Čo by ste odniesli z horiaceho domu?
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Čo by ste odniesli z horiaceho domu?
Keby som nevedela, čo sa v priebehu tej minúty udeje, tak by som asi na všetko materiálne kašlala a bežala by som. Inak asi len doklady a peniaze, ak by nehrozilo hneď nebezpečenstvo.
-
Arkaz
Addict
tak v tom pripade asi tie najcennejsie veci ako notebook doklady atd. ale ako tu spominaju clovek si to ani neuvedomy a je rad ze zije ked vybehne z toho ohna vonjavatar napísal:Arkaz - otazka znie co a nie kohoje uplne samozrejme, ze zivoty ludi maju prednost. Ja otazku chapem tak, ze ludi uz zachranovat netreba.
K teme: Ak by som bol popri tej panike schopny aj uvazovat tak asi PC. Jednak kvoli jeho hodnote a kvoli veciam na Hdd (najma pracovnym). V mojej izbe je sice viac veci ktore by som chcel zachranit ale svoj zivot si vazim viac.
V mojej izbe mám posteľ pod oknom, čiže najprv by som rozbil okno, potom vyhodil matrac a povyhadzoval by som veci na ten matrac 
-
redliner
King
Prečo by si rozbíjal okno ? Či berieš to tak že horí celý dom tak musíš zničiť všetko ?Jakub140 napísal:V mojej izbe mám posteľ pod oknom, čiže najprv by som rozbil okno, potom vyhodil matrac a povyhadzoval by som veci na ten matrac
sa cudujem moderatorom, adminom ze taketo topics nezatvaraju
Na vsetky dolezite / jedinecne data (fotky, videa, dokumenty, projekty a podobne) mam aspon dva geograficky oddelene mirrory, takze v pripade, ze by islo do tuheho, tak by notebook bol az na mieste po ostatnych veciach. A kedze zijem na intraku, tak by som zobral asi iba doklady (penazenku) a nieco na oblecenie / prezitie.
M4jk1 mame tu za vagon stupidnejsich tem, ktore su tolerovane uz roky. Tato nahodou nie je uplne zla, tu vidno priority ludi.
Za predpokladu, ze nemusim ratovat nikoho dalsieho (a teda mam o cosi viac casu), tak by som schmatol kocura (myslim, toho co robi mnau) a ak by este cosi ostavalo, tak penazenku - kvoli dokladom a kluc od auta - nech sa mam kam s kocurom uchylit, kedze vonku by sa zvliekol z koze od strachu
.
BTW ked vam ide primarne o zachovanie dat na HDD, tak tam by mala byt moznost ich zachrany aj po poziari nie?
Za predpokladu, ze nemusim ratovat nikoho dalsieho (a teda mam o cosi viac casu), tak by som schmatol kocura (myslim, toho co robi mnau) a ak by este cosi ostavalo, tak penazenku - kvoli dokladom a kluc od auta - nech sa mam kam s kocurom uchylit, kedze vonku by sa zvliekol z koze od strachu
BTW ked vam ide primarne o zachovanie dat na HDD, tak tam by mala byt moznost ich zachrany aj po poziari nie?
-
aruN
Professional
//autoeditácia príspevku (25 Mar 2012, 11:11)
kedže mám väčšinu vecí na stolnom pc, ten by zhorel, takže ako väčšina, peňaženku s dokladmi a ipod, zapol k tomu hudbu a bežal o život ako v halivude
kedže mám väčšinu vecí na stolnom pc, ten by zhorel, takže ako väčšina, peňaženku s dokladmi a ipod, zapol k tomu hudbu a bežal o život ako v halivude
-
Michaelo
Hardcore addict
Na zálohu je vhodný BOX alebo DropBox. Stačí si tam zálohovať dôležité veci. No BOX poskytuje 50GB a DropBox 25 GB (ak máte android phone, inak len 2 GB), čo je pre mňa dosť málo.
Tak v prvom rade asi peňaženku (doklady, karta a pod.) potom hotovosť, mobil, to je z izby asi všetko, utekal by som s ruksakom do spálne tam by som zobral ntbk, (a keby že som nezabudol o čom pochybujem, tak aj nabíjačku na ntbk) mp3+slúchadká a keby bol čas tak aj nejaké veci (zmluvy a pod.) A táto téma mi pripomenula že som si chcel kúpiť externý HDD 
// Pre K-.. áno "srsly" nakoľko to mám všetko pri sebe na jednom mieste
// Pre K-.. áno "srsly" nakoľko to mám všetko pri sebe na jednom mieste
-
Scorpion90
King
V prvom rade samozrejme penazenku + doklady, nechcelo by sa mi znova vybovat si obciansky ci vodicsky. Potom mobily, fotak + ntb a nastastie vsetky dolezite dokumenty mam v jednom sufliku, takze asi aj ten. Snad by som to stihol
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
Tak najprv by som sa snažila vyteperit von mojho stokiloveho bulldoga, potom vtaka s klietkou no a cestou by som ešte schmatla macbook, šperky, kabelku lebo v nej mam mobil, doklady peniaze a keby som ešte stale stihala..tak nejake šaty a moje oblubene knihy. No a potom by som privolala hasičov a začala plakat
-
retsil
Light Star
kazety, platne a gitary 
-
p4ra
Redeemer
Za predpokladu, ze som v byte sam, tak psa (papagaja - toho by som ale pustil najskor nech leti, akoby mal skapat), doklady, zmluvy (hypoteka, leasing, poistenie..), pas. Vsetko ostatne sa da potom vybavit na zaklade tychto papierov. Neriskoval by som nic materialne za svoj zivot. Ten mi je cennejsi.
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
Netaraj. Uz Ťa vidím ako prvé by si si ratoval svoje počítače a mna by si kľudne nechal uskvarit:)
-
nika147
Expert
Najprv by som cez okno vyhodila psa. (okno je cca 1,2m nad zemou) potom by som vzala z chodby bike a vyhodila oknom, potom školskú tašku, lebo v nej mám nabíjačku, iPod slúchadlá peňaženku a kľúče. Mobil do vrecka, Povyťahujem káble z PC a skáčem z okna. Monitor by som nebrala je to samovypínacísa debil aspoň by mi kúpili konečne už nový
A potom vonku by som otvorila školskú tašku a knihy by som hodila dnu
Zavolala by som hasičov, skryla veci do garáže, vzala psa, ruksak a išla na biku k sestre do susednej dediny.
Beriem to tak, že by rodičia a rodina neboli doma.
Beriem to tak, že by rodičia a rodina neboli doma.
-
Anem
Star
Ženu a peňaženku
ak by som to mal tak ešte asi kľúče od auta a bedňu maximálne.
hmm.. zaujímavé veci
ja osobne neviem čo by som snažil zobrať prvé, ale asi len peňaženku, nôž, mobil a ak nájdem tak aj klúče. ale myslím, že keby ozaj začne horieť, tak by som bol rád, že ujdem a nie ešte veci brať. Pred pár rokmi sa ujo objavil z roboty doma na druhý deň a mal prísť až koncom týždňa (na týždňovky chodil). Prišiel preto, lebo im vyhorela ubytovňa, a jediné čo stihol vziať bola peňaženka a gate a bol rád, že stihol vyskočiť oknom von. Ale zasa to bolo v noci, keď začalo horieť.