Toshiba L500 - BIOS update failed...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Toshiba L500 - BIOS update failed...

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

Zo stranky spol. Toshiba som si stiahol program pre update biosu, ktory mi pri updatovani zmrzol v bode 12/37.
Notebook ma teraz po zapnuti iba ciernu obrazovku.

update bol stiahnuty na stranke:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/ ... service=EU

Predpokladam, ze na tento zasah do notebooku sa nevztahuje zaruka.

V servise mi povedali nasledovne:
Ak je notebook nefunkcny po neuspesnej aktualizacii BIOS-u, vieme to riesit jedine vymenou zakladnej dosky. Presnu cenu Vam vieme zistit po zaslani serioveho cisla. Orientacne treba ale pocitat so sumou 250eur a viac.
Myslite, ze je skutocne nutna vymena celej dosky? Nepoznate servis v okoli BA, kde by sa na to vedeli pozriet?
Notebook stal cca 500 EUR a tak 250 EUR za vymenu dosky je dost od veci...
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Toshiba L500 - BIOS update failed...

Príspevok od používateľa Arkaz »

Napis aky presny typ notebooku mas mozno ti budem vediet pomoct. Presny typ notebooku nech mozem stiahnut spravny bios subor.

presne modelove oznaceni.

alebo to mozes skusit sam predpokladam ze to zvladnes =) Tu mas nato navod :

http://forum.notebookreview.com/toshiba ... oenix.html

1300 :smt006
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Arkaz napísal:Napis aky presny typ notebooku mas mozno ti budem vediet pomoct. Presny typ notebooku nech mozem stiahnut spravny bios subor.

presne modelove oznaceni.

alebo to mozes skusit sam predpokladam ze to zvladnes =) Tu mas nato navod :

http://forum.notebookreview.com/toshiba ... oenix.html

1300 :smt006
Je to Toshiba L500, prikladam foto stitku z notebooku. Linky pozriem neskor. Dakujem zatial
Prílohy
Toshiba.jpg
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Okej tu som ti nahral ten recovery soft uz s tym spravnym bios suborom.

http://www.edisk.sk/sk/stahni/67664/cri ... .27MB.html

Ty len musis vytvorit zapojit USB do PC a vytvorit akesi recovery usb pomocou WINCRIS.EXE (pozor usb sa sformatuje)
potom ho zapojit do poskodeneho notebooku odpojit bateriu vybrat cd/dvd rom a odpojit ho zo siete zapojit usb potom drzat klavesy Fn+B zapojit ho do siete a zapnut. (nepisu ako dlho drzat tlacidla Fn+B no predpokladam ze staci par sekund po zapnuti nakolko by malo potom zacat bilkat USB ze nieco robi ) pockat az sa NTB samovolne vypne (cca 2-5 minut ) a malo by to slapat OK. Pre istotu pozri este ten anglicky navod tam je aj obrazok ako to nastavit ten soft. Skus a daj vediet ako si dopadol . =)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Dakujem za ochotu, zatial bezuspesne pokusy...co citam na webe tak existuje vela typov tych biosov a mozno to nie je spravny. Alebo problem je mozno v tom, ze vsade pisu, ze zo zaciatku ma USB blikat (akoze pracuje). Mne blikne iba raz na zaciatku, takze mozno som nedocielil ani to, aby zacalo z toho USB citat. Dnes mam prislubene, ze sa na to pozrie typek, ktory servisuje HP. Tvrdi, ze za 30 eur to spravi. Budem informovat. Spytam sa aj na metodu, akou to robil (teda ak to vobec spojazdni).

//autoeditácia príspevku (26 Mar 2012, 14:41)
Tak robil som to cez jedneho znameho v Datalane, ktori servisuju prevazne notebooky HP. Podla jeho slov to robili obdobnym stylom ako si mi poradil, len zrejme predsalen maju viac skusenosti. Kazdopadne ma to vyslo na 30 eur, co je oproti 250 kapanek rozdiel :]]
Napísať odpoveď