práca ako kurier
-
mato951
Star
- Kontaktovať používateľa:
práca ako kurier
Ahojte, chcel by som sa spýtať či ste už niekto robil prácu kuriera buď v nieakých veľkých spoločnostiach ako je DPD,UPS alebo v tých menších. Po škole (od juna) by som chcel ísť také niečo robiť len čo som počul od pár ľudí tak pri tých veľkých fimách musím mať živnosť, tak ako to presne je?
Re: práca ako kurier
celkom nechapem, pocul si, ze ak chces robit kuriera pre UPS musis mat zivnost?
-
mato951
Star
Presne tak ževraj musím mať založenú živnosť, ale nieako sa my tomu nechce veriť tak zato som to sem napísal možno tu budú ludia čo tam pracovali.
V dnešnej dobe, to je úplne bežná vec, že zamestnávateľ si zoberie radšej živnostníka ako na pracovnú zmluvu. Je to pre zamestnávateľa výhodnešie. Takže vôbec ma neprekvapuje, že to takto je.
-
Kibo
Hardcore addict
Je to tak, treba živnosť/sro. Bavme sa napr. o DPD. Nepracuješ priamo pre DPD, ale pre niekoho, kto už tam jazdí a len si dokúpi ďalšie auto, lebo ani tie nepatria DPD... Robotu tam ale nájdeš vždy, lebo sa tam ľudia menia neustále. Poznám veľa ľudí v kuriérskych spoločnostiach, či už lokajov, ako sa sami nazývajú samotní kuriéri alebo aj ľudí, čo majú autá a dávajú iným robotu. Robota to nie je najjednoduchšia, neustále sa naháňaš, máš finančnú zodpovednosť, celý deň si rozlietaný a pred Vianocami sa zastrelíš, ak neskolabuješ od množstva roboty 
Vo všetkých kuriérskych firmách je to podobné...
Vo všetkých kuriérskych firmách je to podobné...
tak tak vo väčších mestách iba živnosť, v menších sa ešte sem tam dá normálne, ale tiež to nebude len tak, že sa prídeš spýtať či ťa nezoberú 
a keď si spomínal, že tam chceš ísť po škole tak neviem ako sú na tom tvoje skúsenosti za volantom..
a ako spomínal Kibo nado mnou, veľa roboty, v podstate od nejakej šiestej rána do večera denne, a pred vianocami to ani nechci vidieť, dúfam že búdúci december už budem robiť niekde inde
a hlavne si nemysli, že to je len voziť sa po meste, z tohoto jazdenia ti akurát stúpne tlak
taktiež to nie je len pekným babám nosiť spodné prádlo ako je to vo filmoch, ale presviedčať staré babky, že si niečo objednali, aj keď budú tvrdiť že nie a to nehovorím o našich rómskych spoluobčanoch... 
a keď si spomínal, že tam chceš ísť po škole tak neviem ako sú na tom tvoje skúsenosti za volantom..
a ako spomínal Kibo nado mnou, veľa roboty, v podstate od nejakej šiestej rána do večera denne, a pred vianocami to ani nechci vidieť, dúfam že búdúci december už budem robiť niekde inde
kamarat jazdil pre DHL a tiez mal mat zivnost, ale nakoniec to vybavil na otca, ktory ju mal... nemal ziadne skusenosti so soferovanim dodavok a hned dostal Citroen Jumper
za tri mesiace mal tusim len jednu mensiu nehodu, nic vazne.. denne mal myslim 35 "zastavok" a aby vsetko stihol, tak robil od rana do vecera, v podstate 12ky a to nejazdi vobec pomaly, ako spominal, najviac ho zdrzovalo vyplnovanie papierov, ked bral od ludi/firiem zasielky.. urcite tu je velka zodpovednost aj za peniaze, na konci dna maval pri sebe bezne aj 3000 eur.. nebolo to zle platene a dolezite je, ze ho to bavilo 
-
mato951
Star
Tak zo šoférovaním nemam žiaden problém (nechcem to zakriknuť) len každá takáto kurierska spoločnosť bude podľa mna vyžadovať prax ktorú ja zatiaľ nemám kde nabrať. Možno si to teraz predstavujem že to je lahká práca ale tak ak by ma zobrali na skúšobnú dobu tak potom by som zbadal.
lahka praca to teda nieje
a cez vikend budes rad ked ti nebude zvonit telefon...
-
Kibo
Hardcore addict
Ako dlho máš vodičák? Jazdil si už s dodávkou? Tam sú radi za každého nováčika, ak nebudeš robiť sprostosti, mal by si byť v pohode. 
Pepan90 - to v akom meste robil? Ja som tiež z menšieho mesta ale denne ma u nás každý 60-100 adries... sem tam smozrejme pride menej 
mal na starosti Malacky a okolie a nerobil takeho kuriera, ze ak si nieco objednas z obchodu, on ti to dovezie.. ale ani neviem ako sa to presne vola, uz si nespominam
viem, ze vozil aj cele palety jedneho tovaru ako mobilne telefony a tablety
-
Michaelo
Hardcore addict
Nezásoboval skôr len obchody?
neviem kam vsade viezol tovar, je mozne, ze aj do obchodov, spominal dokonca objednavky zo sportdirectu, len ci to viezol sukromnej osobe alebo firme, netusim... ked s nim budem, urcite sa spytam 
-
mato951
Star
Kibo napísal:Ako dlho máš vodičák? Jazdil si už s dodávkou? Tam sú radi za každého nováčika, ak nebudeš robiť sprostosti, mal by si byť v pohode.
Vodičak mam už cca 9-10 mesiacov a odjazdené do 15000km, s dodávkou som išiel iba jeden krát ale tak je to skoro ako s autom
-
Kibo
Hardcore addict
Pýtal som sa kamaráta a robí denne 100 stopov - 70 rozvozov a 30 zvozov a stačí jeden spomalený človek a nestíha nič...
Kľudne životopis pošli, motivačný list napíš v štýle, že po tej práci túžiš a máš to v suchu
Kľudne životopis pošli, motivačný list napíš v štýle, že po tej práci túžiš a máš to v suchu
-
mato951
Star
Skúsim niečo poslať len neviem či to mám už teraz alebo až niekedy v máji keďže maturity mám až posledný termín t.j. prvý júnový týždeň.
zauíjmalo by ma ako to je s touto prácou kolko cca zarobí taký kuriér mesačne a či je vobec možnosť na take miesto sa dostať teraz som maturoval a bavila by ma takáto práca.
Pozeram, ze kazdy rozvaza tovar po zakaznikoch
kolega z prace prevazal z depa do depa po EU, ale TNTcko.
-
mato951
Star
Patrik222 napísal:zauíjmalo by ma ako to je s touto prácou kolko cca zarobí taký kuriér mesačne a či je vobec možnosť na take miesto sa dostať teraz som maturoval a bavila by ma takáto práca.
Tak dostať sa tam je pomerne ťažké, hlavne berú vodičov na živnosť a s vlastnou dodávkou a ten plat je možno o niečo vyšší ale keď si to zrátaš tak sa to asi ani neoplatí. Kuriéra v ups, dpd, dhl som nerobil tak ti to neviem povedať na 100%, ale pracujem v medzinárodnej doprave.