Predne parkovacie senzory - Focus ST

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Predne parkovacie senzory - Focus ST

Príspevok od používateľa p4ra »

Chcel by som dat namontovat predne parkovacie senzory na moje auto, kedze moja draha sa boji, ze strhne predny naraznik. Standardne v aute mam zadne, ktore su napojene na riadiaciu jednotku atd. (informacie z Fordu).

Chcem sa teraz spytat, ze ci je nejakym sposobom mozne namontovat aj predne senzory, aby boli plne funkcne + take, aby som ich mohol aj nalakovat do farby karoserie samozrejme?

Diki.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Predne parkovacie senzory - Focus ST

Príspevok od používateľa test »

Kupit senzory za 40 eur, mechanik to s pribalenym vrtakom namontuje, podla stitku na aute da namiesat deci farby a strekne to. Pripoji to na tlacitko, ktorym ich aktivujes. Montovat ich k RJ asi nepojde, musel by si zohnat original aj s pripadniu RJ a mozno upravit software, co by bolo dost drahe. Navyse neviem, ci sa do Focusu dodavali aj predne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Na RJ by som to ani silou mocou davat nechcel. Islo mi skor o to, ze ako to spojazdnit co najkulturnejsie, najkvalitnejsi a najefektivnejsie. Preto som sa pytal na radu od niekoho, kto to takto robil. Diki.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tak potom ako som napisal. Treba zhodnit dole predny naraznik, k senzorom sa davaju aj vrtaky. navrta sa otvor, podla stitku na aute sa da namiestat trochu farby. Senzory sa streknu a nahodia na auto. Podla toho ci su kablove alebo bezkablove, tak sa to dalej riesi. Ak su kablove, tak sa potiahnu kable poza tapacir az niekde dnu, niekto si da pipak napriklad k spatnemu zrkadlu, niekto si to necha dole pri nohach, niekto si da na palubovku. Je to vsetko o tvojej predstave, k pipakom byva aj lepiaca folia alebo sa napevno montuju, skor sa pouziva lepenie. Senzor sa spravi na gombik, pretoze pri spiatocke to nie je problem napojit tak, ze ked sa zapnu spiatockove svetla, tak aktivuje snimace a pipak, ale co spravis pri prednych senzoroch? Tam jedine tlacitko alebo packa, mnoho aut ma na palubovke volne tlacitka a tak je to mozne napojit na tie tlacitka.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Znamy si nechcel kupovat original vypinacie tlacitko, tak to spravil tak, ze na tiahlo namontoval magnet a k pozicii jednotky dal senzor, cize ak ma zaradenu jednotku, aktivuju sa mu senzory.
Trochu sproste je, ze mu to vzdy pipne ked sa ide na krizovatke pohnut, ale on je spokojny.

Pohladaj si nejake recenzie na dobre senzory. Pokial som mal original od Fordu (Stali skoro 200€ :sly: ) tak boli uplne skvele, ignorovali male detaily (trava, nerovnosti na vozovke, nizke obrubniky a pod) a pritom boli citlive.
Po nehode mi tam hodili nieco nevedomo ake (RJ nechali) a reve to jak blbe. Vidi to dieru vo vozovke, smeti na ceste, vsetko ... Casto mi to pipa, pritom nic za sebou nemam ...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

OK, skusim nieco pohladat, ale najskor pojdem tou cestou, ktoru spominal test, lebo to pride rozumne a ekonomicky aj vyhodne.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Napojene na jednotku? Nechcel by som sa s tym posuvat v kolone :D
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WiZard »

ja by som to napojenie na jednotku este poistil vypinacom :) ...pre pripadne kolony, ako pise Frikso ;)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Frikso, to bol dovod, preco som sa pytal. Nechcel by som, aby mi to pipalo, ako prevrete stale, preto by to chcelo nejaky vypinac. :)
Napísať odpoveď