takže nedá mi ale v poslednej dobe som si dal viac súvislostí dokopy a pripadá mi, že Slovensko sa rúti do pekných sra*iek. Teraz som na vysokej škole a každý učiteľ od základky lamentuje nad tým ako kvalita výučby a študentov ide dole resp. rozsah predmetov sa zužuje stále viac. Netreba byť jadrový fyzik aby si to človek všimol na sebe alebo okolí... Máme tu plno inžinierov a magistrov ale paradoxne vedia dokopy menej ako tá hŕstka pred 10-15 rokmi. Docent nám na jednej prednáške vravel, že rozsah daného predmetu bol 2x vačší ako dnes a je to tak aj s inými predmetmi a paradoxne sú to odborné predmety čiže ich rozsah sa deň čo deň rozširuje o nové poznatky... a študentov filozofie, práva, ekonomiky, politológie,.. bolo už pred 10rokmi veľa a nikto to nerieši ale mohol by som pokračovať ....
Nedávno som natrafil na jeden článok: Slovensko je cudzie potraviny, vlastná výroba odumiera no a z neho možno vyčítať že domáci pestovatelia a chovatelia sú vytláčaní na pokraj krachu a teda treba viac dovážať = riziko potravinovej krízy...
A dalo by sa nájsť plno iných ako napr. privatizácia štátnych podnikov atď, atď,.. Mne to pripadá ako sabotáž, inteligencia národa dole vodou, všetko rozpredať. Trošku sa nad tým zamyslite a napíšte svoj názor, čo si o tom všetkom myslíte
sabotáž Slovenska
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: sabotáž Slovenska
O školstve tu téma je, o Slovensku a jeho pôsobení v EÚ, jej reguláciách a obmedzeniach môžeš písať v sekcii politika, tak isto aj tie posledné veci ktoré si spomenul. Neviem, čo konkrétne očakávaš od tohoto threadu, tieto veci sa tu už v podstate preberali aj inde a dosť do detailov.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Neprebieha to len na Slovensku, prebieha to všade vo svete kde už národy sa dostali tak ďaleko že sa im nechce moc vyvíjať a zvracia sa to opačným smerom, devolúcia. Viz. USA, Británia, Francúzsko, Taliansko, Grécko a mnoho ďalších. Rusi tiež úbohosť a to som im celkom dosť fandil ako potenciálnej krajine.
Keď sa na to zjednodušene pozrieme, tak svet sa za 3000 rokov nezmenil, vždy ide len o to kto je pri moci a ovláda iných, či už skupiny ľudí alebo celé národy, akurát v dnešných dobách sú prostriedky na ovládanie myslí ľudí tak sofistikované a prepletené že ťažko rozoznať skutočné súvislosti a prepojenia a pravdu ako takú.
Keď prizoomujeme na naše maličké Slovensko, tak tuto môžme viniť úplnú otupenosť a apatiu ľudí k dianiu v štáte. Kde hľadať inteligenciu národa ? V krčmách.
Povedal som to sprosto, ale tak to je. 1/4 Slovenska sedí večer za bedňou a nechá sa kŕmiť sračkami televízii. Mladí ľudia nemajú o politiku záujem, vlastne nemajú záujem o vôbec nič. Tiež sedia v krčmách. Čím je to dané ? Zase apatiou ich rodičov, niekto to v inej téme krásne napísal - otec je mesiac na kamióne a decká nevidí, mama príde večer sťatá z roboty, lahne za telku a na deti sa vykašle.
Zas budem sprostý k Slovákom - 1000 rokov si nechali srať na hlavu. Ďalších 1000 rokov hádam nebude nejaký problém, zvykli sme si. Hanbím sa za to.
Keď sa na to zjednodušene pozrieme, tak svet sa za 3000 rokov nezmenil, vždy ide len o to kto je pri moci a ovláda iných, či už skupiny ľudí alebo celé národy, akurát v dnešných dobách sú prostriedky na ovládanie myslí ľudí tak sofistikované a prepletené že ťažko rozoznať skutočné súvislosti a prepojenia a pravdu ako takú.
Keď prizoomujeme na naše maličké Slovensko, tak tuto môžme viniť úplnú otupenosť a apatiu ľudí k dianiu v štáte. Kde hľadať inteligenciu národa ? V krčmách.
Povedal som to sprosto, ale tak to je. 1/4 Slovenska sedí večer za bedňou a nechá sa kŕmiť sračkami televízii. Mladí ľudia nemajú o politiku záujem, vlastne nemajú záujem o vôbec nič. Tiež sedia v krčmách. Čím je to dané ? Zase apatiou ich rodičov, niekto to v inej téme krásne napísal - otec je mesiac na kamióne a decká nevidí, mama príde večer sťatá z roboty, lahne za telku a na deti sa vykašle.
Zas budem sprostý k Slovákom - 1000 rokov si nechali srať na hlavu. Ďalších 1000 rokov hádam nebude nejaký problém, zvykli sme si. Hanbím sa za to.
Toto hej, absolutne s tebou suhlasim... Strasne si ludia na swk nechaju srat na hlavu a nikto s tym nic nerobi... a to v tolkych sferach, tie chabe strajky su nasmiech, neviem preco sa ludia tak velmi boja...Racius napísal:Zas budem sprostý k Slovákom - 1000 rokov si nechali srať na hlavu. Ďalších 1000 rokov hádam nebude nejaký problém, zvykli sme si. Hanbím sa za to.
Ale nevesam hlavu dole, podla mna to cele zmeni nasa generacia. NEviem ako ostatni ale ja sa na Slovensko urcite vratim, mozno o desat, mozno o dvadsat rokov, lebo pochybujem ze ostanem niekde inde ako na swk... take super franuczsko mi uz tak lezie na nervy, ze by som s tym najradsej drbol a siel spat, len kvoli skole a svojej buducnosti tu to este chvilku vydrzim...
Slovensko ma potencial, len treba aby mu nevladla banda debilov ktori sa snazia len o jedno a to si naplnit vrecka... a to minimalne na nejakych 30 rokov...
je to tym, ze Slovensko vzdy bolo a aj stale este do znacnej miery je- diera.
Mladi, sikovni ludia po skonceni skoly zistia, ze je velky problem si najst miesto na ktorom
sa mozu karierne rozvijat a zaroven aj su adekvatne ohodnoteny.
Ako vsetko, aj toto je v prvom rade o peniazoch. Nemoze tu napriklad vzniknut a dlhodobo sa udrzat špičkové vyskumne pracovisko, pretoze na to treba tych najlepsich odbornikov a o takych je zaujem vsade, preto ich aj treba vediet nalezite zaplatit. Lekari, Itečkari, murari, ktokolvek kto nieco naozaj vie a je v tom dobry, a rodinne pomery mu to dovoluju, tak uz davno pracuje v Cechach, Rakusku, Nemecku, GB atd. v inych podmienkach a za uplne ine prachy.
Slovensko je prilis male a vecsina veci funguje na zaklade rodinkarstva, kamaratšaftov a povedzme to rovno- aj mafie. Netvrdim ze dane javy sa nevyskytuju aj vo vyspelych statoch, ale omnoho menej, lebo dane spolocnosti su uz vecsinou niekde inde ako my.
Mladi, sikovni ludia po skonceni skoly zistia, ze je velky problem si najst miesto na ktorom
sa mozu karierne rozvijat a zaroven aj su adekvatne ohodnoteny.
Ako vsetko, aj toto je v prvom rade o peniazoch. Nemoze tu napriklad vzniknut a dlhodobo sa udrzat špičkové vyskumne pracovisko, pretoze na to treba tych najlepsich odbornikov a o takych je zaujem vsade, preto ich aj treba vediet nalezite zaplatit. Lekari, Itečkari, murari, ktokolvek kto nieco naozaj vie a je v tom dobry, a rodinne pomery mu to dovoluju, tak uz davno pracuje v Cechach, Rakusku, Nemecku, GB atd. v inych podmienkach a za uplne ine prachy.
Slovensko je prilis male a vecsina veci funguje na zaklade rodinkarstva, kamaratšaftov a povedzme to rovno- aj mafie. Netvrdim ze dane javy sa nevyskytuju aj vo vyspelych statoch, ale omnoho menej, lebo dane spolocnosti su uz vecsinou niekde inde ako my.