e-shop

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

e-shop

Príspevok od používateľa Son-Goku »

prosim vas je tu niekto kto vlastni alebo vlastnil eshop,je jedno co predaval mal by som par sukromnych technickych otazok,ak by nebol problem aby mi napisal sukromnu spravu ja odpisem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: e-shop

Príspevok od používateľa audiotrack »

vo firme sa starám o niekoľko eshopov, niektoré som prevzal po predchádzajúcom programátorovi, niektoré som programoval sám. Takže ak nejaké technické info, viem ti poradiť v čomkoľvek. V kancli sedím spolu s ľuďmi čo vybavjú objednávky a starajú sa o marketing, tak aj v týchto veciach niečo viem. Kľudne sa spýtaj
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hanbis sa opytat na otazky verejne??? Odpovede mozu pomoct aj inym.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Mame zlavovy portal a pre klientov sme ich vytvorili asi zo 30. Sice to nie je eshop v pravom slova zmysle, ale skusenosti s obchodom na internete mam. Tak sa pytaj, ale tu na fore a nie cez sukromne spravy...
Son-Goku
Darca
Darca

pytat som sa chcel okolo fungovania co sa tyka vystavovania dokladov o kupe.ak to ide cez net tak faktura,ci paragaon alebo klasicky blocek? potom aka by sa hodila startovacia suma na rozbehnutie,plus co moze stat spravenie si webu a poplatky s tym spojene(mesacne,rocne...).to je zatial tak malinko co ma napadlo.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Posielas hociaky danovy doklad, ale v pripadne online podnikania si neviem celkom predstavit, ze by si mal pokladnu a posielal by si blocky (neviem ci je to vobec legislativne mozne). Takze vystavujes faktury.

Startovacia suma? A co ides predavat? Ponozky, alebo auta? Lebo urcite ti je jasne, ze za 5000 eur kupis kludne aj 5000 parov ponoziek, ale za tu istu sumu auto nekupis :)

Web je tiez variabilna polozka. Moze to byt od par stovak po niekolko (desat)tisic eur. V zavislosti od poziadaviek a od firmy, ktora ti to bude robit. Ak si das eshop spravit studentovi, tak to kludne mozu byt 3-4 stovky. Tiez zavisi od toho, ci je to eshop na mieru (co je samozrejme drahsie), alebo sa pouzije uz hotove, zvycajne opensource riesenie. Pripadne mozes vyuzit sluzby, kde platis mesacny pausal a vsetko si vyklikas uz v existujucom rozhrani (yohaku.sk ma skvely system).
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

presne tak, predtým než začneš predávať poobzeraj sa ký veľký je tvoj trh, aká silná je tvoja konkurencia, či dokážeš priniesť niečo nové, či máš nejakú pridanú hodnotu, schopnosti ako osloviť a udržať zákazníkov atď...spraviť si eshop je dnes už ľahké, ťažšie je s ním byť aj v zisku a skrachovať myslím nechceš :)
Son-Goku
Darca
Darca

TommyHot napísal:Posielas hociaky danovy doklad, ale v pripadne online podnikania si neviem celkom predstavit, ze by si mal pokladnu a posielal by si blocky (neviem ci je to vobec legislativne mozne). Takze vystavujes faktury.

Startovacia suma? A co ides predavat? Ponozky, alebo auta? Lebo urcite ti je jasne, ze za 5000 eur kupis kludne aj 5000 parov ponoziek, ale za tu istu sumu auto nekupis :)

Web je tiez variabilna polozka. Moze to byt od par stovak po niekolko (desat)tisic eur. V zavislosti od poziadaviek a od firmy, ktora ti to bude robit. Ak si das eshop spravit studentovi, tak to kludne mozu byt 3-4 stovky. Tiez zavisi od toho, ci je to eshop na mieru (co je samozrejme drahsie), alebo sa pouzije uz hotove, zvycajne opensource riesenie. Pripadne mozes vyuzit sluzby, kde platis mesacny pausal a vsetko si vyklikas uz v existujucom rozhrani (yohaku.sk ma skvely system).
oblecenie:mikiny,tricka,bundy atd...druha taka vec ma napadla ci zivnost alebo sro ale sro asi blbost...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jednoznacne s.r.o. kde rucis len majetkom firmy. Eshop ti moze skrachovat velmi rychlo a aby sa nestalo, ze ako zivnostnik prides o znacnu cast svojho majetku (alebo skoncis na ulici).
Son-Goku
Darca
Darca

treba tam ale vstupny kapital a ak sa nemylim plati sa aj za registraciu sidla aspon tak som to pochopil ked si to pisal.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Myslis zakladne imanie? Nikto ta nekontroluje, ci si ho naozaj splatil, staci ti cestne prehlasenie. Sidlo mozes mat aj v mieste bydliska, ale to je riziko.
Ale ak nemas par stovak rocne na virtualne sidlo, tak sa do podnikania ani nepustaj, nema to podla mna vyznam.

To co vrazis do vytvorenie eshopu, reklamy, tovaru na sklad atd je podstatne vyssia ciastka ako naklady na zalozenie s.r.o. A aspon sa neskor nemusis klepat, ze raz skoncis na ulici.
Son-Goku
Darca
Darca

ako to myslis s tym rizikom?pri zivnosti sa ruci majetkom ak dotycna osoba majetok nema,teda nie je nanho prepisany ziaden?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

na eshop ti sro netreba, btw da sa kupit hotova sro-cka so sidlom a so splatenym zakladnym imanim, avsak to nedostanes, dostanes len sro so sidlom a 0€ v kase
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Son-Goku napísal:ako to myslis s tym rizikom?pri zivnosti sa ruci majetkom ak dotycna osoba majetok nema,teda nie je nanho prepisany ziaden?
Ak niekomu ako zivnostnik dlzis prachy tak ta bude nahanat az kym mu ich nevratis do posledneho centu. V pripade srocky sa pohladavky riesia od najvacsich po najmensich veritelov az dokial nie je na tieto ucely pouzity cely majetok firmy. Ostatne pohladavky zanikaju (alebo ich v urcitej miere zaplati stat, co sa stalo ciastocne v pripade niektorych skrachovanych nebankoviek) :) v tomto pravnom nefungujucom pravnom systeme, su srocky prakticky nepostihnutelne a preto sa oplati podnikat prave cez ne. Ak ti aj firma skrachuje, tvojho sukromneho majetku sa nikto ani len nedotkne.
Son-Goku
Darca
Darca

cital som ako kibo pisal ze sa mu podarilo zalozit sro za 300 eura.ale ako to potom je pri sro tam sa neplatia mesacne odvody?cital som tu na fore ze sa niekto svo svojej sro zamestnal ale nechapem preco ked figuruje ako majitel.inak diki za zodpovedane otazky karma up
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ak nemas zamestnancov a ani ty nie si vo firme zamestnany (figurujes len ako spolocnik), tak jedine co platis je 47,58 eur preddavok na zdravotne poistenie ako fyzicka osoba. No a samozrejme firma plati dan z prijmu 19%.

Niektori spolocnici sa vo firme zamestnaju preto, aby mohli poberat mesacny prijem (a aby boli v dochodkovom systeme). Inak si podla zakona mozu vyplacat zisk len raz rocne. Ale aj to sa ako vsetko ostatne tykajuce sa srociek da obist.

Ak zamestnavas ludi tak samozrejme platis za nich odvody + dan. Ak su to dohodari, tak je to myslim 1,06% + 19% dan z prijmu, ak zamestnavas na TPP tak su odvody vo vyske 35,2% + 19% dan z prijmu. Najmenej starosti mas so zivnostnikmi, ktorym zaplatis superhrubu mzdu a oni uz si odvody a dane riesia sami. Nemusis ich ani zahlasovat do socialnej poistovne.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Preco si nenastudujes nieco o srockach a v com je vyhoda oproti zivnosti, az potom sa spytaj. Pytas sa tu zakladne veci,ktore ti okrem internetu najlepsie vysvetli uctovnicka.
Napísať odpoveď