Ak tu téma s podobným problémom je, tak sa dopredu ospravedlňujem. Išiel som aj cez vyhľadávanie a kľúčové slovo "zapísanie kolies" v "auto-moto" nenašlo.
No ale idem k veci. mal by som na Vás otázku. Máte niekto skúsenosti so zápisom kolies do TP vozidla? Nejde mi ani tak o samotné zapísanie ale o zháňanie potrebného certifikátu. Je treba certifikát od výrobcu vozidla, alebo bude stačiť aj certifikát od výrobcu diskov? Certifikát od výrobcu vozidla už nikdy nezískam, nakoľko automobilka už nejakých 6-7 rokov neexistuje. Jedná sa o automobilku Rover. Výrobca diskov je MiM Tecnomagnesio a konkrétny typ diskov má názov Maratea. Myslíte si, že by som mohol od výrobcu získať certifikát, vďaka ktorému by som si tie disky mohol dať do TP vozidla zapísať? Štandardne majú tie vozidlá zapísané dva rozmery použiteľných pneumatík a plus je tam aj nejaký alternatívny rozmer. Po dovoze z Nemecka chlapík pri prihlasovaní zapísal iba jeden rozmer použiteľných pneumatík. Ja by som chcel teraz dostať aj ten druhý rozmer do TP, len neviem ako. Ak s tým máte niekto skúsenosti, tak sem napíšte. Každá dobrá rada či skúsenosť by pomohla. Vďaka moc.
zapísanie kolies do TP
Re: zapísanie kolies do TP
Ano. Ja som riesil podobny problem (http://www.hojko.com/pochybenie-dopravn ... 57629.html). Za 40€ som ziskal certifikat od predajcu diskov, ze som si kupil disky, ktore su certifikovane pre moje auto (realne som samozrejme nekupil ziadne disky) a s nimi suvisia dalsie tri rozmery, ktore mi tam dopravny inspektorat dopisal.
Takže ak som to správne pochopil tam v tej téme, tak budú mi vedieť aj v nejakom pneuservise kde predávajú disky vystaviť ten certifikát za nejaký poplatok "do vačku"? Alebo budem musieť ísť do obchodu, kde predávajú disky? Ešte jedna otázka. Je jedno, od koho sú disky vyrobené? To len aby som nemusel potom hľadať predajňu s tými diskami, ktoré mám.
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
zalezi od uradnika, chalan z klubu mal certifikat od angeleyes.sk na disky aez,enzo etc. tie 4 znacky co etop u nas zastupuje...a ked to bol na urade, tak pani vysla von obzret auto, ale kedze nemal disky ani jednej z tych znaciek tak tusim nepochodil
1, Neviem ci "do vacku", zalezi od servisu. Mne to tak ponukli, Tebe nemusia. Alebo sa aspon spytaj - ze nepotrebujes papier, ci Ti to nevedia dat lacnejsie. Za opytanie nic nedas.
2, Nie v hocijakom pneuservise. Musia mat na to nejake opravnenie, v Ziline ho mal vtedy len jeden. Poradil mi ho mechanik zo autorizovaneho servisu seat.
3, Obchod, ktory predava disky nemusi mat (ale moze) opravnenie vydavat certifikaty (aspon tak som to pochopil).
4, Je uplne jedno, od koho su realne vyrobene. Ani neviem, na ake disky mi to vystavil - bolo to ciste fiktivne, ziadne som u nich nekupoval.
5, ad Mrk: Tak to cumim. Neriesi to dopravny inspektorat, ale okresny dopravny urad, takze nechapem. Je to formalita, ja som tie papiere ani nebol vybavovat autom. Pani musela byt prudko iniciativna, ked tam pridem na plechacoch a poviem, ze chcem zapisat elektrony, ktore mam na leto, tak mi ich odmietne zapisat, lebo ich nemam osadene? To je nejaka haluz.
2, Nie v hocijakom pneuservise. Musia mat na to nejake opravnenie, v Ziline ho mal vtedy len jeden. Poradil mi ho mechanik zo autorizovaneho servisu seat.
3, Obchod, ktory predava disky nemusi mat (ale moze) opravnenie vydavat certifikaty (aspon tak som to pochopil).
4, Je uplne jedno, od koho su realne vyrobene. Ani neviem, na ake disky mi to vystavil - bolo to ciste fiktivne, ziadne som u nich nekupoval.
5, ad Mrk: Tak to cumim. Neriesi to dopravny inspektorat, ale okresny dopravny urad, takze nechapem. Je to formalita, ja som tie papiere ani nebol vybavovat autom. Pani musela byt prudko iniciativna, ked tam pridem na plechacoch a poviem, ze chcem zapisat elektrony, ktore mam na leto, tak mi ich odmietne zapisat, lebo ich nemam osadene? To je nejaka haluz.
Certifikaty chodia po 50 eur aj s dokladom o kupe, ktory je neskor stornovany.
mám v Mikone jedného známeho. čakám od neho na letné pneumatiky, tak sa ho hneď opýtam aj na ten certifikát. inač vďaka za rady, skúsim to teda nejako tými certifikátmi doriešiť.