Tlmiče-Ibiza 1.4 16V 6L r.2004
Tlmiče-Ibiza 1.4 16V 6L r.2004
Chcem sa spýtať aká je životnosť tlmičov na tomto aute.Na internete som sa dočítal že predné by mali vydržať do 175 000 km a zadne až do 250 000 až potom by sa mali meniť.A chcem sa popýtať na vaše názory lebo sa môžu líšiť.V podstate hľadám pravdu.Viem že veľa závisí ako jazdím a kade jazdím.V mojom prípade je to tak že auto jazdí väčšinou po meste málokedy mimo mesta.Nabehaných 96 800 km. k autu nebola servisná knižka takže neviem koľko auto má reálne nabehané,ani či bolo stočené alebo nie takže neviem či sa niečo vôbec s tlmičmi robilo alebo nie.Zatiaľ nič nebúcha ani nič podobné,len by ma zaujímalo koľko na tomto aute vydržia tlmiče v takom prípade ak sa väčšinou jazdí po meste ďakujem.
Re: Tlmiče-Ibiza 1.4 16V 6L r.2004
kedže už všetci vieme ako prechádzaš cez retardéry by som ti už odporúčal hľadať na nete nové 
... v podstate by mali vydržať okolo 200tkm...nedá sa to tak povedať...záleží od jazdenia, od typu ciest a od typu tlmičov...to že ty jazdíš iba v meste neznamená že majiteľ pred tebou si s ibizkou nedával rally
... v podstate by mali vydržať okolo 200tkm...nedá sa to tak povedať...záleží od jazdenia, od typu ciest a od typu tlmičov...to že ty jazdíš iba v meste neznamená že majiteľ pred tebou si s ibizkou nedával rally
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
CheZteR: haha 
dekarbon: po meste do 100 000 - 120 000km... po dialniciach dvakrat tolko... vylietane tlmice ani moc casto buchat nezvyknu, ale ked zacnu pustat olej, treba menit, je to nebezpecne...
dekarbon: po meste do 100 000 - 120 000km... po dialniciach dvakrat tolko... vylietane tlmice ani moc casto buchat nezvyknu, ale ked zacnu pustat olej, treba menit, je to nebezpecne...
tak ako som popísal že chodievam cez retardéry tak tak chodím 1-2x ročne aj to ked nedobrdzím dobre obyčajne chodievam pomaly cez ne. Ono pozeral som zatial žiadne olejové škvrny ani an zadnych ani na prednych som nenašiel takže zatial by to malo byť ok
-
RATZINGER666
Darca
vsimni si, ci nemas na tych nohach olejove skvrny, ale vyskusaj hmatom, pretoze zozaciatku ich nemusi byt vidno, mali by byt uplne suche... taktiez si vsimni na konzole pod nimi, ci nie je pozasychane cokolvek olejoveho charakteru... pri podozrivom naleze skus auto pri tom kolese poriadne rozhupat (hore - dole)... v momente, ked ho pustis, musi sa vratit do povodnej pozicie a nesmie ho este raz "zhupnut", resp. nemoze v hupani pokracovat...
chcel by som ešte vedieť že či by som mal ísť na kontrolu tlmičov kedže neviem kolko to auto má reálne nabehané,neviem kedy boli menen tlmiče ak vobec boli neviem v akom su stave neviem prakticky nič..viem len to čo sana tom aute robilo odkedy ho mám ja..čítal som rozne články o opotrebení tlmičov ale všade píšu že po 80-100 tisic by sa mali dat kontrolovať či su ok alebo KO.
Poviem vám moj nazor na toto je taký že tým textom viac menej verím lebo asi to nepísali nejaký ludia ktorý nevedia o čom píšu.a najviac ma mýli jedna vec že moj stryko mi povedal že pokial tie kolesa neodskakuju od cesty pri brzdeni alebo nedrzi auto dobre stopu že tlmiče meniť netreba ani ich davat kontrolovať že načo budem vyhadzovať zbytočne peniaze..ale ja sa pýtam a to sa mam na tom aute zabiť???
chcem vedieť váš názor
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 14:04)
ale pravdepodobne mi tu viacerí z vás napísu aby som stryka nepocuval
Poviem vám moj nazor na toto je taký že tým textom viac menej verím lebo asi to nepísali nejaký ludia ktorý nevedia o čom píšu.a najviac ma mýli jedna vec že moj stryko mi povedal že pokial tie kolesa neodskakuju od cesty pri brzdeni alebo nedrzi auto dobre stopu že tlmiče meniť netreba ani ich davat kontrolovať že načo budem vyhadzovať zbytočne peniaze..ale ja sa pýtam a to sa mam na tom aute zabiť???
chcem vedieť váš názor
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 14:04)
ale pravdepodobne mi tu viacerí z vás napísu aby som stryka nepocuval
a to co ti radil ratzinger, v jeho poslednom prispevku, si vobec skusal?? ak sa auto sprava nestandartne tak to ries, ale pokial sa len bojis toho "co ak by nahodou", tak radsej predaj auto a jazdi na bicykli alebo peso, lebo ti tu mozme vymenovat x veci, ktore sa mozu na aute dosrat a potencionalne ta zabit
az tak zle an tom niesom alee ja to beriem s tymi tlmicmi ze co ak by nahodou..ale tak...apson chcem vediet v akom to mam stave to je cele
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 18:04)
aa to co mi radil ratzinger som skusal a je to ok vrati sa pekne rychlo do povodnej polohy ibaze neviem ci je normálne ze ak zavriem dvere siolnejsie ze troška ho tak rozhupe do stran to auto ale asi len dva tri krat a pak uz stoji..ale to iba ked silnejsie buchnem dvere ale to bude asi normálne ci? tlmice su suche aa pri hupani sa ako vravim auto vrati na miesto rychlo bez nejakeho hupania
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 18:04)
aa to co mi radil ratzinger som skusal a je to ok vrati sa pekne rychlo do povodnej polohy ibaze neviem ci je normálne ze ak zavriem dvere siolnejsie ze troška ho tak rozhupe do stran to auto ale asi len dva tri krat a pak uz stoji..ale to iba ked silnejsie buchnem dvere ale to bude asi normálne ci? tlmice su suche aa pri hupani sa ako vravim auto vrati na miesto rychlo bez nejakeho hupania
-
Kibo
Hardcore addict
Keď dverami poriadne pleskneš, tak majú určitú energiu, ktorá mierne auto rozhýbe, je to normálne.
Za jazdy sa auto správa normálne? Ak Ti skapínajú tlmiče, auto je celé také rozhojdané, rozskackané a po prejdení nerovností sa Ti zadok zhupne ešte niekoľko krát za sebou, ucítiš, že auto zmäkne.
Za jazdy sa auto správa normálne? Ak Ti skapínajú tlmiče, auto je celé také rozhojdané, rozskackané a po prejdení nerovností sa Ti zadok zhupne ešte niekoľko krát za sebou, ucítiš, že auto zmäkne.
ked prejdem nerovnostami nič take ako popisuješ sa mi zatial nedeje prejdem napriklad retarder auto to prejde natvrdo a jak keby nič to že to cítim makssie že ako ekby som to prešiel že neni to taký náraz od koliest pripisujem tomu že sa zmenil tlak v pneumatikách ale inak žiadne hojdanie ani odskakovanie za zatial nekoná takže môžem byť pokojný? aa na ten test tlmičov sa mi teda asi neoplatí ísť či?
-
Kibo
Hardcore addict
Ak sa auto vyslovene nehojdá, tak buď kľudný, cez retardér to prejde ako vravíš natvrdo, čiže tlmiče fungujú ešte v norme. Koľkože to má najazdené? Tipnem 120 tisíc?
na tachometri mam 98556 ale neviem či nebolo stočené
-
Kibo
Hardcore addict
Nemuselo byť, pri veku auta to vychádza na ročný nájazd cca. 14.000 km ročne, čo je reálne pre každého pracujúceho človeka, ktorý chodí do práce každý deň. S tlmičmi sa tak skoro trápiť nemusíš, mne zadné zdochli pri cca 173.000 km a predok ide teraz o 20.000 km neskôr, takže ak máš navyše ľahšie auto a nejazdíš s ním rally, do 150.000 by si mal mať pokoj.
/ Nutno poznamenať, že väčšinu života jazdilo moje auto po kvalitných cestách, hlavne diaľnice, preto možno tak dlho vydržali tlmiče...
/ Nutno poznamenať, že väčšinu života jazdilo moje auto po kvalitných cestách, hlavne diaľnice, preto možno tak dlho vydržali tlmiče...
dufajme ze nieje stočené pototm by som bol rad zeby to tolko vydrzalo
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2012, 9:33)
Keby nastala situácia že by vytiekol v predu jeden tlmič,vymenili by sa obidva predné...V predu by tlmiče mali 100% učinnosť a dajme tomu že v zuadu by na výmenu ešte neboli ale tu 100%-tnu učinnosť by nemali..povedzme takých 56% vadilo by to velmi? alebo je to zanedbatelné?
//autoeditácia príspevku (21 Mar 2012, 9:33)
Keby nastala situácia že by vytiekol v predu jeden tlmič,vymenili by sa obidva predné...V predu by tlmiče mali 100% učinnosť a dajme tomu že v zuadu by na výmenu ešte neboli ale tu 100%-tnu učinnosť by nemali..povedzme takých 56% vadilo by to velmi? alebo je to zanedbatelné?
-
RATZINGER666
Darca
velmi nie... ale zase to nie je ani zanedbatelne...
aha..rozumiem aa co je tam nezanedbatelne konkretne ratzi? zaujimalo by ma to:) dakujem
-
RATZINGER666
Darca
ak Ti vytecie tlmic, auto Ti dlzi na ceste iba na pruzinach... nezehli nerovnosti, skace, v zakrutach odskakuje, plava... je to nebezpecne najma na smyklavej vozovke a vo vyssich rychlostiach...
aha dobre diki.takze ono keby vznikla taka situacia ze dajme tomu vzadu ako som pisal by boli tlmiče "strae" s nizzsou ucinnostou oprti tym novym vpredu pokail nezačnu tiecť je to relatívne ok hej?
-
RATZINGER666
Darca
ono aj zadok potrebujes mat stabilny, aj ten urcuje smer auta a dava mu stabilitu... ak vsak prevazne jazdis v meste, nie je to az tak nebezpecne, ako keby si sa snazil spravit mysicku v stotridsiatke na dialnici...
-
Kibo
Hardcore addict
Okrem toho, čo spomína Ratzi to začne byť aj nepohodlné, auto bude plávať na každej nerovnosti a na retardéroch pôjde nezriedka na dorazy, ak bude viac naložené a to nehovorím o tom, ako budeš svietiť před seba, keď Ti bude stále lietať zadok...