Rename user foldra

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
xadman
Medium Star
Medium Star

Rename user foldra

Príspevok od používateľa xadman »

Zdravím. Potreboval by som zmeniť názov user folderu vo windows 7 C:\Users\meno
Som použil diakritiku, a teraz mi aplikácia android AVD nefunguje. Na nete som našiel návod že cez iné konto premenovať a zmeniť registre. Avšak keď ho chcem premenovať tak vypíše že priečinok je niekde spustený.
Ďakujem za rady.
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Rename user foldra

Príspevok od používateľa Denco »

Nie som si istý, ale nezmení sa, keď zmeníš meno užívateľa?
xadman
Medium Star
Medium Star

Skúšal som aj toto, ale nezmení. Zmení sa len uvítacia obrazovka
Denco
King
King

Asi bude najľahšie vytvoriť nový účet so správnym menom a preniesť do neho všetko, čo potrebuješ ( http://support.microsoft.com/kb/811151/sk )
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Alebo si stiahnut a nainstalovat LockHunter, ktory ti ukaze ktory proces vyuziva ten priecinok (v tvojom pripade to bude explorer) a umozni ti ho aj uvolnit spod kontroly. Ovsem za nasledky toho, co sa stane po premenovani nerucim.
xadman
Medium Star
Medium Star

Zistil som , že ten priečinok drží spustený Win Media player, spustený je volakde pod plochou, a nedovolí mi ho vôbec zastaviť.
Denco
King
King

Neskúšal si cez Safe Mode?
xadman
Medium Star
Medium Star

Skúsim.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Tuneup Utilities ma zno zmeny adresara, nazvu uctu, temp adresarov a i.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dám sem otázku nech nezakladám vlákno - ako premenovať konto vo Windows11 aby sa nevyskytovalo priezvisko v registroch a priečinkoch?
Ďakujem
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

skus cez regedit, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion - RegisteredOwner
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nenapadlo ma požiadať kde mi po čiastočnej obnove komponentov inštalovali Wn nanovo (nešiel preklopiť už) aby mi nedali priezvisko ako usera...
Skúsil som si zmeniť meno v konte Microsoft cez browser a v "controluserpasswords2"
Uvidím po reštarte čo to spraví. :)
Zrejme ostane priečinok toho názvu - inde som dostal radu vytvoriť nové konto no chem zachovať všetky softy, nastavenia tak skúsim až dakedy neskôr po odzálohovaní súčasného stavu.

Ďakujem :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Ale to mas online konto, nie? To lokalne nezmenis, treba sa prihlasit na microsoft.com alebo outlook.com alebo live.com a tam v profile to zmenit.
Mne tiez vadilo ze sa mi priezvisko na lock screene zobrazuje, odvtedy som Frantisek Kristof Vesely :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

:D

No - zamotal som sa v tom. Povoli som konto Admina. Premenoval som v Registroch všetko čo šlo z "J.Mrkvička" na "ktosi čosi".
Prihlásil sa do Admina, premenoval priečinok "J.Mrkvička" na "ktosi čosi", hardlinkami skopčil údaje z..., premenoval "J.Mrkvička" na "OLD", zmazal jeho obsah - v pohode to šlo.
Ale...
Niektoré softy napríklad Opera, OperaGX, Thunderbird...nabehli v defaulte. Nechelo sa mi znova nastavovať 18 emailových kont a vzhľad browserov - nahral som nazad zálohu Macriom (čo ma dosť pocvičilo, lebo Veracrypt...)

Kašlem na to - aspoň zatiaľ, mám iné povinnosti. V podstate mi to nemá prečo vadiť, nemám v kompe žiadny závadný obsah len štvrťstoročný zvyk nedávať si meno, priezvisko atd. kam nie je nevyhnutné :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Robil si to zle. Musis to spravit cez management uzivatelov a skupin, zvysok si spravi Windows ako treba. Ty si spravil doslova zmenu natvrdo a preto je problem. Toto sa riesi cez upravu lokalneho konta, cize si das spustit toto: lusrmgr.msc

Celkom dobry navod ako to vyriesit, tak je tu - https://www.digitalcitizen.life/geeks-w ... nd-groups/

Tu to robia cez PowerShell podobnym sposobom ako si postupoval ty, ale ja s PowerShellom nie som kamarat s vyhybam sa mu - https://www.elevenforum.com/t/change-na ... s-11.2133/

To je taky problem nastavit 18 mailovych kont? Pretoze moj mailovy klient ma funkciu zalohovania, cize zalohuje vsetky ucty par klilmi, dam si to na jedno heslo a potom v druhom pocitaci viem obnovit vsetky ucty tromi klikmi, pricom mi staci zadat heslo len k tej zalohe. A ostanu mi vsetky mailove ucty s heslami, s nastavenim, so vsetkym. Ale toto v dnesnej dobe musi zvladat uz kazdy mailovy klient.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Díky, založím si na neskôr.
Napísať odpoveď