Stratené mechaniky...
Stratené mechaniky...
Kto vie poradiť ako opäť "nájdem" stratené mechaniky. Už asi 2 týždne sa mi nezobrazujú v Tento počítač, počul som niečo že sa to dá v BIOS-e ale neviem presne kde tak ak niekto vie tak nech poradí ako. Ešte môžem pomôcť, v posledných dňoch mi vyskakovalo upozornenie "nebolo najdene ID hardwaru systemu windows sa nepodrilo rozpoznať zariadenie pripojene k ATA Channel 0. požiadajte o pomoc vyrobcu hardwaru".......ďakujem za každú pomoc
Re: Stratené mechaniky...
Robil si predtým, ako to začalo niečo s mechanikami / diskami?
Otvor Správcu úloh (klik pravým tlačidlom na ikonu Počítač » Spravovať » Správca zariadení). Je možné, že tam budeš mať nejaké žlté výkričníky / otázniky a asi budú pri mechanike (prípadne hoď screen Správcu zariadení, nezabudni dať do prílohy). Klik pravým tlačidlom myši na to zariadenie (mechaniku) » karta Obecné a napíš, aký chybový kód ti píše v časti Stav zariadenia.
Otvor Správcu úloh (klik pravým tlačidlom na ikonu Počítač » Spravovať » Správca zariadení). Je možné, že tam budeš mať nejaké žlté výkričníky / otázniky a asi budú pri mechanike (prípadne hoď screen Správcu zariadení, nezabudni dať do prílohy). Klik pravým tlačidlom myši na to zariadenie (mechaniku) » karta Obecné a napíš, aký chybový kód ti píše v časti Stav zariadenia.
mne sa stratily mechaniky na win7 ked som nainstaloval cloneDVD
problem som vyriesil jednoducho,odinstaloval som program a mechaniky sa nasli
neinstaloval si nahodou nejaky program co ti to mohlo zapricinit?
problem som vyriesil jednoducho,odinstaloval som program a mechaniky sa nasli
neinstaloval si nahodou nejaky program co ti to mohlo zapricinit?
@stuff mne to tiež spravilo pri Deamon Tools, ale dá sa to opraviť 
Tak robil som len to že som vymieňal nefunkčnú mechaniku za funkčnú ale všetko som pozapájal tak ako to bolo predtým (aspoň mám pocit) takže neviem kde by mohol byť problém. Skúšal som nájsť aj nejaký biely kolík ktorý je na tomto obrázku ale nič som tam také nenašiel....http://www.computer-hardware-explained. ... abeled.jpg
Treba to nejako v biose zapnúť alebo ako sa to dá vrátiť späť???
tak neviem či sa niečo nainštalovalo lebo ja veľmi doma pc nepoužívam, chodím na výšku a keď sa vrátim tak riešim takéto problémy ktoré spôsoby brat
....
Treba to nejako v biose zapnúť alebo ako sa to dá vrátiť späť???
tak neviem či sa niečo nainštalovalo lebo ja veľmi doma pc nepoužívam, chodím na výšku a keď sa vrátim tak riešim takéto problémy ktoré spôsoby brat
- Prílohy
-
- doc1.doc
- (117.5 KiB) 22 stiahnutí
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ten biely kolik je Jumper, nastavuješ nim ci chceš aby CD-Rom mechanika bola na Master alebo Slave.
V biose si pozeral ci tam mas svoju mechaniku ? Nemas zakazane mechaniky v Biose ?
To co si nahodil v prilohe je Virtualna mechanika. Nemas nainstalovany Daemon tools alebo niečo podobne ? Skusit odinstalovat.
V biose si pozeral ci tam mas svoju mechaniku ? Nemas zakazane mechaniky v Biose ?
To co si nahodil v prilohe je Virtualna mechanika. Nemas nainstalovany Daemon tools alebo niečo podobne ? Skusit odinstalovat.
to čo som nahodil v prílohe je len to čo mi ukázalo v Správcovi úloh. A v tom biose to mám kde hľadať??
Neviem ci toto patri sem , ale nenasiel som lepsiu temu.
Idem robit PC s olejvym chladenim v akvarku http://www.grafika3d.ic.cz/view.php?cis ... 2008030004
a nemozem tam dat DVD romky ani HDD, tak som rozmislal ze ich dam zo zadu pc (obazkova priloha)
a neviem ci mozu byt DVD-ROMKY otocene vrchom hore., lebo bokom hore mam odskusane, a ide.
staci mi odpoved ano/nie.
Za odpoved vopred dakujem.
Idem robit PC s olejvym chladenim v akvarku http://www.grafika3d.ic.cz/view.php?cis ... 2008030004
a nemozem tam dat DVD romky ani HDD, tak som rozmislal ze ich dam zo zadu pc (obazkova priloha)
a neviem ci mozu byt DVD-ROMKY otocene vrchom hore., lebo bokom hore mam odskusane, a ide.
staci mi odpoved ano/nie.
Za odpoved vopred dakujem.
obtiaznejsie vkladanie media, no mechanike je v zasade jedno v akej polohe pracuje.
medium je po uzavreti tray pritlacene "nohou" s axialnym loziskom. tam problem nevidim.
medium je po uzavreti tray pritlacene "nohou" s axialnym loziskom. tam problem nevidim.
dakujem za odpoved, a ja mam na mechanike po rohoch take 4 male vypukle veci , ktore mi to vkladanie ulahcia, myslim ze vies co myslim, takze to problem nebude.lokkju napísal:obtiaznejsie vkladanie media, no mechanike je v zasade jedno v akej polohe pracuje.
Skús toto spustiť: http://support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems7budzo7 napísal:to čo som nahodil v prílohe je len to čo mi ukázalo v Správcovi úloh. A v tom biose to mám kde hľadať??
nepomohol ani FIX IT, stále ich nemôžem "nájsť" pozrel som aj čí sú dobre zasunuté konektory, všetko sedí. V BIOS-e mám nastavené na AUTO ale mám pocit že ani tam mi ich neukazuje len nejaké písmenka pri názve