II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: II. Ficova vlada (3/2012-2016?)

Príspevok od používateľa Cesar »

Frikso napísal:Ministrom financii Kažimír? To je vtip?
http://www.aktuality.sk/clanok/183613/k ... potraviny/

http://www.aktuality.sk/clanok/183560/s ... potraviny/

V strane Smer nie sú populisti, čo len sľubujú, takže čoskoro klesne DPH na potraviny. :)
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Paráda a sme vytrhnutí z biedy :D Tak ako sa zvýšenie dph neprejavilo na cenách potravín tak sa to neprejaví ani pri jej znížení... Zvyšovať a znižovať dph vie každý.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

Takže, dokopy nás tá 5 km diaľnica bude stáť približne 160 mil. eur jo? Aspoň si môžme povedať (o pár desaťročí keď ju dokončia), že jazdíme na najdrahšej diaľnici na svete. Milujem slovensko :smt007
Cesar
Addict
Addict

Majitelia Váhostavu určite tiež oslavovali, keď vyhral Fico, hneď aj zvýšili ceny o 30%, Fico im schváli aj 40% navyše, veď majitelia Váhostavu si zaslúžia istoty, tých 25 miliónov eur bude pekný bonus. :) To je jedno, či diaľnica vyjde o 30% drahšie, banky majú peniaze, zoberú úver na 6%-ný úrok a diaľnica nevyjde nie o 30% drahšie ale o 200% ale čo už.

A čo keď to vyjde raz toľko, zvýšime diaľničné poplatky, veď autá majú aj tak len tí zlí bohatí nech si priplatia za diaľnice, keď majú na autá tak budú musieť mať aj na vyššie diaľničné poplatky :D

Štedro rozdávať kamošom treba zo štátneho, to neviete? :lol: Doteraz boli nejako ticho, keď ide vláda Fica hneď prudko stúpajú účty za kilometre. :)

Takto treba šetriť štátne peniaze... 25 mil. eur cez okno vyhodených.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pravica ci lavica, je to v podstate uplne jedno, vsetcia su v parlamente hlavne preto aby si nakradli a zabezpecili na vecne casy.. Ficovu vladu nevidim vobec az tak cierne, keby tam bol niekto iny, tak bude robit tiez veci ktore by neboli uplne ciste. Ako sa hovori: slusny clovek do politiky nejde. Tunelovanie a
kradnutie, neprehladne financovania stran, to vsetko mate aj v inych krajinach, v Cechach je v poslednej dobe jedna kauza za druhou. Na Zapade je toho trochu menej, je to jednak tym ze spolocnost je na to citlivejsia a tiez preto ze sa to robi sofistikovanejsie a je problem nieco take dokazat.
Cesar
Addict
Addict

Koho si zvolili toho majú. Oni sa tam nedostali žrebovaním. Neúmerne zadlžovali štát, rozdávali kamošom štedro, ako sa to zase začína s diaľnicami a ľuďom je to asi jedno, stačí to divadlo, čo hrajú.

Faktom je aj to, že Fico nemá žiadnu alternatívu, pre väčšinu obyvateľstva aj Fico je menším zlom oproti vláde nejakého zlepenca, oni ponúkali jedine to a to už nikto nechcel, už ani oni, nie že voliči. Keby aj súčasná opozícia dala do kopy a mali by väčšinu by sa rozpadli čoskoro, neustále hádky, čo sa deje aj teraz že sú v opozícii naďalej, čo sa týka tých postov vo výboroch, hádky pokračujú a aj budú vždy.

Riešením nie je to, že sa všetci proti nemu dajú do kopy, nemá to žiadnu budúcnosť ani životnosť ako sa ukázalo, mala by tu byť nejaká strana, čo má aspoň 20-25%-nú podporu čo by už bola strana, čo môže určovať smerovanie, jasný cieľ s výraznou podporou, serióznymi politikmi nie nejakými šialencami čo len rozbíjajú. To ale nehrozí, skôr sa rozpadnú na ešte väčší počet strán, v pravici každý sa cíti za lídra čo má aspoň 5%-nú podporu.

Ja povedzme s cieľmi a politikou SaS súhlasím dá sa povedať skoro vo všetkom, možno v najväčšej miere, majú dobrý program, možno najlepší zo všetkých strán, aj by som ich volil ale nevolil som kvôli jednej veci, a to kvôli ich euroskeptickému vystupovaniu - lebo toto je aspoň pre mňa veľmi dôležité, že tým sa u mňa diskvalifikovali, žiaľ. To je len sen, že budeme diktovať celej EU, čo sme len obyvateľstvom 1% z EU, hospodárstvom tak 0,5%, ako nejaká štatistická odchýlka. Ako som už písal Nemci majú ročný prírastok HDP v takej výške ako 1,5-krát celé HDP Slovenska, tým je povedané všetko, akú máme váhu s naším trojpercentným prírastkom HDP, a tak ideme búchať do stola.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

SMER absolútne absorboval ľavicu, napriek tomu vynecháva niektoré typické ľavicové témy a tam je priestor pre ľavicovú stranu, ktorá by bola nejakou protiváhou "pravicovej" ľavice SMERu.
Pravica je odsúdená buď na dlhodobý neúspech alebo sa zjednotí a zjednotením myslím skutočné zjednotenie do jednej strany, pravdepodobne to bude KDH, SDKÚ zrejme zanikne ak nenájde silného leadra a nezbaví sa starých kádrov. Čiže konzervatívcov máme vyriešených.
Ďalej vidím priestor na jednu národnú stranu, samozrejme nie vtip na národnú stranu, čo bolo SNS, ale skutočne modernú národnú stranu.
A myslím si, že tzv. zelená strana s dobrým leadrom a kandidátkou by tiež vedela zaplniť určitú dieru v politickom spektre, túto politiku by si mohol zrejme osvojiť MOST, ktorý to má sčasti v agende.

Čiže by sme mali cca 5 silných strán ale pokryté celé spektrum sociálne strany, konzervatívci, zelení, národniari. Liberálna politika by bola rozpustená medzi ľavicou a zelenými. Homosexuáli, trávička a potraty nie sú témy, kvôli ktorým tu treba liberálnu stranu.

Alebo potom môžeme uskutočniť to, po čom sa mi zdá, že piští čoraz viac ľudí a to sú 2 silné strany ľavice a pravica. Otázkou potom ale zostáva, či ešte pomerný systém bude mať svoj zmysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

vyslovene cisto narodna strana na Slovensku nema vyznam, bol by to z politickeho hladiska krok nazad.
Most je do buducna ,zda sa, velmi perspektivny nakolko dokaze spojit umiernenych volicov madarskeho povodu aj Slovakov a to je presne to co potrebujeme.Ziadne odnoze SNS ani SMK. Vplyv KDH bude stale slabnut ako budu podstupne "odchadzat" dochodcovia..
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Čisto národná strana práveže má budúcnosť. Veď sa len pozrime na výsledky "národných" strán v týchto voľbách SNS 116 420, ĽSNS 40 460, NaS 16 234 hlasov + hlasy bývalých voličov SNS v Smere. Odpor voči EÚ a euroskeptizmus, téma neprispôsobivej väčšiny, podpora tohto všetkého bude narastať a práve jedna ucelená národná strana by mohla zastrešiť všetkých týchto voličov.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Presne tak, sám som napísal, že normálna národná strana by lákala veľa voličov. Tém je dosť. Od euroskepticizmu po zruinované poľnohospodárstvo.
Ešte raz - nevolám po obnove nejakej "maďarskej karty" a vulgárneho hurá vlastenectva.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
A za veľký problém našich strán považujem neschopnosť v stranách akceptovať názorové krídla, či prúdy. Veď čo by bolo zlé ak by sa vytvorilo v SDKÚ nejaké mierne odlišné krídlo, voliči preferenčnými hlasmi rozhodnú, nie je potreba drobiť to ešte viac.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ano, narodna strana by urcite lakala vela ludi, ale na to treba v prvom rade nejaku skutocnu osobnost.
Za druhe to vidim ako zbytocnost, otazku polnohopodarstva a pod. moze riesit kludne hociktora strana ktora ma patricnych odbornikov. Narodna strana by iba este viac posilovala euroskepticizmus na Slovensku, co by pravdepodobne nebola spravna cesta. Nejake predstavy o navrate ku slovenskej korune a pod. su myslienky ktore by celu nasu situaciu iba vyrazne zhorsili.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Zotrvávanie v EU za súčasnej situácie, keď sa veci nelepšia (skôr sa ešte viac dodrbú) za najlepšie riešenie nepovažujem.... už som tu x-krát spomínal, že proti spolupráci suverénnych európskych štátov nemám nič, naopak to vítam.... Ale súčasná EÚ začína viac-menej pripomínať Sovietsky zväz, ktorý tu už bol a neosvedčil sa....
Takže nejaká seriózna národná strana s konzervatívnym programom tu dosť chýba.... Pokiaľ by si inšpiráciu zobrala napríklad z amerikánskej Tea Party, verím, že by mala pomerne dobré šance....
To, že niekto vidí v EÚ spásu a vyhovuje mu to z nejakých dôvodov, ešte neznamená, že neexistujú ľudia, ktorí na vec majú iný názor (v newspeaku, ktorý sa tu celkom dobre etabloval, sa nazývajú "euroskeptikmi")....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Síce vôbec nie som fanda paškvilu menom EÚ, ale takisto nevidím budúcnosť v nejakých národných stranách. Celkovo mi ten nacionalizmus asociuje okamžite 19. storočie, v 21. storočí už stratil svoj dych.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja neviem, či je to budúcnosť. Ja som sa snažil navrhnúť, lepšie povedané opísať politické spektrum na Slovensku. A priestor pre modernú národnú stranu tu je, či sa to niekomu páči alebo nie.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak ten priestor tu ešte existuje, ale ja z môjho pohľadu to vidím ako totálne spiatočnícky krok vôbec nejaké zmýšľanie o nejakom národe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Velku cast narodne orientovanych volicov velmi sikovne absorboval Smer. Urcity priestor pre novu narodnu stranu tu je, ale vidim to ako krok nazad. Cela Europa sa stale viac integruje a aj ked je to bolestivy proces, vela ludi nan nadava a je s tym kopec problemov, tak napriek tomu sa uz neda zastavit, uz sa neda urovit krok nazad.
To je ako ked niekto plava cez velku, velmi siroku rieku. Skoci do vody, hodnu chvilu plava a zrazu
zisti ze ten druhy breh je v skutocnosti ovela dalej ako sa mu predtym zdalo. Co urobi? Vrati sa z polovice cesty spät? Nie, pretoze vie ze do toho dal uz energiu a cas, a viac sa oplati uz doplavat do ciela, aj ked to bude vitazstvo s trochu trpkou prichutou..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Síce vôbec nie som fanda paškvilu menom EÚ, ale takisto nevidím budúcnosť v nejakých národných stranách. Celkovo mi ten nacionalizmus asociuje okamžite 19. storočie, v 21. storočí už stratil svoj dych.
Existencia nejakej identity svoj dych nestrati nikdy, ide len o to aka hodnota sa jej prisusdzuje v danom case a priestore.

Narod, je v skutosnocti pojem odvodeny a vychadzajuci od slova rod, teda rodina. Narod je potom len rozvetvena rodina do vacsich poctov. V teme o homosexualoch sme sa zhodli o dolezitsti rodiny pre fungovanie zdravej spolocnosti, tak v tom pripade ak je zdrava rodina spravna cesta, musi byt spravna cesta aj zameriavanei sa na zdravy narod.
hughito
Redeemer
Redeemer

Identita môže byť ale celkovo ten koncept nacionalizmu už stratil dych a dnes je skôr spiatočnícky a vidíme v tom skôr hrozbu, viď. Maďarsko.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Identita môže byť ale celkovo ten koncept nacionalizmu už stratil dych a dnes je skôr spiatočnícky a vidíme v tom skôr hrozbu, viď. Maďarsko.
Spiatocnicky, ale vzhladom nato co som pisal zda sa ze aj spravny.

Hrozba? Zivot je o hrozbach a kto che psa bit palicu si najde.
Napísať odpoveď