úver
-
demovic_svk
Medium Star
Re: úver
hm neoplati sa mi to ked uz mam dlhodobu pracu pre to auto ?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
nie len že každý deň, ale hlavne nepravidelne. Ja som mal aj dni, kedy som bol v škole od tmy do tmy
demovic_svk
mam pre Teba najlepsie riesenie> chod robit vodica na kamione. Zavazky zatial nemas, spoznas svet, aj si zarobis na buduce podnikanie /s dietami v pohode aj cez 1500€ cisteho to hodi/ aj zistis ako to vo tej branži chodi.
/jasne ze musis mat najprv prax aby si mohol na kamion/
mam pre Teba najlepsie riesenie> chod robit vodica na kamione. Zavazky zatial nemas, spoznas svet, aj si zarobis na buduce podnikanie /s dietami v pohode aj cez 1500€ cisteho to hodi/ aj zistis ako to vo tej branži chodi.
/jasne ze musis mat najprv prax aby si mohol na kamion/
-
TommyHot
Addict
Ako som povedal, na zivnost sa vykasli. Ja som zalozil posledne mesiace na vyske srocku a kedze som tam len spolocnik, konatel a nie som vo firme zamestnany, tak stat mi platil zdravotku a mama dostavala za mna pridavky a este som aj dostaval socialne stipko, kedze nemam otca
cize som mohol podnikat, no zaroven som neprisiel o studentske vyhody. Ale ak myslis, ze budes dobre zarabat, tak sa vykasli na tieto studentske vyhody a chod do zivnosti (aj ked opakujem sro je takmer vo vsetkych smeroch vyhodnejsia), zakon ti nebrani podnikat a zaroven studovat.
-
Grim
Darca
...s.r.o. je vo VŠETKÝCH smeroch výhodnejšia...akurát s tým máš na začiatku viac papierovačiek a vybavovačiek...ale dnes ti nejedna firma za 500€ založí s.r.o. za dva dni...hlavne pri nej neručíš svojim majetkom, ale firemným, a to je tá "istina" (vklad)...myslím, že teraz je to 5000€...
-
TommyHot
Addict
Vo vsetkych smeroch vyhodnejsia nie je. Hlavne ak si musis robit podvojne uctovnictvo. A samozrejme je tam aj byrokracia spojena so zamestnavanim ludi. Dalej "musis" zaplatit zakladne imanie a este by si mal mat niekde sidlo, co je od 400 rocne za "schranku" az po tisicky eur za kancel, ci budovu etc.
Mimochodom za 2 dni ti s.r.o. nikto nezalozi. Zvycajne len tyzden trva rozhodnutie obchodneho sudu ci ta zapisu do obchodneho registra. A aj firmy, ktore zakladaju firmy sa do nicoho nehrnu, takze najoptimistickejsi scenar su 2 tyzdne, ale standard je aj 1 mesiac. A to si zatial len neplatca DPH. Ak sa chces stat platcom DPH, tak su to zvycajne dalsie 2 tyzdne az mesiac. Teda neviem ake mas skusenosti ty, ale nam to robili strasne dlho.
Mimochodom za 2 dni ti s.r.o. nikto nezalozi. Zvycajne len tyzden trva rozhodnutie obchodneho sudu ci ta zapisu do obchodneho registra. A aj firmy, ktore zakladaju firmy sa do nicoho nehrnu, takze najoptimistickejsi scenar su 2 tyzdne, ale standard je aj 1 mesiac. A to si zatial len neplatca DPH. Ak sa chces stat platcom DPH, tak su to zvycajne dalsie 2 tyzdne az mesiac. Teda neviem ake mas skusenosti ty, ale nam to robili strasne dlho.
-
TommyHot
Addict
Zalozis aj pod 300, ale tam je potom zvycajne ten figel, ze platis k tomu este aj 150 eur za zapis do obchodneho registra, cize sa tak ci tak dostanes na uroven 500 eur (vratane kolkov u notara - cca 40 eur). Ak sa chces stat platcom DPH mas este dalsie 2 moznosti. Obchodovat len s platcami DPH, alebo mat rocny obrat myslim, ze nad 33 000 eur?
-
Kibo
Hardcore addict
Mám sro, tak asi viem, koľko ma stála, presne 266,75€ vrátane poplatku za zápis do OR
Nemusíš chodiť drahému notárovi, stačí matrika, kde za overenie jednej A4 zaplatíš 0,50€. Všetko sa dá, len sa treba porozhliadnuť okolo seba.
Ešte k tej DPH. To, že budeš obchodovať iba s platcami DPH je síce fajn, ale doloziť k žiadosti na registráciu musíš zmluvu s odberateľom, čo je pre vznikajúce spoločnosti kameň úrazu...
Ešte k tej DPH. To, že budeš obchodovať iba s platcami DPH je síce fajn, ale doloziť k žiadosti na registráciu musíš zmluvu s odberateľom, čo je pre vznikajúce spoločnosti kameň úrazu...