, nepriplacaj si za sedadlo.
Spolocnosti predavaju tolko leteniek, kolko je miest, cize sa nemoze stat ze by si nemal miesto.
A to s tym utekanim som veru moc nepochopil. To mas rovnake ako s Vlakom, bud ho stihnes a dojdes na vlakovu stanicu nacas alebo nie. Jedina ako/taka vyhoda je, ze ak vazne nebudes stihat lietadlo, tak budu vyvolavat tvoje meno nech sa dostavis na spravny ''gate''. Tot vse.

Este dodam, ze ak letis na letisko Paris-Beauvais. Tak si priprav dalsich 15 eur na autobus, ktory ta dovezie do Pariza. Kedze Letisko Beauvais je asi 80km od Pariza.
saj
Addict
Addict

oki vdaka a cestovne poistenie riesis cez aku stranku ? spravim to ako ty robievas
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Naposledy to riesila priatelkyna mama myslim, ze v kooperative. Ale ked si to riesim sam, tak zvycajne cez union, resp si pohladam aktualne najlacnejsiu ponuku na trhu. Vies si to zvycajne vsetko vyklikat cez web danej poistovne.

Ale otazne je, nakolko by si poistovne plnili zavazky pri nejakej poistnej udalosti. Ja sa poistujem uz len zo zvyku a moc ich sluzbam neverim.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja si zaplatim rocne cestovne poistenie v Komunalnej poistovni a potom pri cestach do zahranicia uz nic neriesim. Normalny balik stoji okolo 21 eur na rok, ten lepsi 28 eur na rok.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To je vul, to je vul, letenky postou, iberia bez prednostneho nastupu...

Takze Flying Ryanair for Idiots:

-Po kupe ti pride na mail rezervacia. Ma tam byt kod v tvare IIRC 5miestnej kombinacie pismen a cislic. Dalej informacie ako mena cestujucich, ci si si dokupil batozinu a tak.
-15 dni pred odletom sa ti otvori moznost web check-in. To funguje tak, ze si to najdes na stranke Ryanairu, vyplnis tam nejake veci ako cislo OP/pasu a pod. Tymto definitivne potvrdzujes ze chces letiet tym letom. Potom ti to vypluje na kazdu osobu a let jednu stranku, ktoru si musis vytlacit a ktorou sa preukazes na letisku.
-!!! Ryanair nema standartne povolenu batozinu, musis si ju dokupit ak chces. Bez toho mozes mat iba jeden predmet do vahy 10kg v rozmeroch maleho kufra alebo stredne velkeho vaku, podrobnejsie na strankach Ryanair. Ak chces brat vacsi kufor, je nutne si ho doplatit dopredu !!!
-Na letisko prid cca 2h pred odletom. Ak si si doplatil batozinu, najdes prepazku Ryanair Baggage Drop. Ak si si nedoplatil, ides hore na poschodie, a prejdes kontrolou. Zakazane veci ako tekutiny a gely viac ako 150ml, cepele, atd.
-Za kontrolou si najdes odkial odlieta let do Paris/Beauvais, tam cakas, ked zacne nastup, ides. V lietadle si sadas kam chces.

-Pocas letu si mozes !kupit! nejake obcerstvenie. Pripadne by mali predavat aj listky na autobus z letiska do mesta Pariza, ak uz nemas kupene z domu.

Obdobne to funguje cestou spat.

Iberia:
-web checkin nie je nutny, staci sa nacekovat na letisku, opat cca 2h pred odletom. Bacha aby si trafil spravne letisko (Orly alebo Charles de Gaulle) a spravny terminal. Terminal by si mal mat v letenke (v emaili).
-nepotrebujes si dokupovat kufre a hovadiny.
-poletis cez Barcelonu. To bude chvilu trvat a musis prestupit. V Parizi by si mal dostat palubnu vstupenku aj na let do Viedne, ked priletis do Barcelony, sleduj sipku transfer, dostanes sa do odletovej casti. V pripade ze sa stratis, priprav si palubku a pytaj sa na cestu. Pripadny kufor prelozia sami.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Uz som na prvej strane pisal, ze pre zakladatela tejto temy je vhodny tak vylez z BA do KE a spat, nie niekde letiet, pretoze si nevie nic sam zistit. Tu som o tom pisal a opatovne to zdoraznujem: http://www.hojko.com/post1803385.html#p1803385
alenkalienka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa alenkalienka »

Ahoj, snáď pomôžem ešte k pôvodnému problému tejto diskusie - my sme do Paríža na pár dní cestovali lietadlom, a pomerne lacné letenky sme kúpili online na http://www.nadosah.sk, pričom veľkou výhodou bol aj fakt, že sme nemali fixný dátum odletu. Leteli sme z Bratislavy, priamo, cez Ryanair. Bývali sme v malom hotelíku, v štvrti nie veľmi vzdialenej od centra, kde sú najmä samí Francúzi, takže tam neboli hory turistov, čo vnímam ako pozitívne. Ten hotel som našla porovnávaním na stránke hostelworld.com, kde vidíš okrem vybranej polohy a ceny napr. aj hodnotenia (tiež som tam prispievala po našom pobyte).
Takže moja rada znie - porovnaj si ceny leteniek v okruhu dátumov, ktorý ti vyhovuje, a ceny, hodnotenia a obsadenosť hotelov a budeš to mať ako tak lacné :)
Napísať odpoveď