odstranenie otrasneho pipania pri spusteni PC
-
PeterJakabovic
Novice
odstranenie otrasneho pipania pri spusteni PC
potrebujem pomoc, mam notebook Toshiba Satellite A300D 16H, pri zapnuti nabehne logo a potom sa zjavi to co je na fotke, horsie je to, ze to 2x velmi hlasno pipne. Potrebujem to odstranit (BIOS ma velmi malo funkcii cez neho to nejde), pipa to aj ked nainstalujem aj Linux, aj ked bootujem z DVD-ROM, aj pred zapnutim BIOSu. Na notebook-u bola predinštalovaná Windows Vista, ktorá bola mierne modifikovaná Toshiba-ou. Od preinštalácii na Windows Xp a potom Windows 7 to stále pípa, aj keď som dal naspäť Windows Vista(ale originál od Microsoft-u pretože originál inštalátor som od Toshiby nemal, iba obnovovaciu utilitu na záložnom parte na harddisku). Podozrive su boot subory, vdaka za pomoc
Re: odstranenie otrasneho pipania pri spusteni PC
Neskúšal si reset BIOSu na defaultné nastavenia?
-
PeterJakabovic
Novice
skusal, ale nepomohloDenco napísal:Neskúšal si reset BIOSu na defaultné nastavenia?
-
doddo999
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
co tak flashnut BIOS na verziu z odblokovanymi nastaveniami, kde mas vsetky nastavenia pristupne
Možno by pomohla výmena CMOS baterky, ale moc tomu nedávam.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
to bude pravdepodobne hardware problem ..
podla http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml to bude nieco s pamatou
podla http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml to bude nieco s pamatou
2-_-_ Any combo of beeps after two means that some of your memory is bad, and unless you want to get real technical, you should probably have the guys in the lab coats test the memory for you. Take it to the shop.
-
PeterJakabovic
Novice
skusil som ho flashnut, ale nepomohlo, dal som tam 2.8 Phoenix update. Keby ste niekto vedeli poradiť, aký bios je kompatibilný s Toshiba Satellite a300d a pritom podporuje editáciu rozšírených nastavení tak sem prosím dajte odkaz.Chcel by som vypnúť ten POST BEEP a z aktuálneho bios-u to nie je možné. ďakujem
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2012, 20:03)
Ešte rozmýšľam nad možnosťou, že by som si cez nejaký editor pred Flash-om upravil bios cez nejaký editor. Nemáte s tým niekto skúsenosti?
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2012, 20:03)
Ešte rozmýšľam nad možnosťou, že by som si cez nejaký editor pred Flash-om upravil bios cez nejaký editor. Nemáte s tým niekto skúsenosti?
tiez sa priklanam k nejakej chybe hdd... toto je sposob akym to pc/ntbk ohlasuje a odstranenie zvuku ti problem nevyriesi...
skus hladat viac v hdd ako v biose, aby ti to neodpalilo nejaku suciastku...
mne tak odisla mobo ked som neznaly tejto info ignorovat varovne pipanie
skus hladat viac v hdd ako v biose, aby ti to neodpalilo nejaku suciastku...
mne tak odisla mobo ked som neznaly tejto info ignorovat varovne pipanie
-
PeterJakabovic
Novice
mal som odpojeny hdd a tiez mi to pipalo a OS pracuje v pohode
-
hojko
Site Admin
To neni chyba disku, teda aspon si to myslim. Podla popisu dochadza k chybe pri inicializovani neviem coho, nacita disk, nacita mechaniku, mys a zrazu chyba. Vyzera to tak, ze je to chyba este pred bootovanim, preto by som spojitost s OS nehladal, skor s biosom.
Neskúšal si? Nemáš v BIOSe položku "Quiet Mode"?Denco napísal:Možno by pomohla výmena CMOS baterky, ale moc tomu nedávam.
zle som sa vyjadril nie hdd ale hw... mne doska takto signalizovala ked mi odisli pamate, zvukovka, problem s klavesnicou - ktory som nepochopil a po restarte zmizol...
aj mas sw v poriadku prekontroluj ostatne veci... odpoj vsetko nepotrebne a postupne zapajaj a pri com ti zapipa mas vynika... aspon mne to tak fungovalo vzdy
aj mas sw v poriadku prekontroluj ostatne veci... odpoj vsetko nepotrebne a postupne zapajaj a pri com ti zapipa mas vynika... aspon mne to tak fungovalo vzdy
-
TommyHot
Addict
To s BIOSom nema absolutne nic spolocne. Skus vytiahnut ramky zo slotov a precistit od prachu. Pripadne tam nechaj pichnuty len jeden kus a skus nabootovat (ak nic, tak vyskusaj druhy). Ale kludne to moze byt aj chybna doska a v tom pripade si velmi nepomozes..
aj si myslim ze to predsa bude nieco s hdd, lebo ako si spominal "nacita disk, nacita mechaniku, mys a zrazu chyba." to znamena ze s hdd hardware to nieje, ale tam môze byt softwarowa chyba v hdd, nieco sa mu tam nepaci, mozno zavadzac, neviem.hojko napísal:To neni chyba disku, teda aspon si to myslim. Podla popisu dochadza k chybe pri inicializovani neviem coho, nacita disk, nacita mechaniku, mys a zrazu chyba. Vyzera to tak, ze je to chyba este pred bootovanim, preto by som spojitost s OS nehladal, skor s biosom.
aj ked to vyzera ze ja problem s miskou, ale to by bios nemal riesit kedze ju v biose nepotrebuje.
jedine ak by tie dve posledne chyby suvisely, a v tedy je problem s nastavenim biosu. (alebo OS, ale to sy nemislym)
PeterJakabovic, skusal si aj po flasnuty noveho biosu obnovit nastavenia?
-
PeterJakabovic
Novice
skusal gouster3, nepomohlo, ale zistil som ze ak hned stlacim F2 pre BIOS (pred vyhodenim hlasky) tak mi ho prepne bez pipania