Nákup cez inzerát - vrátenie tovaru
-
Dildogripak
Medium Professional
Nákup cez inzerát - vrátenie tovaru
Zdravím, predal som novú kabelku z obchodu cez bazoš.sk istej slečne z istého mesta.
Posielal som to na dobierku slovenskou poštou.
Milá slečna sa po 3 dňoch rozhodla že kabelku nechce a chce mi ju poslať naspäť pričom sa mi vyhráža polícou (na moju odpoveď že ju neprevezmem).
Prebehlo medzi nami asi 20 mailov pred kúpou kabelky. Je možné podľa nejakého zákona aby som mal povinnosť tú kabelku vziať späť a vrátil jej peniaze??
Posielal som to na dobierku slovenskou poštou.
Milá slečna sa po 3 dňoch rozhodla že kabelku nechce a chce mi ju poslať naspäť pričom sa mi vyhráža polícou (na moju odpoveď že ju neprevezmem).
Prebehlo medzi nami asi 20 mailov pred kúpou kabelky. Je možné podľa nejakého zákona aby som mal povinnosť tú kabelku vziať späť a vrátil jej peniaze??
Re: Nákup cez inzerát - vrátenie tovaru
Pani je*** moze akurat s tymto handry fajcit,nakolko to mas vsetko podlozene mailami a policia sa jej na to z vysoka vysere pretoze oni taketo veci neriesia,viem to pretoze som bol sam nedavno udavat jedneho chu*a a policajt mi povedal na rovinu ze oni veci typu "Bazos" a pod.neriesia pokial to neprevisuje urcitu hodnotu(neakych 2000€+).
Takze panicke jednoducho napis nech nerobi zo seba pi*u a pokial ma aspom trochu IQ nad 90 tak to pochopi a pokial nie je to ciste jej problem.Pokial si ten tovar dodal(poslal) podla dohody a z tvojej strany nic neporusil tak sa nemas coho bat.Ak chces tak mozes sa spytat priamo na podpore Bazosu...
Takze panicke jednoducho napis nech nerobi zo seba pi*u a pokial ma aspom trochu IQ nad 90 tak to pochopi a pokial nie je to ciste jej problem.Pokial si ten tovar dodal(poslal) podla dohody a z tvojej strany nic neporusil tak sa nemas coho bat.Ak chces tak mozes sa spytat priamo na podpore Bazosu...
Nema pravo na vratenie penazi, medzi sukromnikmi ziadny zakon neplati, nema ani len zmluvu o kupe. Treba ju ignorovat.
Mozno som to trochu zle sformuloval.Ona ta teoreticky udat moze(dat trestne oznamenie).Ale s tym by aj tak nikde nepochodila....Kabelku 
Zakon samozrejme plati, ale tyka sa hlavne podvodu/zatajenia nejakej vady. Ak tovar presne zodpoveda popisu v inzerate, tak pani nema ziadny narok na vratenie penazi. Moze to skusit na policii, ale kedze ide o malu sumu, tak sa tym asi ani nikto nebude poriadne zaoberat, zvlast ak si v tom nevinne. Kludne jej odpis, ze zakonna lehota na vratenie tovaru bez udania dovodu sa vztahuje iba na eshopy a nech si to dalej riesi s policiou ak chce.heker napísal:Nema pravo na vratenie penazi, medzi sukromnikmi ziadny zakon neplati, nema ani len zmluvu o kupe. Treba ju ignorovat.
Presne tak. Neplynie ti žiadna povinnosť vrátiť jej peniaze. Kľudne jej napíš, že keď ti tovar vráti, môže to dopadnúť tak, že neuvidí ani tovar, ani peniaze. Ľudia veľmi radi používajú slovo "polícia" ako psychologický prostriedok, ktorý má človeka zastrašiť. V tomto prípade sa nemáš čoho báť.
tiez by som sa na to vys*al, nech nekupuje to, co nechce...inac...nie je to nahodou tak, ze mailova komunikacia bez elektronickeho podpisu na sude neobstoji?
Kolko ludi ma.elektronicky podpis? Neviem kde si na to prisiel, ale je to podla mna nezmysel.
Bez oboma stranami podpísanej kúpnej zmluvy nemá žiaden právny nárok od teba žiadať vrátenie peňazí a ty nemáš zo zákona žiadnu povinnosť tú kabelku zobrať od nej späť.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nic jej nevrat. To by som potom aj ja mohol nakupovat kadejake oblecenie na jednorazovu akciu a potom ho vratit akoby sa nic nestalo. Mozno chcela s tebou vybabrat a pochvalit sa kamaratkam na nejakom vecierku a teraz chce zas inu a zas. Ser nanu. Takychto ludi ako je ona by som strielal.
+ ďalšia vec je, že ak by to bolo aj predávané so zmluvou, tak tovar môžeš vrátiť len nerozbalený - nepoužitý. Alebo sa mýlim ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Lubenečko: Mylis sa.
Takže ak si niečo objednám z e-shopu ... 3 dni to ponosím, budem používať a potom to vrátim ?
Lubenečko: No pozor, eshopy si zasa nenechajú skákať po hlave. Pri oblečení alebo veciach, ktoré normálne nosíš sa vzťahujú určité podmienky vrátenia ako napr. že tovar MUSÍ byť nepoškodený, NESMIE byť použitý (nepočíta sa vyskúšanie) a pod. Veď keď si človek niečo kúpi, tak si to najprv vyskúša a keď mu to sedí, odstráni visačku a viac nerieši. Ale ak toto niekto spraví a po 4 dňoch nosenia sa rozhodne, že tovar nechce, tak myslíš, že mu vyhovejú?
Toto majú eshopy s oblečením, obuvou... ošetrené. Kúpou súhlasíš s podmienkami, ktoré majú na stránke a ak je to normálny eshop, tak hore spomenuté body v podmienkach majú. Ako by to potom vyzeralo, keby si človek mohol robiť doslova čo chce? Tak, ako zákon ochraňuje kupujúceho, tak ochraňuje aj predávajúceho.
Toto majú eshopy s oblečením, obuvou... ošetrené. Kúpou súhlasíš s podmienkami, ktoré majú na stránke a ak je to normálny eshop, tak hore spomenuté body v podmienkach majú. Ako by to potom vyzeralo, keby si človek mohol robiť doslova čo chce? Tak, ako zákon ochraňuje kupujúceho, tak ochraňuje aj predávajúceho.
Ale to sa vzťahuje len na oblečenie. Ale ak mám dáky tovar ktorý je v škatuli a ešte v takej tej fólii do ktorej to je zabalené .. tú fóliu strhnem, tak už sa to
považuje za použité lebo to nemá orig. obal ? ...
považuje za použité lebo to nemá orig. obal ? ...
Definuj taký tovar.
Chalani, už ste úplne mimo tému 
Tovar, pokiaľ s ním nie si spokojný z akejkoľvek príčiny, musíš ho vrátiť nepoškodený, s visačkami a v originál balení. Jasné, že ak si kúpim napríklad oblečenie, ktoré je zabalené v nejakom sáčku/fólií, tak bez toho, aby som to neotvoril, to asi nevyskúšam. Čiže tovar rozbalím tak, aby som nejak závažne nepoškodil jeho obal, čo znamená, že to neroztrhám na franforce.
Pokiaľ si kúpim televízor a ten má na obrazovke rôzne nálepky, tak ich takisto hneď neroztrhám, nezahodím a až potom vyskúšam, či vôbec funguje.
Skrátka rozbaliť môžeš, ale šetrne tak, aby tovar po vrátení bol schopný ďalšieho predaja.
Pokiaľ si kúpim televízor a ten má na obrazovke rôzne nálepky, tak ich takisto hneď neroztrhám, nezahodím a až potom vyskúšam, či vôbec funguje.
Skrátka rozbaliť môžeš, ale šetrne tak, aby tovar po vrátení bol schopný ďalšieho predaja.
-
Dildogripak
Medium Professional
Ďakujem všetkým za rady
Tuto pridávam komunikáciu medzi mnou a slečnou:
K
pre každého !! 
Spoiler
Ahoj mas este tu adidas kabelku?
Ano je stale na predaj.
A posielate aj na dobierku?
Áno, posielam aj dobierkou +2,00 poštovné
a je teda nenosena s vysačkami?
Áno, bez akýchkoľvek známok používania. Je iba kúpená ako nevhodný darček.
Dobre a mohli by ste mi ju poslat v pondelok?
Prečo nie aj v piatok alebo zajtra?
Takže sa môžme dohodnúť na zaplatení poštovného vopred /prevodom/, aby som mal záruku že si tovar prevezmete a následne vám to pošlem na sumu 14e.
Pretože prídem domov až v pondelok ja tak neposielam pretoze som raz
poslala a tricko mi neprislo
Môžem vám to teda poslať. No ozvite sa mi do pondelku či ju 100%-ne beriete.
Poštovné je spomínaných 2,50, takže výsledná suma na dobierke bude 16,50
no ak mi ju pošlete tak ju beriem na 100% ale ak by sa dalo racej to
poslite v piatok alebo pondeli dakujem
OK, ešte vás poprosím adresu.
Juraj XXXXXX
Vlčkovany XX
Dubovce 908 62
Skúste ma kontaktovať ešte v nedeľu podvečer aby som vedel či ju mám na 100% odoslať v pondelok.
S pozdravom
XXXX
fuha v nedelu tu nebudem pojedem do sk a pridem nad ranom a to budem
spat tak ja vam to zajtra pripomenem a poslete mi to v piatok?prosim
ak máte vážny záujem a nebudete to už meniť tak to môžem poslať v piatok bez nejakých ďalších otázok
dobre mozte zajtra
) a dakujem
Už je na ceste k vám
V pondelok / utorok ju máte doma
S pozdravom
KABELKA BOLA DORUČENÁ 26.marca
28.marec 22:52
Dobrý večer v pondelok vám pošlem tu kabelku :-/ pretoze sa mi do
nej neda ani notebook a je moc dlha a na vysku kratka <<-tu som ešte aj v inzeráte nafotil svoj 15,6 notebook že sa tam zmestí...
28.marec 22:57
Dobrý večer, to si teraz robíte zo mňa srandu? Aký máte notebook?
Všetko bolo na fotkách, vymenili sme si snáď 20 mailov v ktorých ste sa pýtali snáď na všetko.
Takéto jednanie sa mi vôbec nepáči a odporúčam tú kabelku neposielať pretože ju nehodlám prebrať.
Niesom žiaden obchodný dom že mi môžte vrátiť tovar. Je to obyčajná inzercia. Kúpili ste - späť neberiem. Je mi to ľúto, ale takto to funguje.
Skúste ju predať na bazoši
23:00
ale neinformovali ste ma ake ma rozmere.No a funguje to aj tak ze to
oznamim na policii a oni vam ju prinesu
23:06
Mali ste sa spýtať na rozmery.
Políciou sa mi prosím nevyhrážajte, chceli ste ju kúpiť. Mali ste o ňu očividný záujem.
Zmestí sa tam aj môj veľký notebook - je to demonštrované aj na fotke. Takže nevidím pádny dôvod na vrátenie kabelky.
Dnes večer:
Ok. mozme to urobit i tak ze vám ju poslem za 12€ a bude v tom aj
postovne a este ste si na tom aj zarobili alebo idem zajtra vybavit
druhu variantu ktora bude podla mna pre obe strany na nic pretoze vy
bude pladit pokutu ci co a ja musim tlaci papiere kuli emmailom a pod.
ktore teda si vyberete?
Napísal som vám svoje stanovisko. Ďalej s vami o tejto veci nekomunikujem.
Okey!!!! pujde to cez policiu dovidenia!
Dajte mi vedieť kedy ich pošlete, aby som im vedel spraviť kávičku.
Ano je stale na predaj.
A posielate aj na dobierku?
Áno, posielam aj dobierkou +2,00 poštovné
a je teda nenosena s vysačkami?
Áno, bez akýchkoľvek známok používania. Je iba kúpená ako nevhodný darček.
Dobre a mohli by ste mi ju poslat v pondelok?
Prečo nie aj v piatok alebo zajtra?
Takže sa môžme dohodnúť na zaplatení poštovného vopred /prevodom/, aby som mal záruku že si tovar prevezmete a následne vám to pošlem na sumu 14e.
Pretože prídem domov až v pondelok ja tak neposielam pretoze som raz
poslala a tricko mi neprislo
Môžem vám to teda poslať. No ozvite sa mi do pondelku či ju 100%-ne beriete.
Poštovné je spomínaných 2,50, takže výsledná suma na dobierke bude 16,50
no ak mi ju pošlete tak ju beriem na 100% ale ak by sa dalo racej to
poslite v piatok alebo pondeli dakujem
OK, ešte vás poprosím adresu.
Juraj XXXXXX
Vlčkovany XX
Dubovce 908 62
Skúste ma kontaktovať ešte v nedeľu podvečer aby som vedel či ju mám na 100% odoslať v pondelok.
S pozdravom
XXXX
fuha v nedelu tu nebudem pojedem do sk a pridem nad ranom a to budem
spat tak ja vam to zajtra pripomenem a poslete mi to v piatok?prosim
ak máte vážny záujem a nebudete to už meniť tak to môžem poslať v piatok bez nejakých ďalších otázok
dobre mozte zajtra
Už je na ceste k vám
V pondelok / utorok ju máte doma
S pozdravom
KABELKA BOLA DORUČENÁ 26.marca
28.marec 22:52
Dobrý večer v pondelok vám pošlem tu kabelku :-/ pretoze sa mi do
nej neda ani notebook a je moc dlha a na vysku kratka <<-tu som ešte aj v inzeráte nafotil svoj 15,6 notebook že sa tam zmestí...
28.marec 22:57
Dobrý večer, to si teraz robíte zo mňa srandu? Aký máte notebook?
Všetko bolo na fotkách, vymenili sme si snáď 20 mailov v ktorých ste sa pýtali snáď na všetko.
Takéto jednanie sa mi vôbec nepáči a odporúčam tú kabelku neposielať pretože ju nehodlám prebrať.
Niesom žiaden obchodný dom že mi môžte vrátiť tovar. Je to obyčajná inzercia. Kúpili ste - späť neberiem. Je mi to ľúto, ale takto to funguje.
Skúste ju predať na bazoši
23:00
ale neinformovali ste ma ake ma rozmere.No a funguje to aj tak ze to
oznamim na policii a oni vam ju prinesu
23:06
Mali ste sa spýtať na rozmery.
Políciou sa mi prosím nevyhrážajte, chceli ste ju kúpiť. Mali ste o ňu očividný záujem.
Zmestí sa tam aj môj veľký notebook - je to demonštrované aj na fotke. Takže nevidím pádny dôvod na vrátenie kabelky.
Dnes večer:
Ok. mozme to urobit i tak ze vám ju poslem za 12€ a bude v tom aj
postovne a este ste si na tom aj zarobili alebo idem zajtra vybavit
druhu variantu ktora bude podla mna pre obe strany na nic pretoze vy
bude pladit pokutu ci co a ja musim tlaci papiere kuli emmailom a pod.
ktore teda si vyberete?
Napísal som vám svoje stanovisko. Ďalej s vami o tejto veci nekomunikujem.
Okey!!!! pujde to cez policiu dovidenia!
Dajte mi vedieť kedy ich pošlete, aby som im vedel spraviť kávičku.
Si zabil tou kávičkou
K+