V akom najlepsom aute ste sa povozili alebo soferovali ???

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Re: V akom najlepsom aute ste sa povozili alebo soferovali ???

Príspevok od používateľa vojtk »

to adamec: na Mercedese SLK som sa vozil asi pred mesiacom-neviem presne rok vyroby, ale mohlo mat tak 4 roky. Nemam sice velke skusenosti so sportovymi autami, ale hlucne mi urcite nepripadalo. Tiez to bola ta zakladna verzia (1,8), majitel mal vsak dokupene sklo za prednymi sedadlami, ktore sa podla jeho slov davaju seriovo len do verzie AMG. Mozno preto mi ofukovanie nepripadalo velmi silne, siel som s otvorenou strechou vyse 170 a nevidel som v tom problem. Do tych 140-150 sme sa dokonca rozpravali, dovolil som si mat rozpustene vlasy (mam dllhe vlasy). Vonku mohlo byt max 19 stupnov. Dlhodobo by som asi tak rychlo bez strechy nechodil, ale na kratsie trasy uplne v pohode :) .
Inak moje dojmy z auta....celkom "civilne" vozenie, znesitelna spotreba..Vie pekne zatiahnut v otackach 4-6 tis, riadenie tuhe-ako sa na sportovo ladene auto patri. :) . Prijemna jazda.
Gagarin_X
Amateur
Amateur

Re: V akom najlepsom aute ste sa povozili alebo soferovali ???

Príspevok od používateľa Gagarin_X »

Barkas B1000 a wartburg 353 :smt043 :smt023
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: V akom najlepsom aute ste sa povozili alebo soferovali ?

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

myslim ze ako sofer Mercedes Benz E 200. Kedysi to bola supa, dnes sa da kupit do 10 litrov
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ford mondeo combi TDCI model 2011... nie sice moja salka kavy ale v tom aute clovek vie ze sa hybe len podla toho ze vidi okolie :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Lincoln Limo - neviem rok výroby/špecifický názov ... ale bolo to vtedy nové (tuším to bol rok 1999)

Nie je to z tých najluxusnejších áut, ale zážitok to bol pre mňa určite :D
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

davam do pozornosti tuto akciu: http://www.krajinazliav.sk/sleva/jizda- ... rrari-f430 ... rozmyslam, ci ju nevyuzit aby som sem mohol prispiet :D
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

smejo napísal:davam do pozornosti tuto akciu: http://www.krajinazliav.sk/sleva/jizda- ... rrari-f430 ... rozmyslam, ci ju nevyuzit aby som sem mohol prispiet :D
Tak to vyzerá super :lol: ... akurát tá jazda po okreskách a diaľnici sa mi nepáči. Pochybujem, že ti ten inštruktor dovolí ísť viac ... taká jazda ... to už je pre fajnšmekrov čo také auto vlastnia :D a môžu si s ním zajazdiť kedy chcú ... Ja by som tam uvítal skôr pár koliečok na okruhu, kde sa môžeš ako tak vyšantiť :) .. predsa len 500koní je 500koní :D ...
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Vodič musí s vozidlom zaobchádzať opatrne a je povinný rešpektovať a dodržiavať pravidlá cestnej premávky ako aj pokyny inštruktora.
Tak na diaľnici by som sa nevyšantil :D
Valdyyyy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Valdyyyy »

asi pred tyzdnom AUDI A6 Avant Quattro 3.0 TDI spolujazdec a dnes Volkswagen Phaeton - vodic .. no parada
Kok
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kok »

ako spolujazdec v BMW e46 318i, 143 konikov (107 kW) a 200 N·m, 2005 rocnik
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

BMW M5 F10 2012, 412kw/560 koni jazdec, spolujazdec :) este aj pri 190km/h to hrabe :D
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ako šofér najlepšie len v mojom Type-R, ako spolujazdec športové autá žiadne, ale pekné vozenie je v kamarátkinej Lancii Delta v matnom laku alebo klasiky typu A6 3.0 TDi Quattro v plnke...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co je plna vybava u A6?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

test.. sporo odetá 18ka, ktorá čistí popolníky.. :)
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

test napísal:Co je plna vybava u A6?
Koža, vyhrievané sedadlá, klíma, tempomat, palubný počítač s navigáciou, bezkľúčové odomykanie, dažďové a svetelné senzory a všetko na čo si spomenieš v elektrine vrátane sedadiel... To je asi všetko na čo si teraz spomeniem... Skôr ide o ten komfort, úplne tichá jazda aj pri 180 km/h a vďaka trojlitru na žiadosť vodiča aj veľmi dynamické (napriek automatickej prevodovke)...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Okrem bezklucoveho odomykania, koze a navigacie si vymenoval beznu vybavu tychto aut, ba dokonca sa navigacia davala asi uz do beznej vybavy. Kde si nechal asistent jazdnych pruhov, vyhrievany volant, digitalny TV tuner, displeje v hlavovych opierkach pre cestujucich vzadu, dvojite skla, solarny panel, kamera vpredu a vzadu, parkovaci asistent, hudba B&O alebo Bose, adaptivne tlmice, bezkablovy telefon, elektricke dotvaranie dveri a kufra, UV skla a tak podobne? Pisem ti to len preto, aby si zvazil pouzivanie spojenia plna vybava, pretoze ak niekto predava auto v troch vybavach a ta tretia je plna vybava, tak to neznamena, ze premiove auto je hned v plnej vybave, pretoze ak si to prebehnes konfiguratorom, ktory maju uz snad vsetky automobilky na webe, tak zistis az vtedy co je to ta plna vybava. Podla toho co pises si jazdil v aute s takou priemernou vybavou a takych je na ceste plno.

Este by som dodal, ze nie je trojliter ako trojliter, pretoze starsie 4F2 (C6) sa robili v 155 az 171 kW verziach so 6 stupnovym automatom (quattro), ale tie novsie sa robia uz v 6, 7 a 8 stupnovou prevodovkou (plati pre quattro) a tam pri trojlitri je najsilnejsi motor 230 kW, ten najslabsi 150 kW. Automaticke prevodovky, ktore sa davali do tychto aut (multitronic a tiptronic) su uplne o inom, tak ako vsetky novsie prevodovky. Ludia si myslia, ze tie auta su lenive, prevodovka reaguje pomaly a auto netaha, ale opak je pravdou. Vysoky krutiaci moment az 550 N.m alebo po cipnuti az 620 N.m davaju autu dostatocny tah nie len pri rozbiehani, ale aj vo vyssej rychlosti. Ale tak je to uz so vsetkymi novsimi autami s podobnym vykonom, ci je to uz Mercedes, BMW alebo ine.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Akurát by som doplnil ešte k tomu automatu. Moderné automatické prevodovky nie sú vôbec lenivé, to môže napísať asi iba človek, čo nikdy s automatom nejazdil. Dovolím si povedať, že pri športovom režime prevodovka reaguje rýchlejšie, ako keby šofér preraďoval manuálne.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

test napísal:...
1. je C6 quattro plus-mínus z roku 2006 (neviem úplne presne, odkedy ho majú), čiže 171kW trojlitrový turbodiesel so 6-stupňovým automatom

2. bol som pasažier, bolo to pred 4 rokmi a nepísal som si zoznam vecí, ktoré v aute sú - informácia o stupni výbavy mi bola predaná verbálne a neanalyzoval som to ďalej, ale užíval si dynamickú jazdu po Prahe a na diaľnici do Kladna

3. repro Bose tam boli... veci ako el. kufor tiež, kameru som neskúmal, sklo UV lampičkou nepresvecoval, BT konektivita je snáď samozrejmosť... mňa tieto "gizmos" pchané do business class áut moc nezaujímajú, komentoval som komfort, odhlučnenie, dynamiku a nie to, či mi to auto povie nazdravie, keď si odgrgem (inak by som si nekúpil Type-R, ktorý má vo výbave ledva vonkajší teplomer)

4. nehnevaj sa, ale nechápem, čo mi (alebo skôr si) chceš dokázať, pretože téma je o tom, v akom aute som sa ja viezol a nie to, či ich chodí po cestách 10 alebo 1000... teraz sa budeš pýtať každého, či si nevymýšľa, aby náhodu neoprávnene nemasturboval pred internetovou komunitou násťročných panicov a zopár dospelými, ktorým to je aj tak ukradnuté?

Pilifo: závisí od šoféra a typu prevodovky, ak sa nemýlim, až DSG prevodovky boli prvé rýchlejšie z tých bežne dostupných, než manuálne radenie
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepotreboval som si nic dokazat, len som ta chcel upozornit na pouzivanie spojenia "plna vybava".
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Viac fascinujúce je slovné spojenie "plná rýchlosť", ktoré používajú v telke, napr. v plnej rýchlosti vrazil do domu... Čo je to tá plná rýchlosť? 50ka v obci? 250 km/h? Rýchlosť zvuku, či svetla? :D :roll:
Napísať odpoveď