prehliadka vyrenderovaneho interieru

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
failExperiment
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

prehliadka vyrenderovaneho interieru

Príspevok od používateľa failExperiment »

Zdravím,
zišiel by sa mi program, do ktorého by som hodil vymodelovaný 3D interier, ten soft by doňho dorenderoval tiene a svetla ( može trval kľudne aj par hodín, na tom nezaleží ), ale potom by som potreboval výsledok zobraziť v real time grafike, teda tak, že sa budem môcť po interiéri prechládzať alebo chodiť kamerov.

Poprípade by kľukne stačil soft, ktorému hodim scenu a on ju prerenderuje tak, že jeho vystup bude OBJ súbor aj s textúrami, v ktorých by už boli zahrnuté všetky tiene, svetlá, odlesky, zrkadlá,...
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Re: prehliadka vyrenderovaneho interieru

Príspevok od používateľa weroro »

Neviem, či taký SW existuje. Keby že existuje, tak som asi bez práce.
failExperiment
Expert
Expert

Viem že render založené na raytracyng a photon map, nieco podobne dokazu, len sa to nerobi, lebo vystup ma byt iba obrazok.
Ale nieco podobne ako potrebujem sa urcite robi pri vytvarni hier.

weroro: to neviem ani ja, ale zisiel by sa mi, a nestratis pracu ked sa o tom tvoj sef nedozvie
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

tiene sa svetlá sa dajú zapiecť do textúr, na odrazy zabudni
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Síce nejak extra neviem ako to funguje, ale uvedomuješ si čo vlastne chceš? Ak som správne pochopil, ty potrebuješ, aby ti ten program pred-vyrenderoval tú scénu z každého miesta, aby si sa potom mohol pohybovať kamerou po už vyrenderovanom prostredí, hej? Predstav si, na koľkých rôznych pozíciách tá kamera môže byť, ak to je maličká scéna, trepnem 100. Teraz si predstav, že každá jedna z tých 100 kamier by sa teda mala otáčať okolo (aspoň) horizontálnej osy, to máme 100*360, čo činí 36000 rôznych vyrenderovaných obrázkov. Ak počítame, že jeden ti bude robiť dajme tomu 5 minút, čo je stále celkom slušný čas, to máme 36000*5, čo je dokopy 180000 minút, čiže 3000 hodín. A to tých pozícií kamier na plynulý pohyb po priestore musí byť podstatne viac. Ak som zle počítal, oprav ma.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

počítal si asi správne, ale to platí pre tie odrazy, odlesky a podobné veci, kde záleží na uhle kamery vzhľadom na plochu. pri svetle a tieňoch je to viacmenej jedno (viem že to nie je úplne jedno, ale pre účely autora to bude stačiť)
failExperiment
Expert
Expert

S tymy odleskami ma to neskor napadlo, ze to nie je take jednoduche, aj ked nie neriesitelne.
Ale s tymy tienami mi tu uplne taci.

Hensym: to by asi neslo, boli by to gygabajty obrazkov.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Volá sa to "baking" textúr a o svetlá a tiene sa Ti musí postarať engine. Odporúčam nejaké open-sourcový. Ale priamo na toto funguje kvalitne len V-ray RT a poriadná mašina :)

Alebo to sprav tak že vyrenderuješ jednotlivé filmíky a spravíš to cez AE ako staré adventúry :) kde si sa hýbal tak že si ťapol a ono to prehralo animáciu :) a na jednom bode vždy vyrenderuj jednu 360 stupňovú panorámu. :idea:
failExperiment
Expert
Expert

dakujem za radu, aj s napad s tou adventurou stoji za pokus :) .
Vies mi nejaky engin odporucit ? V-ray som sa pokusal stiahnut, asi pred meiscom som sa chcel regnut na ich stranku, ale doteraz mi neprisiel autentifikacny mail :? .

A este by sim mal k tomu otazku, co je to batchovanie v grafike ?
Napísať odpoveď