Ciastocna farboslepost?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Jakub140
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Ciastocna farboslepost?

Príspevok od používateľa Jakub140 »

audiotrack napísal:prečo by nemohol? U mňa pri prehliadke pred vodičákom skúšali iba červenú a želenú farbu, aby som vedel rozlíšiť svetlá na semaforoch. Ale aj keby ich vidím rovnaké, tak sa predsa viem naučiť ktorá je aká podľa usporiadania svetiel na svetelnej signalizácii. Takže by som dostal iba spôsobilý s obmedzením a nie spôsobilý bez obmedzenia. Ale nevidím dôvod prečo by farboslepý nemal prejsť testami na vodičák
Tak ma napadlo, naschvál sem dám príklad značiek s ktorými majú problém aj úplne bystrozraký uchádzači o vodičák :D
Prílohy
Niektorí majú problém ich odlíšiť
Niektorí majú problém ich odlíšiť
značky.jpg (7.35 KiB) 711 zobrazení
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

preto majú odlišné tvary (tá druhá dvojica) alebo vzory (prvá dvojica - smer prekríženia). Nenájdeš dve značky ktoré by sa mohli popliesť. Ak sa ti popletú, tak preto, že si sa ich slabo naučil v autoškole
stejko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stejko »

sica starsia tema (moja :D ) ale minule som si uvedomil ze som vobec nevedel v noci pri jazde autom precitat znacku "odporucena rychlost 70". uplne mi splynula ta biela 70 s modrym podkladom. je to normalne?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Najlepsie je ze ti co vidia normalne vedia najviac o tom, ako farboslepi vidia..:D stacilo len hladat
Typek co je tiez farboslepy, tak ma trosicku problem so semaforom, a tonovanymi sklami v aute.. Ale predtym to bolo jedno, vtedy mohol mat vodicak aj chromy, teraz je uz s tym dost problem.. Aj ked mas cukrovku tak ti nedaju vodicak..
a najlepsi obrazok na zaver!
Prílohy
a559.gif
(51.5 KiB) 327 stiahnutí
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zákony poľavili, VP majú aj cukrovkári aj epileptici.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

cinges: Téda, tak to je sila, som rád, že vidím normálne.

K tomu obrázku a testu farbocitu, mne ten text "fuck the color blind" udrel do očí, ako keby bol napísaný čierny na bielom. Takýto istý test, s jednocifernými číslami som robil aj pri testoch na VP. Mám kamaráta, ktorý si plánuje robiť vodičák, a v takomto teste je schopný rozoznať asi 2 z 10 znakov, a aj to s problémami. Má v papieroch diagnostikovanú farbosleposť, neviem aký druh. Neprejde testami, alebo bude "s obmedzením"?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Do 3,5t mu ho daju, na nakladak uz asi nie.. Ja to mam rovnako, v tom obrazku ziadne fuck the color blind nevidim a takisto aj pri teste u ocnej..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Takisto trpim deuteranomaliou - poruchou farbocitu zelenej a cervenej farby v spolocnom spektre alias neschopnost najst si v lete jahody/zeleny kmen, hneda trava :lol: . A tie gulicky farebne su tiez tragedia, keby mi tam zasifrovali kod k deaktivacii bomby tak si veru nepomozem :lol: .
Inak ochorenim trpia IBA muzi a prenasaju ho IBA zeny, takze chlapci pekne podakovat mamam-babkam :smt006

Vodicak mam, len nemozem byt profesionalny vodic. :) kto by aj chcel byt...
Janette
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Janette »

Tak to uz vysvetluje, preco moji dvaja bratranci nevedia rozoznat cervenu-zelenu a ja s tym nemam problem :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

izolovane by ich mali rozoznat v spolocnom spektre (zeleny krik s cervenymi kvetmi) budu mat problem vidiet kvety ...inak ide u bratrancov o deuteranopiu nie deuteranomaliu.
Napísať odpoveď