C++ , mysql , jpg

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
logenk17
Novice
Novice

C++ , mysql , jpg

Príspevok od používateľa logenk17 »

zdravím potreboval by som do mysql nahrať jpg obrázok pomocou c++. v mysql mam tip string BLOB (BINARY)kde to potrebujem dostat ale neviem presne ako mam ten jpg v c++ prerobiť aby som to tam vedel nahrať ....

vedel by mi stým niekto pomôcť prosím ? ..
FILE * fotka;
fotka = fopen ("C:\\Users\\Mário\\Desktop\\mp.jpg" ,"rb");
.
.
.
.
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: C++ , mysql , jpg

Príspevok od používateľa test »

Urcite cez C++ a nie cez PHP?
logenk17
Novice
Novice

Cez c++ . Jedná sa o porogram ktorí pracuje zo zariadeniami robí znich záznam a ukladá Do databázi a nasledne su s databázi spracované nejakým webovím rozhraním a jeden s tích údajov je jpg súbor.....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

fotky (a vo všeobecnosti žiadne veľké súbory) sa NIKDY neukladajú do db. Ukladajú sa do nejakého adresára, a do db sa uloží iba cesta k tomu obrázku.
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

audiotrack, este som s tym nikdy nerobil ale uz som cital o multimedialnych databazach. Preco sa podla teba NIKDY nemaju ukladat multimedialne subory do DB? Len ma to zaujima.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

1) veľmi vysoký traffic
2) vysoké nároky na RAM
3) podpora BLOB-u nie je univerzálna
4) stratíš výhodu prezerať dáta (obrázky, videa.. ) bez aplikácie. Nemôžeš si stiahnuť všetky obrázky, jednoducho ho upraviť či zameniť za iný, nevidíš ich v náhľadoch v priečinku...
logenk17
Novice
Novice

audiotrack niečo na tom bude .... urobím si to tak ako si napísal pošlem si to po sieti kam potrebujem a do db zapíšem adresu vo vhodnom tvare . lebo keď tak teraz rozmýšľam musel by som ten obrazok načítavať (zaťaženie ram ..) ptom algoritmus na prerobenie do vhodného formátu co tiež nebude običajné zaťaženie a potom zase algoritmus aby mi to prerobilo naspäť ... hentak to bude určite oveľa jednodukšie ... Dakujem za radu a názor :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

audiotrack napísal:1) veľmi vysoký traffic
2) vysoké nároky na RAM
3) podpora BLOB-u nie je univerzálna
4) stratíš výhodu prezerať dáta (obrázky, videa.. ) bez aplikácie. Nemôžeš si stiahnuť všetky obrázky, jednoducho ho upraviť či zameniť za iný, nevidíš ich v náhľadoch v priečinku...
neviem s cim si pracoval Ty, ale ukladat nieco do suboru nebude nikdy mat efektivitu blobu. hlavne ak si z neho vyrobis block alebo page blob. mozes ho zrekonstruovat budto cely, spravit si nahlad (napr. prvy obrazok videa alebo co) pripadne streamovat len tu cast, ktoru prave ptorebujes ( a la youtube kde kliknes kdekolvek do stredu a dostanes to co chces)

mohol by si mi objasnit ako znamena v tomto pripade vysoky traffic? ak ma blob 700mg musis ich preniest vsetky bez ohladu na to ako je to ulozene, navyse ked sa pracuje s binarnymi datami ich tok RAMku nezerie o nic viac ako cokolvek ine.
logenk17
Novice
Novice

našiel som spôsob ako nahrať do db jpg - INSERT INTO test values(LOAD_FILE('C:/wamp/bin/mysql/mysql5.5.16/bin/mp.jpg')) len problem je že vždy nadhodí - Column 'picture' cannot be null . na jednom fore som našiel že je to kvôli povoleniam a atd.. v linuxe sa to dá vyriešiť že tam ten jpg bude čítať z /var/lib/mysql/ a pod ale potrebujem to na Windowse a tam si stím neviem rady ......
Napísať odpoveď