Zníženie ťahu motora do kopca
Zníženie ťahu motora do kopca
Prosím vás v poslednom čase som spozrooval že mi auto dosť slabo ťahá do kopca kde je stupanie nad 10%.Kedysi(t.j. niečo pred trištvrte rokom) ťahalo ešte dobre ale teraz je to take lenive môžem mať pedál na podlahe na trojke a ručička sa pohne z 2000 ot. na cca 3000 až ked som takmer hore..Príšerne to je lenivé a to nebývalo.aj pri akcelerácii je to také pribrzdené chová sa ako ekby sa mu už nechcelo moc do otáčok..také divné celé..uvažoval som žeby to mohlo byť aj tým že ke´d som tomu šlahol niekolko krat pri 90tke z 5 do 1 tak že mohla preskočiť rozvodová reťaz alebo remeň či čo tam je a preto sa mi znížil výkon alebo žeby filter vzduchový? filter viem pozrieť..skôr by ma zaujímala možnosť preskočenia tých rozvodov..
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zníženie ťahu motora do kopca
...keď ti poskočia rozvody tak motor ti ani nenaskočí...niet divu...teraz ti auto opláca to, ako si sa k nemu správal ty...čo tak podradiť do dvojky? Keď auto neťahá na vyššom prevodovom stupni, tak sa to nerobí tak, že sa mu stúpi ešte viac, ale vždy sa podradí do takého prevodového stupňa, ktorý umožňuje udržanie konštantnej rýchlosti bez pridávania plynu...
no jo to som pototm skusil a bolo to lepšie ale štve am to že kedysi bez rpoblemov ťahalo an trojke do takéhoto stupania..
s tym autom mas tolko problemov a tolko otazok, ze by si si mal zalozit svoju vlastnu temu "dekarbon - seat ibiza 6L" 
co sa toho tyka, tak asi by som najprv isiel na diagnostiku
co sa toho tyka, tak asi by som najprv isiel na diagnostiku
Ako mohlo by sa to kludne urobiť aj tak..len to musia teraz už urobiť moderátori zlučiť to do jedneho
a je to tu, co si cakal ked sa k autu spravas ako pako, dalsia vec, ist do 10% stupania na trojke pri 2000 otackach je trochu nerozumne rovnako ako to nasilu hnat pod plnym plynom, ale to je len taky detail, no zvykaj si toto je len zaciatok 
to nie je tak uplne pravda, preskocenie remena o zub by motor este mohol zvladnut, len potom netaha a nejde ako by malGrim napísal:...keď ti poskočia rozvody tak motor ti ani nenaskočí...
presne toto si myslím aj ja ze tam niečo preskočilo a už to nemá ten výkon lebo niesu správne zosynchronizované vačky s hriadeľom a vodnou pumpu olejovým čerpadlom a neviem čim všetkým ešte.
-
Kibo
Hardcore addict
Palivový a vzduchový filter, sviečky, tlak v pneu, kvalita natankovaného benzínu, koľko bordelu vozíš v kufri, teplota vzduchu,... Môze to byť hocičo, kľudne len v Tvojej hlave... Ak by boli skočené rozvody a motor by aj išiel, mal by nepravidelný chod, to by si spoznal už dávno a takú tému tu nevidím 
tak potom repskočene asi niesu čo ja viem? nevyznam sa do toho len hadam...
-
RATZINGER666
Darca
ak Ti to netaha, moze to byt milion veci, chod najskor na diagnostiku... alebo ako sa tak na to divam, radsej to rovno stlac z utesu...
-
Kibo
Hardcore addict
Ale pomaly, aby si stihol ešte sadnúť za volant 
samovrah zatial niesom
-
RATZINGER666
Darca
...no a presne to je ten problem 
hmm..nemylsím si žeby som ním mal byť
vy ho asi poznáte ale mne to nedá, prečo preboha niekto podradí z 5 do 1 ? 
vraj bol hladný 
Bol hladný, z čoho bol strašne nahnevaný, a tak si svoju zlosť vybil na aute, lebo benzín doň ho stojí veľa peňazí 
No jo je to tak už..ale už apson nechodim cez retardery 50 km/h a nejazdim hladny:D
-
Mrk
Professional
radost potom sa nahodou dostat k autu po tebe 
///edit: vsak jasne je to tvoje auto, len mi nejde trocha do hlavy, jak nesetrne si s nim zaobchadzal
///edit: vsak jasne je to tvoje auto, len mi nejde trocha do hlavy, jak nesetrne si s nim zaobchadzal
ach jaj ako vám mám všetkým napísať už že som si vedomý ako sa k autu chováma nechcem aby také auto dostal po mne zničené nieto iný preto ja auta po sebe nebudem nikdy predávaťa ale rovno ich počas svojho vakstníctva natolko zničím že pojdu rovno do šrotu a hotovo.toto si uvedomte že po mne auto do ruky nedostane nikto z vas lebo viem aky som a nechcem aby za moje chyby platili iný.Chapeme sa?