miniatúrny elektrický prietokový ohrievač/varič vody

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

miniatúrny elektrický prietokový ohrievač/varič vody

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Ľudia dobrí, hľadám jeden sersam. Je to v podstate obdoba veľkého prietokového ohrievača, aký býva v kúpeľni na stene, avšak tento by som radil skôr do kuchynských spotrebičov, niekam ku kávovarom či rýchlovarným konviciam.

Hlavný rozdiel medzi elektrickou rýchlovarnou konvicou a týmto aparátom spočíva v tom, že konvica hreje/uvarí celý objem vody, no toto zariadenie len toľko, koľko cez ohrevnú/varnú sústavu pretečie (v tom tá analógia s veľkým prietokovým ohrievačom v kúpeľni), čiže niečo ako precíznejšie riadené ohrevné trakt z kávovaru.

Použitie zariadenia si iste sami ľahko domyslíte: zalievanie kávy, čaju, hrnčekovej instantnej polievky, atď. :coffee: Výhoda je zrejmá - nemusíte variť čajník vody na zaliatie jednej maličkej šáločky, či polovicu rýchlovarnej konvice (predpísané minimálne množstvo vody, ktoré je schopné vytvoriť dostatočný tlak na vypnutie ohrevu cez pretlakovú poistku).

Nedarí sa mi tento výrobok nájsť. Určite viem, že niečo také existuje a vyrába sa - mali to istú dobu na Alze v novinkovom letáku (ktorý samozrejme už nie je aktívnym :aasmile16: ; leták bol aktívny 4.5.2009 - ten link som vyhrabal z jednej histórie na ICQ)

Kód: Vybrať všetko

http://www.alza.cz/InfoPage.asp?mailing=akce090504&TP=MN&ID=940
Na Alze sa vtedy pri ňom chválili, že vie dodať vriacu vodu do štyroch/piatich sekúnd po stlačení tlačidla. Cena bola asi nejakých 2000-3000Kč. Celý ten aparát bol neveľký (väčší než do dvoch dlaní), skôr tmavší (sivý/čierny), myslím že s pochrómovanou výstupnou trubkou.

Pred pár rokmi som mal rád Alzu, pretože okrem IT a kancelárskej techniky tam mali i takéto zaujímavé revolučné hračky, robotické samočinné vysávače. Avšak z Alzy sa časom stal tuctový predajca pračiek a chladničiek :roll: , a tieto "chytré" vynálezy nejak sa dostali do úzadia :? ... a preto teraz majú v obchode snáď 100 tuctových kávovarov či presso-strojov, no ani jeden tento - vtedy revolučný - prístroj.

Vopred ďakujem za odpovede, pokiaľ niekomu sa podarí niečo podobné nájsť, či rozvíjať ďalej diskusiu.
Napísať odpoveď