zle vyúčtovaná objednávka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
91pato310
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

zle vyúčtovaná objednávka

Príspevok od používateľa 91pato310 »

objednal som si niečo cez internet v hodnote 20 eur ale prišlo mi platiť len poštovné (5 eur) po 2och týždňoch mi na email zaslali toto
Dobrý den,

z důvodu chyby v našem systému Vám byla špatně účtovaná objednávka č. 1*******9 za produkt "*****" v hodnote 20,- EUR.

Dle dokladů Vám bylo účtována a uhrazena pouze dobírka 5,- EUR a proto žádáme o dorovnání pohledávky ve výši 20,- EUR na náš účet 2100174349/8330.

Faktura za nedoplatek v příloze.

Předem děkujeme.

Musím im to zaplatiť? Veď je to ich chyba.

// pre týpka čo mi dal dole karmu. Nemám problém to zaplatiť ale nebudem kvoli ich neschopnosti platiť úrok. nabudúce sa skús osmeliť a napisať mi to prostredníctvom SS :)
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: zle vyúčtovaná objednávka

Príspevok od používateľa typek61 »

no je to ich chyba ale nechapem preco mas za dobierku platit 5 euro a este im dat na ucet 20 euro
vsak spolu to je 25
ci to ja iba nechapem?
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

No zaplatil si len za dobierku, tak ti poslu prazdny balik :-D.
Neodrbavaj kde nemusis a nebudes odrbany.
Ten tovar tolko stoji a je spravodlive za to zaplatit.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Lenže ja tovar mám už doma. Platil som dobierkou. Ale prišlo mi platiť len 5 eur. A nie 25eur. Až po x dňoch mi prišiel email.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Neviem či to musíš podľa zákona uhradiť, no patrilo by sa :)

A podľa mňa to nemysleli tak, že máš zaplatiť teraz 20€ .. ale len doplatiť zvyšok sumy do 20€ ..teda 15€
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A ty, keď si tovar objednával, tak ten tovar bol v akej hodnote?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

a proto žádáme o dorovnání pohledávky ve výši 20,- EUR, žiadajú dorovnanie takže 15€ im zaplať keby chceli viac, co si myslim ze nebudu tak im povedz ze 5+15=20, ked to nepochopia ich problem..ale chcu dorovnanie takze
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

v tomto pripade omyl predavajuceho neospravedlnuje dlznika aby sa zbavil povinnosti platit. na sude by si prehral.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Tiež je pravda, že pre 15€ ťa budú mať v paži. Podľa mňa sú si vedomí svojou chybou a len to poslali a čakajú na tvoju dobrú vôľu, že im to doplatíš.

Ďalšia vec je, že poslali len mail. Často sa stane, že popri spame môžeš aj e-mail vymazať resp nevšimnúť si ho. Mali ti skôr zavolať. A dorovnanie sumy platbou na účet ? ... čo keď som si to objednával práve preto na dobierku lebo nemám v mojej "dedine" banku pre priamy vklad alebo dokonca nemám ani b.účet?

Mne sa raz stalo, že mi poslali z jednej firmy naraz niekoľko vecí a zabudli prirátať jednu položku. Pri preberaní som si to nevšimol. Za mesiac mi ale volali a milo sa ma opýtali, či by som si nemohol prekontrolovať koľko som platil a či by som bol taký dobrý ...bla bla bla a uhradil zvyšnú časť. Po prijatí platby mi ešte zavolali potvrdili prijatie sumy a poďakovali sa.
Nakoniec mi ešte po doplatení poslali darček :)
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

No oni mi poslali vrelo v emaily ako prílohu aj faktúru kde bolo na konci malymi pismenami napísané, že ak nezaplatím tak mi budú ako "darček" účtovať úrok. Čo je podľa mňa pekná sprostosť. Ale poslal som im tie peniaze. Niesom na nich závislý. Nabudúce ten obchod preskočím oblúkom.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

To o tom úroku sa píše takmer na každej faktúre, takže to by Ťa nemalo trápiť. Každý môže spraviť chybu, neviem ako by si sa cítil Ty na druhej strane, keby si zistil, že si niekomu niečo omylom zabudol vyúčtovať. Tiež by si zo slušnosti požiadal druhú stranu, aby Ti to doplatila. U nás vo firme raz bolo chybou jedného človeka podobná škoda vo výške takmer 1000€.. druhá strana sa na to vybodla, zatĺkala, hoci bolo zjavné, že sa na tom sami priživili.. a dotyčná osoba nielenže zaplatila škodu z vlastného (viac ako dvojnásobok svojho platu), ešte prišla aj o zamestnanie.

Nevidím dôvod byť na tú firmu naštvaný... chyby robíme všetci... nerobí ich len ten, čo nerobí nič.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Niesom na ňu naštvaný pretože spravili chybu. Ale pretože som si od nich pred dvoma týždňami ešte niečo objednával a doteraz mi to neprišlo. Posielal som tam emaily ale nikto neodpovedal. Tak ma naštvalo, že oni mi neodpovedajú ale poslať faktúru vedia.
Napísať odpoveď