ma niekto skusenost s dovozom rhd auta po vlastnej osi z UK sem? (legalne)
opisem (hypoteticku) situaciu: pojdem na leto do UK, budem tam pracovat 2-3 mesiace a kupim si tam auto:
a) kupim si ho na zaciatku, aby som ho mal k dispozicii pocas celeho pobytu
b) kupim si ho pred odchodom za ucelom transportu domov po vlastnej osi
je to pre mna vobec realne nieco take spravit? bol by nejaky rozdiel v tychto dvoch situaciach?
zatial som o tom okrem tejto temy nic nezistoval, no pocul som, ze v UK sa poistka uzatvara na osobu, nie na auto (alebo na osobu na dane auto?) a zaroven, ze sa to plati mesacne a najma pre mladych su to dost palky... ma s tymito vecami niekto skusenost? ide mi hlavne o to, aby to bolo koser po papierovej stranke, ak by ma zastavil policajt ci v UK, DE, CZ alebo u nas, tak by som bol cisty... zaujimaju ma len veci potrebne na presun UK->SK, pripadne mat ho chvilu v UK, nie u nas
thx
auto v/z UK (RHD)
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: auto v/z UK (RHD)
poistka sa uzatvara na osobu, ak chces, aby ho soferoval niekto iny, musi byt zapisany v poistke... dalej na prevadzku musis mat zaplatenu TAX, cize cestnu dan, MOT, cize technicka prehliadka... najlepsie je kupit uz auto so zaplatenou TAX a MOT v dostatocne dlhej dobe (cas pobytu plus prevoz), lebo aj to stoji slusne peniaze... viac by sa Ti oplatilo, keby si poistku nezaplatil vobec, nekontroluje sa to, tam na to kazdy kasle... a hned na nom bezat domov... len proste nesmies spravit ziadny pruser a uz vobec nie do niekoho trafit... ide o to, ze poistka sa plati rocne a stoji to dost velke peniaze, nemas britsky vodicak, si mlady, no poistka aj 2000 libier... ale zase sa da aj na splatky... pripadne sa mozno da este spravit to, ze sa dohodnes s predchadzajucim majitelom a nechas bezat poistku dalej s tym, ze on ju zaplati, ale Teba nezapise...
mam tam teraz znameho a zhodou okolnosti ide tiez kupovat auto, tak sa pytaj kludne dalej
mam tam teraz znameho a zhodou okolnosti ide tiez kupovat auto, tak sa pytaj kludne dalej
kupovali sme mesiac dozadu auto poistka každý sa nás pýta A to sa nebojíte že vás chytia ? vieš čo ked mam platiť 200 mesačne a auto stálo 500 bojím ale čo spravím mam p... neplatím poistku ... možno raz... route tax treba už to nie je sranda v podstate ked to nemáš tak nemáš čo ani stáť na ceste nieto ešte jazdiť... najlepšie je ako písal kolega kupiť auto s taxom aj MOT a máš pokoj... spať k tej poistke ak by si ju chcel jej cena záleží od mnoho okolností kde parkuješ kde bývvaš koľko máš voidčák ale bude vražedná pre teba lebo nemáš NO CLAIMS bonus ked že v CZ ani SK niečo také neexistuje - nehodovosť každopádne doma auto neprihlásiš
tejto casti velmi nerozumiem... respektive nerozumiem presne tomu poistnemu systemu:RATZINGER666 napísal:pripadne sa mozno da este spravit to, ze sa dohodnes s predchadzajucim majitelom a nechas bezat poistku dalej s tym, ze on ju zaplati, ale Teba nezapise...
poistka sa uzatvara na osobu, s tym, ze ked si ja spravim poistku, tak mozem behat na akomkolvek aute alebo sa uzatvara na dane auto a konkretnu osobu? teda na kazde auto, na ktorom budem chodit, by som mal mat spravenu poistku? a ak na tom aute chce jazdit aj niekto iny, tak sa musi tiez dat poistit na konkretne vozidlo?
a kebyze mam platne MOT a zapletene TAX (to, predpokladam, mimo UK strazcov zakona nezaujima), ale poistku nie a skontroluju ma u nas (pri ceste cez 3/4 republiky je to IMHO takmer 100%na pravdepodobnost, ze by taka situacia nastala, pretoze RHD auta a auta na prevozkach su jednoducho trnom v oku), tak ake by to malo nasledky?
-
RATZINGER666
Darca
poistka by mala byt na vozidlo a na osobu, kedze sa potom do poistky na auto dopisuju dalsi soferi... ty vystupujes ako vlastnik, niekto dalsi moze byt iba prilezitostny sofer, preto sa nerobi nova poistka, iba sa tam pripisuje dalsia osoba...
MOT a TAX zaujima policajtov iba v ramci UK, to je jasne... s tou poistkou neviem, ako to bude, pretoze odomna pri cestnej kontrole v zivote nikto nechcel ziadne potvrdenie o poisteni... kazdopadne ak by sa na to prislo (co nepredpokladam), tak si pozistuj, ake su nasledky na uzemi Slovenska pri jezde bez poistenia - ci len pokuta alebo aj nieco horsie...
vecer sa budem snazit to este upresnit...
MOT a TAX zaujima policajtov iba v ramci UK, to je jasne... s tou poistkou neviem, ako to bude, pretoze odomna pri cestnej kontrole v zivote nikto nechcel ziadne potvrdenie o poisteni... kazdopadne ak by sa na to prislo (co nepredpokladam), tak si pozistuj, ake su nasledky na uzemi Slovenska pri jezde bez poistenia - ci len pokuta alebo aj nieco horsie...
vecer sa budem snazit to este upresnit...
dam ruku do ohna za to, ze u nas by policajtov zaujimala najma poistka (+ MOT), odo mna pri beznej kontrole pytali potvrdenie o PZP (sek ich nezaujimal, ale ta biela karta)
skusim poprezerat aj ine fora
skusim poprezerat aj ine fora
-
RATZINGER666
Darca
hmm, co pozeram, tak podla sadzobnika pokut na slovensku sa moze vysplhat pokuta za jazdu bez poistky az na 3300e, co v tomto pripade neprichadza v uvahu... a v zahranici zadrzanie TP, zosrotovanie, ci dokonca basa... to je este lepsie