minimalizovanie "vrzgania" plastov

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

minimalizovanie "vrzgania" plastov

Príspevok od používateľa robo1152 »

zdravím, chcel by som sa vás opýtať, či niekto nemáte nejakú radu ako by sa mi podarilo odhlučniť alebo aspoň zminimalizovať vrzganie plastov palubovky pri prejazde nerovností a podobne ? viem, že tým trpí každé staršie auto ale niečo by sa s tým mohlo dať urobiť či ?
rozmýšľam že by som to komplet rozobral a natrel to napríklad týmto http://www.aftermarket.sk/kategoria/aud ... sta-1-5kg/
máte niekto nejaký nápad ?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: minimalizovanie "vrzgania" plastov

Príspevok od používateľa CheZteR »

s nicim takym som sa osobne este nestretol a ani nepoznam nikoho kto to uz skusal, neviem si predstavit ako alebo dke vsade to chces rozotriet, musis celu palubovku vymontovat von, a natriet uplne vsetko, neda sa ani zistit kde presne a co ti vrzga
kazdopadne ak to ides skusit, napis potom vysledok :)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

celú ju musím aj tak vymontovať, keďže chcem konečne urobiť poriadnu prechodku na napájací kábel zosiku, a v mojom aute to inak nejde, musí ísť dole palubka a komplet stierače, a keď už to bude vonku a rozobrane tak to nejako skusim :)
Eras
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eras »

plasty vrzgaju (imo) ak boli auta rozoberane a bolo to naspat montovane hajbuj... pripadne silikonovy sprej pouzi...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Pytal som s kamarata zo servisu na to, ze to je normalna vec pri starsich autach. Par rokov svieti na auto slnko, v lete je v aute aj 50-60 stupnov a plasty sa malicko ohnu, zvlnia a vrzganie je na svete.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

viem, že je to bežné u starších áut, ja sa tomu ani nečudujem, len to chcem nejak zminimalizovať :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Svojho času, keď som mal ešte favorit som na spoje, kde sa o seba obtierali vrzgajuce časti podlepil taku penovu pasku, ktora bola z jednej strany samolepiaca. Pôvodne určená na tesnenie dosadu drevenych okien. Pomohlo.
Nemyslim si, že je zrovna idealne natierať to tou gebuzinou na tlmenie. Aby si to nahodou niekedy v buducnosti nemusel pracne škrabať dolu. (ako dr.zoidberg tie nalepky)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Kamarát to tiež riešil tesniacou páskou na okná a molitanom, taktiež zabralo, akurát to robil celý víkend, lebo keď to oblepil, nasadil palubku a išiel spraviť testdrive, tak to zas vŕzgalo niekde inde :D Ja som to riešim pridaním volume na rádiu :P
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Ja som tiež riešil vŕzganie tou páskou :D Bolo úžasne ticho, ale dočasu, kedže mám v aute polkilowatovú aparatúru a tie plasty vibrujú a časom začnú hučať znova (môj prípad).
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

asi to tiež skúsim len nejakou tou penovou páskou a možno streknúť tie plasty odspodu noise killerom alebo podobným sprejom, dnes som si všimol, že najviac vŕzga kastlík pred spolujazdcom, tak možno len tam niečo nedosadá správne alebo neviem, uvidím, cez veľkú noc rozoberiem a poskúšam, len ešte nájsť niekde sadu tých špeciálnych hviezdicových pežot šrubovákov :D
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Dnes vrzga vsetko. Napr. sklo bocnych okien sa sucha o tesnenie resp. taku tu chlpatu textiliu alebo co to je vo dverach a neprijemny zvuk je na svete.
Na starom aute mi neprijemne zvuky po prejazde nerovnosti vydaval deflektor na prednom okne. Cast sa mi podarilo zlomit takze cely diel nedrzal na mieste a mierne sa pobyboval. Tiez blbost, ale rachotilo to poriadne.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Na 20 rocnom Mercedese mi nevrzga nic. Zeby (ne)kvalita dnesnych aut?
Napísať odpoveď