korcule-brzdenie

O športe...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

korcule-brzdenie

Príspevok od používateľa japaja »

Caute.

Bol som teraz na korculiach vonku s kamaratmi isiel som z vrchu sklon kopca bol asi 50 stupnov proste strmi kopec a nejak som to neubrzdil a oprel som sa auto neposkodil som ho len sa pytam ako takto brzdit kamart ked ide maximalnou rychlostou 30km/h tak to ubrzdi na 3,5 metra mna by zaujamlo ako mam brzdit brzdenie v tvare T som skusal nohy sa mi rozisli a kolieska sa dost tym poskodzuju mne este ide oto co proti kriveniu nôh mam robit a ako brzdit mam byt zohnuty alebo co abo aj fakt neviem a este ako sa plynule otocit na korculiach
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: korcule-brzdenie

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja účinnejší spôsob nepoznám, záleží len ako veľmi chceš pritlačiť, dokonca sa môžeš aj zohnúť a v prípade núdze brzdiť celou korčuľou aj topánkou. Samozrejme ničí to kolieska a v druhom prípade aj korčuľu, ale radšej mať dodrbanú korčuľu ako byť v aute.

Power-Slide nezvládam.

Najčastejšie brzdím takto, v prípade, že mám veľkú rýchlosť, tak pribrzdím najskôr T-Stopom a potom spravím spin-stop.

LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Pár krát som už padol na hubu :psssst:
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no hej ale ta jak to mam cvicit kde preboha? co si mam dat hokejovy prlbu na ksicht? a na chrbat co vankus? sak to je tazke to druhe to asi radsej to T ale mne sa rozisli nohy
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V určitej rýchlosti spin-stop už nedokážeš spraviť, lebo odstredivá sila ťa vyhodí, preto to pribrzdenie T-stopom.
Záleží aj na ošúchanosti koliesok, ak máš zjazdenú jednu stranu, tak v určitých situáciách to neprispieva k stabilite.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ja ani tak rychlo neviem ist lebo sa mi krivia nohy co s tym?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však v malej rýchlosti začínaš :) Kámo ja keď som vyšiel prvýkrát na korčule, tak som nevedel kam z konopí, chce to len chuť a drill, za sezónu sa dá vypracovať na obstojnú úroveň.

Ja napríklad tento rok idem cvičiť toto :)

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
japaja napísal:ja ani tak rychlo neviem ist lebo sa mi krivia nohy co s tym?
Korčuľovať :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ta hej a krivili sa ti nohy?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem čo tým myslíš, ale všetko odstrániš len tým, že budeš korčuľovať , musíš získať istotu.. bez pádov to nejde, ale tak zas keď som sa učil veci, tak som nepadal zas nejak moc..nerob veci vo veľkých rýchlostiach a pred kopcami maj rešpekt.
Však ja nechápem kur*a-drát, tak nevieš poriadne ani stáť na tom, ale spustíš sa z takého kopca? Čo sa chceš zabiť? Prilbu isto nemáš...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

mam prilbu mam korcule mam asi rok len som nevedel jak to ubrzdit krivenie noh myslim tak ze sa ti zohnu k sebe

//autoeditácia príspevku (21 Mar 2012, 21:06)
stojis ale sa ti skrivia jak ked zena sedi na WC ked ma k sebe nohy tak mne sa neak tak ohnu chodidla
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Ja si napríklad pamätám, keď som sa učil korčuľovať, tak som nemal žiadny pád. Dodnes mám za sebou pády, ktoré by som spočítal možno na jednej ruke a aj to pri robení fakt hlúpostí, ako je skákanie zo schodov a podobne. Naozaj, ako píše begbeee, tak všetko robiť pri malých rýchlostiach a najlepšie učiť sa brzdiť na takom mieste, kde je prechod do trávy. Vždy, keď sa ti niečo nepodarí, tak sa proste do trávy zvalíš, alebo zájdeš na korčuliach až do nej a to ťa zastaví. Keď brzdím a chcem zastať hneď, tak klasicky T-stopom, alebo spravím pár oblúčikov, čo ma spomalí a do miesta, kde chcem zastať, tak akurát dojdem. Neskôr to už potom máš "v oku" a máš už odhad na rôzne situácie a také to pribrzďovanie robíš akoby podvedome.

Len skúšaj, trénuj, najprv rovina, potom menší kopec, malá rýchlosť, neskôr ten istý kopec, väčšia rýchlosť a keď budeš mať istotu na korčuliach, tak potom skús väčšie kopce.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ok dik za typ dufam ze niekto pochopi moje krivenie noh
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

inak čo sa stalo s klasickou zadnou brzdou? Celý život som ju používal, nemal som nikdy najmenší problém. Dnes to má každý zhodené
Koľkokrát som musel dole strmým svahom brzdiť seba a zaroveň bojazlivu kamaratku na chrbte.
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Ja som si odmontoval brzdu lebo mi zavadzala.Teraz brzdím rôznymi otočkami,výjazdmi do trávy a pod. Myslím že je to efektívnejší a rýchlejší spôsob zabrzdenia ako s tou gumou vzadu :) Nie je to nič ťažké a nič hrozné by sa ti nemalo stať,samozrejme ak nebudeš robiť otočky dole z kopca :)
pinco
Darca
Darca

Zadnú brzdu mám, nikdy som ju nedal dole, ale brzdím s ňou veľmi veľmi málo, takmer vôbec. Nie je to také efektívne ako T-stop a navyše T-stop je pohodlnejší.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zadnú brzdu nemám, brzdím stop-spinom, T-stopom, o nejaký predmet...
Keď som sa učil prekladať, bál som sa, že sa mi zamontuje do nohy.

Inak to čo vravel pinco, aj ja keď som sa učil som veľa nepadal, dokonca počet mojich pádov by sa dal zrátať možno na prstoch dvoch rúk..
Všetko je to o tom veľa korčuľovať, skúšať veci v primeranej rýchlosti a nie sa spustiť strmým kopcom len preto lebo mám korčule.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

takze nejake doporucenie na krivenie noh? ok skusim to inac mam obute korcule a nohy sa mi krivia k zemi ako keby som sa postavil na hranu chodidiel ale vnutornu stranu takze brzdit T-stop?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

nemáš pevne stiahnuté korčulu
pinco
Darca
Darca

Skús napísať, aký je to model korčulí. Ale pochybujem, že to bude tvarom korčule, pokiaľ nemáš nejaké nordic inline. Môže to byť zlým stiahnutím, ale ani to sa mi nezdá, veď normálne sa dokážem korčuľovať, aj s povoleným viazaním. Podľa mňa ty nemáš zvládnuté ani len správne státie na korčuliach. Nemáš v nochách stabilitu a preto ich vykrúcaš k zemi v strachu, že spadneš, alebo že sa ti nohy rozídu do strán a drbne ťa o zem. Aké sú staré tie korčule? Nemáš už zodraté kolieska a to ťa nejak prevažuje?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Však to odfoť.
Napísať odpoveď