korcule-brzdenie

O športe...
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: korcule-brzdenie

Príspevok od používateľa japaja »

trochu to blbo vidno mam ich asi rok pred rokom som si zrobil steh a od vcera som an nich stal su to rollblade
Prílohy
ABCD0003.JPG
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

A ešte sprav fotku, ako ti tie nohy vykrúca.

Keďže píšeš, že ich máš rok, tak to sú v podstate nové. No neviem, chyba bude najskôr u teba.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Podľa tieňa sa mi zdá, že máš dosť veľké kolieska - ale to môže byť skresľujúce - a to je pre začiatočníka zlá voľba a preto sa vieš ťažšie udržať.. Neviem no. Fotku si síce dal, ale nie je na nej nič vidno :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

aha :D ok ked pojdem anjblizsie ovn dam aj fotku lepsiu
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Najlepsie ked korculujes tak spravit to T ako uz napisal begbeee ale napriklad ked hravam hokej tak len prudko do jednej strany a zastanem :D v 95%
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

50 percentny sklon kopca alebo cesty, tak to si dobre prehnal a zvelicil. Na Slovensku s tazkostami najdes 15% klesanie, najstrmsie je okolo 20%, nepamatam si kde to presne je, ale na motorkarskych forach alebo aj cyklistickych sa to docitas.

Na brzdenie z prudkeho kopca su len dve riesenia. Bud budes kluckovat od krajnice po krajnicu alebo si radsej namontuj brzdu. Ine riesenie a moznost ucinneho brzdenia pri prudsom kopci nepoznam.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

test napísal:Na brzdenie z prudkeho kopca su len dve riesenia. Bud budes kluckovat od krajnice po krajnicu alebo si radsej namontuj brzdu. Ine riesenie a moznost ucinneho brzdenia pri prudsom kopci nepoznam.
1:30 :aasmile11:
pinco
Darca
Darca

begbeee, toto sa dá spraviť možno tak na hladkom povrchu, na akom to ukazuje on a hlavne nie vo fitness korčuliach. Tam vidíš, že to má aggressive/street korčule s malými kolieskami a využíva aj rám na brzdenie. Neviem si to predstaviť na našich cestách. Ešte k tomu v normálnych fitness korčuliach s priemerom koliesok od 80 mm do 100 mm. Nevravím, že sa to nedá, ale ja osobne som to neskúšal. Ty si už skúšal takto brzdiť?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Teraz som to len našiel, ale chcem to vyskúšať. Ak dostatočne skloníš nôž, bude sa šúchať, hento je len obrátený T-stop nič iné.
pinco
Darca
Darca

No len ak pri brzdení vo väčšej rýchlosti zrazu korčuľa narazí na nejakú nerovnosť, tak je veľká pravdepodobnosť, že poletíš a drbne ťa o zem. T-stop sa mi zdá bezpečnejší. Tento powerslide asi skúšať nebudem, nerád by som si zničil korčule, ale ty keď vyskúšaš, daj vedieť, ako ti to šlo :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

jj, ja mám šťastie od dediny A-cez B - až do C cca 5 km natiahnutý novunký asfalt :) Bude dobré leto, škoda, že najbližšie mi časovo vydá až o 2 týždne :(
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa martinez13 »

chcel by som sa spýtať tých čo brzdia T-stopom či nemajú potom moc zošúchané kolieska odtoho.. lebo tieto naše cesty už aj bez toho dávajú mojim dosť zabrať :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Šak jasné, že mám a čo sa mám zabiť? ak sa dá hrám to na dojazd so spin-stopom, ale to som už písal x-krát. Ja korčuľujem tak veľa, že musím meniť kolesá takmer každý rok. Najhoršie je, že ak sú zošúchané z jednej strany, tak to cítiť pri prekladaní.
pinco
Darca
Darca

Keď sa mi zdá, že už mám opotrebované kolieska a nie je to zase až tak moc, tak ich jednoducho prehodím z ľavej korčule na pravú, pričom poprehadzujem aj kolieska. To koliesko, čo bolo ako prvé (najviac zošúchané) dám napríklad ako druhé alebo tretie atď.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no prikladam obrazok
Prílohy
ABCD0005.JPG
pinco
Darca
Darca

Kolieska sú aké veľké? To sú 84 mm?

Podľa mňa to krivenie nôh je v tebe. Proste nohu musíš držať v rovine. Zase sa nemôžem pri tom celý uvoľniť. Drž to proste v tej správnej polohe a zvykneš si na to.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak korčule nemajú nejakú extra chybu, tak to je v tebe. Kukni si nejaké videá pre úplných začiatočníkov a nesnaž sa hneď držať krok s kamarátmi. Ak na ne chodíš každý deň, tak za pár dní už musíš získať správny návyk a istotu aspoň na korčuľovanie v priamom smere.
Potom doporučujem naučiť sa brzdiť, t-stop alebo brzda.
Potom by som sa začal učiť prekladať alebo spin-stop. Prekladať sa naučíš tak, že zatáčaš ako vieš, ale začneš sa do toho vonkajšou nohou odrážať, potom sa ju budeš snažiť položiť pri odraze čo najviac dopredu a keď bude istota, tak raz budeš musieť zdvihnúť aj tú vnútornú a položiť ju pred vonkajšiu :)
Pravdepodobne pomedzi to budeš skúšať spin-stop alebo korčuľovanie dozadu. Tak no prekvapím ťa, korčuľovanie dozadu (bez prekladania) je asi najľahšia vec, ale neodporúčam ti ju učiť sa akože wow, pretože má prakticky nulový význam, okrem toho, že zo spin-stopu vyjdeš smerom dozadu a budeš tak ohurovať dievčatá.
Keď toto všetko zvládneš, tak je z teba kráľ ciest, môžeš napríklad korčuľovať prekladaním dopredu miesto klasických V-čok. Prekladanie dozadu bude už len bonbónik. A tam niekde sú limitu 84mm, ak chceš viac tak asi by som si kúpil menšie koliečka, ak ti to stačí, tak po získaní istoty a vyjazdení korčulí by som volil kolieska väčšie, kvôli rýchlosti.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ok este detajl mam tenke ponozk mam zobrat hrube?

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2012, 19:45)
Potom by som sa začal učiť prekladať alebo spin-stop. Prekladať sa naučíš tak, že zatáčaš ako vieš, ale začneš sa do toho vonkajšou nohou odrážať, potom sa ju budeš snažiť položiť pri odraze čo najviac dopredu a keď bude istota, tak raz budeš musieť zdvihnúť aj tú vnútornú a položiť ju pred vonkajšiu nechpem
nejaky nazov na to prekladanie?

dnes som sa otocil tak ze kamart do mna trepol ja som dal nohy do V a otocil som sa okolo vlastnej osi
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No to je spin.
Prekladanie po anglicky pátraj po "crossover(s)"
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no pozeral som a co s tym? to je otacanie alebo co?

//autoeditácia príspevku (25 Mar 2012, 20:27)
begbee a keby si mi dal na tvoje vety videa? hladal som no boch vie co som nenasiel
Napísať odpoveď