vzťah s hendikepovaným...
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: vzťah z hendikepovaným...
dakde boli fotky nejakeho typka bez ruk a bez noh (resp take nejake zakrpatene mal) neviem jak sa teraz vola, ale on sa akurat zenil, mal celkom peknu nevestu, takze ak to dokazal on dokazes to aj ty, treba si len verit a byt sam sebou 
Práve pozerám jeden seriál, kde je velmi pekne ukázaný vzťah dvoch teenagerov, kde chalan je hluchý.
najlepšia scénka
http://www.youtube.com/watch?v=R5EVCecu6_k
ale práve v tejto scénke, to dievča hovorí, že nemôže súťažiť s Daphne - jeho najlepšou kamarátkou, kt. je tiež hluchá
tiež sa tam hovorí, že 80% deaf - hearing relationships neskončí dobre. Myslím že je to tak, a v živote sa naozaj dávaju dokopy ľudia čo majú viac spoločné - napr. aj nejaké postihnutie.
najlepšia scénka
ale práve v tejto scénke, to dievča hovorí, že nemôže súťažiť s Daphne - jeho najlepšou kamarátkou, kt. je tiež hluchá
tiež sa tam hovorí, že 80% deaf - hearing relationships neskončí dobre. Myslím že je to tak, a v živote sa naozaj dávaju dokopy ľudia čo majú viac spoločné - napr. aj nejaké postihnutie.
Podla toho ako napriklad keby mam priatelku a sa jej nieco stane tak urcite by som ostal ale inak asi nie
-
p4ra
Redeemer
Priznavam sa, ze osobne nie. Mam v zivote ine ciele a sny, ktore by s handicapovanou osobou boli tazko dosiahnutelne - mozno to znie sebecky, ale ked uz si mozem vybrat, tak radsej nie.
Na druhu stranu, keby sa nedajboze nieco stalo mojej polovicke, viem na 100%, ze by som ju neopustil, aj keby som kvoli tomu mal prist o vyssie spominane sny.
Na druhu stranu, keby sa nedajboze nieco stalo mojej polovicke, viem na 100%, ze by som ju neopustil, aj keby som kvoli tomu mal prist o vyssie spominane sny.
Určite by som do toho nešiel.
mozem uprimne povedat, ze pre mna by to problem nebol. neuvadzas vek.. nemaj to tym babam za zle, je to ako strach z neznameho. vyzaduje si to urcitu zrelost, a teda nadhlad. samy mozno maju chaos v tom, ci by to bola laska a nie len "prezleceny" sucit. chodit s vozickarom (hlavne do spolocnosti) chce odvahu. ale raz ked taku babu najdes, budes mat poklad
mozno je to len otazka casu, tak ako si intelektuali vacsinou hladaju/najdu partnera vo vyssom veku ako ostatni. si proste vynimocny, ber to tak. prajem vela stastia! 
Re: vzťah s hendikepovaným...
Som tu nová, tak neviem či môj názor niekoho zaujíma
ale padol mi pohľad na túto tému a po jej prečítaní prišlo fakt dlhé zamyslenie sa. Úprimne mi z toho vyšlo, že nie, nedokázala by som to. Pritom s ľuďmi s hendikepom som v kontakte celkom často, aj s krásnymi mladými chlapmi plnými života, ale.. Som človek čo miluje voľnosť a spontánnosť, takýto vzťah by bol pre mňa istým spôsobom obmedzujúci a ubíjajúci.. No nikdy nehovor nikdy a ako mi raz povedal bývalý, so mnou bude šťastný len hluchý chlap, takže ma to nakoniec možno neminie
To len tak na odľahčenie.. 
Po dlho čase ozivujem túto tému...
ide o to ze pozorujem v mojom okoli jednu vec nemam problem sa zkamaratit z babou ale akonahle niaka vyciti ze to zacina sa prehlbovat tak prerusi kontakt podotykam ze akehokolvek konfiktu.
môj nazor je ze proste tie baby sa zlaknu lebo si nevedia uplne predstavit ako zijem a co to obnasa. samozrejme je to aj tym ze mi asi nechcu ublizit.
neviem ja fakt som na moju diagnozu pohiblivy nadstandartne....
ide o to ze pozorujem v mojom okoli jednu vec nemam problem sa zkamaratit z babou ale akonahle niaka vyciti ze to zacina sa prehlbovat tak prerusi kontakt podotykam ze akehokolvek konfiktu.
môj nazor je ze proste tie baby sa zlaknu lebo si nevedia uplne predstavit ako zijem a co to obnasa. samozrejme je to aj tym ze mi asi nechcu ublizit.
neviem ja fakt som na moju diagnozu pohiblivy nadstandartne....
Možno to bude tým, že nevieš správne napísať slovo pohyblivý (okrem iných)
Ale tak vážne, skús sa vcítiť do ich kože. Vzťah s hendikepovaným je pre zdravé osoby obmedzujúci a (odhadujem) len malá časť ľudí na to má odvahu.
Vraví sa, že podľa seba súdim Teba.... Z hľadiska nejakých dlhodobých vzťahov a PPK (pravidelne poje**** kamarátka) som nikdy neťahal do postele baby, s ktorými som si okrem sexu nemal čo povedať (pokiaľ sa samozrejme jednalo o rozptýlenie po dobrom záťahu na bary a diskotéky, kritériá boli iné samozrejme
....) a tak nejako sme si celkovo nerozumeli a vzájomne sa nedopĺňali.... teda je potrebná seberovnosť....
A o tom to je.... Treba si hladať sebe primeranú partnerku, lebo v opačnom prípade, to bude dávať vo vysledku nerovnicu.... a to sa v dlhodom výhľade spravidla nekončí happyendom.....
A o tom to je.... Treba si hladať sebe primeranú partnerku, lebo v opačnom prípade, to bude dávať vo vysledku nerovnicu.... a to sa v dlhodom výhľade spravidla nekončí happyendom.....
Neverim tomu, ze by som sa niekedy uz len zalubil do nejako handicapovanej zeny, nieto mat dilemu ci s nou po preskoceni iskry nieco riesit. Co begbee pisal je super, ze sa ti ludia dokazali integrovat. Ale ja osobne si neviem predstavit, ze by moja zena nemohla drzat dieta na rukach lebo ma iba 1 ruku. Takito handicapovani ludia by mali byt spolu a byt si oporou. Zdravy clovek nikdy nepochopi ake to je a bud sa bude tvarit ze jeho partner je rovnocenny a odpretvarkuje cely zivot, alebo po case sa zacne vyvysovat, resp. opak - mat pocit viny, ze ako niekto trpi a ja som zdravy a nevazim si to a podobne myslienky, z ktorych moze aj prdnut v bedni.
ono ja ds nechcem obhajovat ale ludia z mojim postihom niesu skoro ani mobilny....
ja denne chodit po schodoch 98% prekazok prejdem.
zas ide oto ze je to zvlastne ak mam niekoho rad budem predsa znim.
ja mam aj dost plus ze som celkom komunikativny
ja denne chodit po schodoch 98% prekazok prejdem.
zas ide oto ze je to zvlastne ak mam niekoho rad budem predsa znim.
ja mam aj dost plus ze som celkom komunikativny
kompi, to ti predsa nikto neberie, že ak má človek niekoho rád, tak s ním je. Ale ide o to, že jednoducho 99% ludí ak má možnosť si vybrať medzi hendikepovaným človekom a fyzicky zdravým, tak si asi ťažko vyberie tú prvú variantu, je to logické. Sám poznám jedného človeka, ktorý má hendikep, je úplne v pohode, dá sa s ním pokecať o všetkom, no tiež má problém nájsť si hocikoho. Proste je to holý fakt, že ľudia, čo majú nejakú fyzickú indispozíciu, tak majú obvykle väčší problém nadviazať dlhšiu známosť.
-
TommyHot
Addict
A hlavne vacsina zdravych ludi ani nechodi do spolocnosti, kde sa vyskytuju hendikepovani ludia, cize sanca, ze sa da zdravy clovek dokopy s hendikepovanym je velmi nizka...
ja ti vobec nerozumiem kam chodia podla teba hendikepovany?
ja chodim do normalnej spolocnosti.
ale uznavam niektory sa aj dost od ostatných separuju....
ale to je ich problem
ja chodim do normalnej spolocnosti.
ale uznavam niektory sa aj dost od ostatných separuju....
ale to je ich problem
-
maciatko99
Medium Star
Veľmi dobre to podľa mňa vystihol Muffi a aj Hd. V tomto si dovolím tvrdiť, že v tomto prípade v prevažnej miere platí, že rovný rovného si hľadá.
len trosku si uvedomte aj vy.
tazko spolu mozu fungovat dvaja ludia z postihom ako jeden druhemu pomozu?
Takisto ako spolu nezacnu chodit domased a turistka, tak nemozu spolu zacat chodit dvaja vozickari podla mna, jeden z partnerov by mal byt urcite mobilnejsi a lepsie na tom-s mensim postihnutim ako ten druhy. U nas v meste je dedulo 70 rocny s 60 rocnou ona slepa uplne on ciastocne vidi na jedno oko, on ju drzi za ruku a vodi po meste vsade a stale.
tak zas neporovnavaj oni su už chory zo staroby....
ale k veci ja ani by si neveril kolko krat ani vozickari nikoho nechcu... (boja sa lutosti).
osobne si myslim ze je lepsie ak je aspon jeden vo vztahu v poriadku inak ten zivot moze byt potom neunosny...
ale k veci ja ani by si neveril kolko krat ani vozickari nikoho nechcu... (boja sa lutosti).
osobne si myslim ze je lepsie ak je aspon jeden vo vztahu v poriadku inak ten zivot moze byt potom neunosny...
-
TommyHot
Addict
A ako pomoze postihnuty zdravemu partnerovi? Uz sa to tu strasne tlaci do roviny opatrovatela a o tom vztah urcite nie je.kompi napísal:len trosku si uvedomte aj vy.