aky TV na DigiTv???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
klimik
Amateur
Amateur

aky TV na DigiTv???

Príspevok od používateľa klimik »

Cawte,
planujem si objednat DigiTV, a to kvoli programu DIGI Sport, ktory uz nejaky cas bezi v HD. Ide mi hlavne o sledovanie anglickej Premier League, kedze nikto iny v SR ju nevysiela. Viem a aj som cital ze Digi ako taka ma asi jednu z najhorsich kvalit signalu a tym padom aj obrazu.
Keby je ta PL vysielana hocikde inde urcite by som do digi nesiel, lenze bohuzial...( na nete ma to v malom stvorceku uz nebavi.)

Preto by som chcel poradit aky typ TV (LCD, LCD-LED, PLAZMA) je najlepsie na sledovanie digi ako takej, reps DIGI SportHD - ide hlavne o futbal.
Tí, ktory maju digi aky pouzivaju TV a vseobecne skusenosti ci uz s DigisportHD alebo celoplosne s digi?

Ide mi hlavne o co "najlepsiu kvalitu" co sa tyka pozerania toho futbalu na DigisportHD, co by ste mi poradili?

pozorovacia vzdialenost cca 2,5-3,5m. cena do cca 600€.

Vopred Ďakujem za vsetky skusenosti a postrehy.

MU fan.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: aky TV na DigiTv???

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Na horši signal plazmu, ta si s nim poradi lepšie. Navyše pri rovnakej cene a uhlopriečke dostaneš podstatne lepši obraz ako na LCD.
klimik
Amateur
Amateur

aku znacku odporucas? uhlopriecku?
je lepsie mensia uhlopriecka aby sa zhorsena kvlita az tak neprejavila?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kupovat horsiu telku kvoli zlemu obrazu mi pride absurdne

ano, na mensej uhlopriecke bude ten obraz "krajsi" kedze neuvidis vsetky jeho kazy
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aku horšiu telku?

Značka? Najlepšie Panasonic. Uhlopriečka zavisi od sledovacej vzdialenosti. Na 2,5-3,5 metra aspoň 46".
klimik
Amateur
Amateur

co hovorite na tuto plazmu:
http://www.mall.sk/plazmove-televizory- ... tx-p42g30e

resp. aku by ste mi odporucili? max46palcov
Ryan Giggs
VIP
VIP

Vybral si dobre. Ak by si chcel 3D, tak ST30. Alebo pockat 2-3 tyzdne kedy uz budu nove modely.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

beardie: Uplne zle si to pochopil.

Ryan: Preco prave panasonic? Co som robil v NAYke, tak bohvieake skusenosti s nimi neboli (a to mi je osobne ta znacka sympaticka a preferujem ju). Casto sa reklamovali, obraz mali sice OK, ale len pokial si to krmil cez HDMI. Vstavany DVB-T tuner bol strasny shit. LG alebo SAMSUNG ich dal hockedy dole a za menej prachov. Ako je to dnes?
beardie
Redeemer
Redeemer

Ryan, k6:
klimik napísal:je lepsie mensia uhlopriecka aby sa zhorsena kvlita az tak neprejavila?
tak hadam nebudem vyberat mensiu uhlopriecku len kvoli tomu, aby bol obraz menej rozmazany
k6
VIP
VIP

Cize telka s mensou uhloprieckou je pre Teba horsia automaticky? Mam v zivej pamati ludi, co proste prisli ku nam a hned chceli tu najvacsiu telku co mame, aspon 50". Pritom obyvacka mala, ze od toho sedia dva a pol metra, hlavne ze maju co najvacsiu. Krmia to signalom z uzasnej kablovky a cumia na vygrcany obraz. Maju lepsiu telku, ako keby si kupili napr. 42", kde by ten vygrcany obraz urcite vyzeral lepsie? Cim vacsia telka, tym viac odhaluje chyby signalu. To nieje o tom, ci je lepsia alebo horsia.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lenze mensi neznamena horsi. To skor naopak. V tom zmysle, ze pri mensej uhlopriecke mas za tu istu cenu vyssi model.

K6: obrazovo na Panaka nema ani Samsung ani LG. A problem je aj v tom, ze LG aj Sam robia full hd plazmy az od 50". Ak teda niekto chce full hd plazmu pod 50", inu moznost aj tak nema.
klimik
Amateur
Amateur

Ryan Giggs napísal:Vybral si dobre. Ak by si chcel 3D, tak ST30. Alebo pockat 2-3 tyzdne kedy uz budu nove modely.
o 3D nemam vobec zaujem, ako vies ze budu nove modely?
tym padom by ten co som prebezne vybral mohol ist teoreticky dole....

je velka strata na signale ked je STBOX a Tv prepojeny SCARTom? .... moznost HDMI pri DIGITV nie je co viem.
k6
VIP
VIP

klimik napísal:je velka strata na signale ked je STBOX a Tv prepojeny SCARTom? .... moznost HDMI pri DIGITV nie je co viem.
Pri SD uprimne ani velmi nie. Dolezite je, aby box podporoval v tom pripade pre SCART prave RGB signal, nie CVBS (kompozitny rezim).
Ryan Giggs
VIP
VIP

klimik napísal:
o 3D nemam vobec zaujem, ako vies ze budu nove modely?
tym padom by ten co som prebezne vybral mohol ist teoreticky dole....

je velka strata na signale ked je STBOX a Tv prepojeny SCARTom? .... moznost HDMI pri DIGITV nie je co viem.
Viem to tak, že každy rok prichadzaju na trh v marci až maji. Niektore sa už aj predavaju, ikeď zatiaľ ešte plazmy nie. Nove su všetky tie, ktore maju v nazve miesto čisla 30 čislo 50: http://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/3778 ... egory.html.
Aj pri SD je rozdiel či je to prepojene analogovo alebo digitalne, zaleži ale na kvalite vysielania.
klimik
Amateur
Amateur

k6 napísal:Pri SD uprimne ani velmi nie. Dolezite je, aby box podporoval v tom pripade pre SCART prave RGB signal, nie CVBS (kompozitny rezim).
maju tuto podporu STB od DIGITV, ktore oni dodavaju?
k6
VIP
VIP

klimik napísal:
maju tuto podporu STB od DIGITV, ktore oni dodavaju?
To ja neviem, ale drviva vacsina STB to podporuje.
beardie
Redeemer
Redeemer

taka vsuvka: chces prijimat HD z DigiTV, ale STB sa neda prepojit inak ako analogovym SCARTom?
klimik
Amateur
Amateur

beardie napísal:taka vsuvka: chces prijimat HD z DigiTV, ale STB sa neda prepojit inak ako analogovym SCARTom?
tak to proste je! s tym ja nic nenarobim.

nekupujem si satelit kvoli HD kvalite ani nevyberam podla mozstva HD programov. Ide mi proste o sledovanie premier league a futbalu... co je momnetalne len na DIGI. coze tam sa moj moznosti vyberu satelitu koncia... nejde mi o sledovanie Farmy v HD kvalite a podobnych veci... ide mi cisto len o ten sport.
cize mojim jedinym riesenim je kupit kvalitny SCART kabel!
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je v poriadku, ale pisal si o Digisport HD. Ale cez scart žiadny Digisport v HD mať nemôžeš. Preto ta beardieho otazka.
Pokiaľ viem, tak v HD jelen cez kablovku, nie cez satelit.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

HD kanál môže ísť aj na príjmači len so scartom- len bude prepočítaný na obyčajné rozlíšenie. Ak sa ale vysiela ten kanál aj v SD, je to zbytočné...
Ale keď už scart na HD televízor, odporúčam čím lepší (kvalitnejší) scart kábel, mal by zlepšiť kvalitu obrazu.
Napísať odpoveď