Po instalacii XP sa neviem dostat na stary WIN7
Po instalacii XP sa neviem dostat na stary WIN7
Caute stala sa mi vec a som z toho zufaly - neviem sa dostat na svoj Windows 7 a disk kde mam dolezite veci. Mal som nainstalovany Windows 7 na D: , a C: som mal bez OS. No nainstaloval som na C: winXP(sp1), aby som mal 2 winy, no po instalacii XP mi neukazuje na vyber Win7 pred bootom, ale iba XP. Z XP sa mi neda dostat na D: (vypisuje ze jednotka neni naformatovana, chcete fotmatovat ?). Pls poradte mi jak sa dostat opat na ten moj win7.
Re: Po instalacii XP sa neviem dostat na stary WIN7
Dik ale bohuzial som stale neuspesny
. Postupoval som takto: Na XP mi nefungovalo vobec nic, tak som proste na C nainstaloval ten isty Win7 aky som mal aj na D:. Po instalacii mi uz zobrazilo obidve moznosti, no stary mi nesiel bootnut (The boot selection failed because a required device is inaccessible). Vytvoril som si aj repair dvd (ako v tom clanku). Ukazalo mi 2 instalacie (tu ktoru potrebujem tak pri nej bolo unknown disc) tak som nanho dal Repair. Vypisalo ze to nevie repairnut. Jednoducho ako keby mi nejako zablokovalo moje D:. Som z toho uz v riadnej pi. Nejake napady pls este ?
Boh vie, čo si porobil, keď si inštaloval XP. Stiahni, napáľ a nabootuj Live Ubuntu a skús, či sa ti odtiaľ podarí dostať na Dčko.
Takze aktualizacia: momentalne som sa jedinym sposobom dostal na D: a to cez program GetDataBack. Zalohoval som si potrebne veci pre pripad, no stale by som to nerad formatoval (ajked si myslim ze format by tiez nesiel). Skusal som skoro vsetko mozne: chkdsk, bootrec.exe(tam fixboot,fixmbr,rebuildbcd), repairwin7 cd, partition magic, easybcd... No nepohol som sa vobec, jedine mi odstranilo zo zoznamu pred bootom ten stary win7 cize uz si nemozem ani "vyberat". Predtym vypisovalo ze device unaccesaible. Uz mi ten disk neukazuje ani v repaire win7, jednoducho skoro nikde. Ked ho chcem otvorit cez My Computer tak ze "jednotka neni naformatovana, chcete formatovat?" ze obsahuje nerozpoznany file system. Pri chkdsk mi vypisuje ze to je raw system a tam to nefunguje. Fyzicky je 100% v poriadku HDD kedze som sa donho cez ten soft dostal no len je nejakym sposobom "zablokovany". Nejake navrhy este pls ?