magneticky perengevov motor ? realita ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

magneticky perengevov motor ? realita ?

Príspevok od používateľa gego »

Chcel by som sa spytat je mozne aby tento motor fungoval ? chcem vediet vase nazory postrehy ohladom fyziky termodynamiky a tak .

Moj nazor je ze fakt neviem .
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: magneticky perengevov motor ? realita ?

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Všetky, úplne všetky videá so značkami "free energy", "magnetic engine", "cold fusion" a pod. sú klamstvá. Nič iné len klamstvá.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Toto by aj možné bolo. No musel by si zainvestovať do ľahších materiálov a nie do dreva + by to muselo byť presné lebo to jeho sa divne kymáca.

On sám vysvetľoval že to nie je energia úplne zdarma, tie magnety len dopomáhajú motoru aby nemusel prekonávať tak veľký odpor pri otáčaní. No ušetril by si na tom možno len pár eur. Neviem čo by si tým poháňal. Možno tak dynamo z bicykla. Aj to by si ich potreboval dosť na to aby si buď poháňal ten motor alebo aby si si osvetlil záhradku.

Niekto kto sa doma nudí by to mohol skúsiť. No magnety by som dal silnejšie, a treba ich dať pod správnym uhlom.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Energia "z ničoho" nikdy nevznikala a nikdy ani vznikať nebude, vieme ju len premieňať. Všetká energia, ktorú tomu dodá pre pohyb skôr či neskôr skončí premenená na teplo vznikajúce trením v ložisku a pohybom vzduchu okolo toho rotora.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

whisper - chapem co chces povedat, ale keby energia nejakou formou nevznikala, tak niet ani co premienat :) (nemyslim tento konkretny pripad)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Energia nevzniká - viz základy termodynamiky. Máme len to, čo vo vesmíre už existuje a s tým vieme do istej miery narábať. A je jedno, čo spravíme, nikdy jej nebude ani viac, ani menej. Vždy sa len premieňa, napríklad spaľovaním benzínu na teplo a tlak, ktorý hýbe piestami motora. Ty síce vyrobíš pohybovú energiu (a teplo), ale mizne ti benzín z nádrže + kyslík :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Co sa tyka magnetickeho motora, tak ten by mohol fungovat ak by pracoval bez strat, co zatial nie je mozne. A aj v tom pripade by bola na roztocenie potrebna vonkajsia energia a motor by mal aj tak dost maly vykon. Cize by to vlastne bolo perpetuum mobile, ale bez velkeho vyuzitia az do doby kym by neprisli silnejsie magnety. No s tym su zas spojene dalsie problemy ako napriklad rusenie vsetkeho naokolo :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Rušenie vyriešiš tienením celého zariadenia (Faradayova klietka), to nie je problém. Tak supravodivé magnety majú neuveriteľnú silu a dobre manažovateľný rozsah poľa, ale kto by ich udržoval pri teplote -160 stupňov Celzia? :D

A aj keby hej a bolo by to vo vákuu (tj. bez trenia), tak ten rotor (časť, ktorá sa pohybuje) by sa vždy pohyboval len takou rýchlosťou, akou by si ho na začiatku roztočil.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No hej, ale ked ho das do klietky tak sa budu magnety pritahovat k tej klietke = straty. Pre spravnu funkciu by ten motor mal byt postaveny z izolantu (nemagnetickej latky), aby magnety vplyvali iba same na seba.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Veď tá klietka nemusí byť z feromagnetickej látky :) A konštrukcia "motora" pochopiteľne tiež nie.

Škoda, že tu nie je niekto, kto študoval fyziku alebo elektromagnetizmus na výške...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja z vás nemôžem :hehe:
Statické pole nekoná prácu !

Aj keby sa podarilo zostrojiť nejaký motor bez trenia kde by bola udržaná úplná rovnováha, tak systém by začal spomaľovať až do zastavenia čo i len pri dopade smietky prachu na zariadenie. Ako by sa toto dalo použiť ešte na odoberanie výkonu ? :D

S tou Faradayovou klietkou tiež samé mýty, ono tieni od elektrického poľa a jeho prejavov, nie magnetického !
Zabaľ si svoj mobil do alobalu a skús sa mu dovolať. (Dovoláš sa). Tienenie rádiových vĺn závisí od vlnovej impedancie.

Témy o magnetických motoroch boli vždy sranda :D
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Milý Racius,
ak má niekto iný názor alebo viac vedomostí o danej problematike, dokážem si priznať chybu alebo nedostatok znalostí vo veci.

Nevravím, že sa tu bavíme na neviemakej úrovni, ale ty sa nám tu smeješ, pričom:
Racius napísal:Ja z vás nemôžem :hehe:
Statické pole nekoná prácu !
To je pravda a opak som netvrdil. Prácu nekoná, preto som písal, že pohyblivá časť sa bude hýbať len takou rýchlosťou, akú jej my na začiatku odovzdáme.
Racius napísal:Aj keby sa podarilo zostrojiť nejaký motor bez trenia kde by bola udržaná úplná rovnováha, tak systém by začal spomaľovať až do zastavenia čo i len pri dopade smietky prachu na zariadenie. Ako by sa toto dalo použiť ešte na odoberanie výkonu ? :D
Hlúposť, aby spomaľoval až do zastavenia, muselo by na neho vplývať kontinuálne trenie, nie dopad jednej smietky - tá by ho len spomalila o energiu potrebnú na uvedenie tej smietky do pohybu v rovnakom smere a rýchlosti, ako sa hýbe ten rotor. A že výkon odoberať nemôžeš - to sme napísali aj ty, aj ja.
Racius napísal:S tou Faradayovou klietkou tiež samé mýty, ono tieni od elektrického poľa a jeho prejavov, nie magnetického !
Veď statické magnetické pole (napr. Zeme) máme všade, prečo by sme ho tienili? A na premenlivé (elektro)magnetické pole je faradayova klietka účinná. A statické pole sa dá tiež neutralizovať, stačí dať k magnetu ešte jeden taký istý - ako si myslíš, že sú tienené reproduktory, v ktorých je permanentný magnet? Tým, že sú tam dva zlepené dokopy. Takže ak by naše vymyslené zariadenie malo permanentné magnety, tak by ich pole nikoho nerušilo.

A teraz záver, ktorý ma s tvojim zosmiešňujúcim prístupom tak vytočil:
Racius napísal:Zabaľ si svoj mobil do alobalu a skús sa mu dovolať. (Dovoláš sa). Tienenie rádiových vĺn závisí od vlnovej impedancie.
Ale veľké hovno! Elektromagnetické vlny neprejdú cez faradayovu klietku (bavíme sa o dokonalej klietke, tj. bez dier = napr. zabalenie do alobalu). A ešte som si to práve teraz aj dvakrát overil, aby som ti to mohol oplieskať o hlavu a hádaj čo - signál som nemal! Pre mňa za mňa ti to môžem aj natočiť, ak neveríš. Presne na tomto princípe pracujú aj obaly (púzdra) na mobilné telefóny podobné antistatickým sáčkom na elektroniku, ktoré využívajú vplyvní ľudia pri poradách na ochranu proti odpočúvaniu.

Teším sa na tvoje argumenty. A neber to osobne, ale zamysli sa nad tým, ako a čo si napísal a možno pochopíš, prečo tak ostro reagujem.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Berem späť teda, ospravedlňujem sa, s tým magnetickým tienením som to prestrelil. Skúšal som tiež zabaliť do alobalu, nedovolal som sa.
Skúšal som ale tiež dať mobil do dvoch hrncov do seba a zvoniť začal, ale neodoslal signál späť.
Tienenie rádiových vĺn však skutočne závisí od vlnovej impedancie, čo je veličina závislá od nespočetna faktorov, o.i. aj geometrické rozmery a usporiadanie materiálu, jeho permeabilita, potom vlnová dĺžka rádiového signálu a pod.
Tieto javy sa popisujú diferenciálnymi rovnicami pre 3D priestor a ich riešenie nie je jednoduché, v praxi sa to realizuje metódou konečných prvkov a vývoj v tejto oblasti zďaleka nie je na konci. Nie je to moja oblasť elektrotechniky, preto ten omyl z mojej strany.
Isté je, že pri istom usporiadaní tohto magnetického štítu nastane presne opačný jav kedy rádiový signál prekmitá cez štruktúru štítu a vyžiari ho do vnútra. Inak povedané anténa.

Nepáči sa mi ale tvrdenie že Faradayova klietka automaticky odtieni všetok rádiový signál ktoré koluje medzi ľuďmi. Nie je to pravda, bolo veľa truhlíkov ktorí zaplechovali svoje slávne VF výrobky do permalloyových plechov, medených plechov a olovených kobiek a stále sa sťažovali že majú rušenie a zlý odstup atd. A vymýšlali aké pokrokové kozmické materiály použiť na odtienenie.

Necháp ma zle, ale ja som si už svoje na elektro-fórach vytrpel keď sa viedli nekonečné vojny s magneťákmi ktorí natvrdo do xichtu zúčastneným tvrdili že majú niekoľko rokov doma postavené magnetické motory, ale odmietajú zverejniť fotky. Potom tomu uverili nie veľmi fyzikálne zdatní mladší užívatelia ktorí tak nejak nevedeli komu skôr veriť. A to sa mi nepáči, riešilo sa to mnohokrát BANom daného magneťáka.
Dnes to vo mne vyvoláva uštipačný úsmev ale dávno som nezažil tému s pravoverným magneťákom, takže objav tejto témy ma zprvu hádzal o zem v smiechu. :D
Na tom nemenovanom fóre sa akékoľvek témy s magnetickými motormi hádžu do koša automaticky bez výnimky a bez diskusie.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Ale veľké hovno! Elektromagnetické vlny neprejdú cez faradayovu klietku (bavíme sa o dokonalej klietke, tj. bez dier = napr. zabalenie do alobalu). A ešte som si to práve teraz aj dvakrát overil, aby som ti to mohol oplieskať o hlavu a hádaj čo - signál som nemal! Pre mňa za mňa ti to môžem aj natočiť, ak neveríš. Presne na tomto princípe pracujú aj obaly (púzdra) na mobilné telefóny podobné antistatickým sáčkom na elektroniku, ktoré využívajú vplyvní ľudia pri poradách na ochranu proti odpočúvaniu.
das si mobil do sacku proti odpocuvaniu? si si isty, ze sa nepouzivaju rusicky, ktore emituju vlnenie na frekvencii GSM?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Racius: ja v tom rozhodne nie som doma (v podstate mám len elektrotechnickú priemyslovku + sa zaujímam o techniku), takže ohľadom elektromagnetizmu už viac radšej písať nejdem, navyše predpokladám, že máš v tejto oblasti viac vedomostí. Hento boli len veci, ktoré na základe toho mála, čo viem, považujem za fakty (mobil v alobale). Samozrejme, ak ide o faradayovu klietku, tak schopnosť tienenia závisí od hrúbky vodiča (stien) a takisto veľkosti dierok kovovej mriežky (keďže málokedy býva klietka robená ako jednoliaty celok). Podstatný záver je asi to, že motory poháňané statickým magnetickým poľom sú chu**** a na tom sa myslím zhodneme :wink:

axxis: možno niekto používa rušičky, ja hovorím z vlastnej skúsenosti (a osobne mi vrecúško príde praktickejšie, než nejaká rušička, ktorej spoľahlivosť nikdy nie je 100%)
Napísať odpoveď