RC model Polikarpow I-16
RC model Polikarpow I-16
Ahojte chcel by som sa podeliť s vami o mojho new miláčika
-stavám ho už asi pol roka
budem postupne pridávať fotky ...
Prosím Vás komentujte , ide o moje prvé balzové lietadlo
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2012, 23:48) //autoeditácia príspevku (31 Mar 2012, 23:51)
po vybrúsení nasledovala výroba pántikov na smerovku a výškovku
-stavám ho už asi pol roka
budem postupne pridávať fotky ...
Prosím Vás komentujte , ide o moje prvé balzové lietadlo
//autoeditácia príspevku (31 Mar 2012, 23:48) //autoeditácia príspevku (31 Mar 2012, 23:51)
po vybrúsení nasledovala výroba pántikov na smerovku a výškovku
Re: RC model Polikarpow I-16
Pekná robota, jak veľké to robíš? Mňa na(ne)štastie stavanie vždy obišlo, stále som dostal hotový model do rúk a leť. Zasa je pravda že som s malým balzákom hádam v živote neletel (lietal som zvyčajne len akro /teraz už len raz na uhorský rok/ a tam do 1m veľmi balza zmysel nemá) a stavba veľkého je už o niečom inom
. V každom prípade držím palce, nech ti to lieta 
edit: akurát trošku nechápem prečo poťahuješ krídlo balzou, zbytočná hmotnosť naviac
edit: akurát trošku nechápem prečo poťahuješ krídlo balzou, zbytočná hmotnosť naviac
-
ZappBrannigan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Krasna praca .
Pre mna je celkom prekvapive, ze sa stavbe z balzy venuje niekto mlady
Teraz uz kazdy prechadza na ARF/RTF modely, pripadne aspon laminatovy trup + dyhove kridlo a ty na to ides tou najtazsou cestou. Ale fandim ti, ten pocit po dokonceni musi byt super, ja na to nemam schopnosti ani cas, navyse teraz je to este aj drahsie ako vyssie spomenute moznosti, takze tiez si radsej kupim ARF, venujem tomu 1 vikend a mozem lietat 
Ake to ma rozpatie a nad akym pohonom uvazujes?
Ake to ma rozpatie a nad akym pohonom uvazujes?
-
rufus59
Light Professional
Neskutočne to vyzerá máš môj obdiv 
Tak asi pred polrokom som začal prácu na tomto modele
Všetko to začalo "chvostovkou" čiže výškovka a smerovka - rezanie , brusenie , lepenie (pre neštastie sa mi podarilo zlomiť aj hotovu prácu xD , po naslednom vybrúsení do airo... nasledovalo potiahnutie leteckou latkou - čiže nalakovanie dreva nasledné prebrusenie , nalakovanie lepiacim lakom a potom položenie prežehlenej tkaniny a znova lepiaci lak na kostru , po uschnutí nasledoval napínací lak a to vo 4 až 5tich vrstvách , nemôžem zabudnuť na najťažšiu robotu a to pántiky xD kedže hrubka po prebruseni mala na miestach kde mali ísť pántii cca 3mm musel som tam napchať 2mm pantik a tým pádom vybrusiť taku dieru
to nebola sranda a robota na 2 dni po škole
ale všetko bolo tak som prešiel na krídla a to zlepenie 3 až 4 obdlžnikových balzy a následné vyrezanie základnej formy pre krídla , potom vyrezanie všetkých rebier vymeranie miest ich nalepenia a následné samotné nalepenie , potom vyrezanie klapiek a vybrusenie rebier , neskôr vyrezanie krajov krídiel a nalepenie ich , vyvrtanie dier pre zvaračšký drôt 2mm ktorí som polžil na ovládanie klapiek , potom som sa rozhodol zabaliť len 3/4 krídiel nakoľko som potreboval ešte miesto pre tie klapky a karbobrúsku .
je to veľmi veľmi v skratke , zdá sa to lahké ale je v tom pol roka roboty
áno mám , presne dneska 16 rokov , robievam to po škole a v škole prospievam veľmi dobre , takže dosť toho je
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2012, 10:37)
ďalej aktuálne pracujem na trupe , bolo treba vyrezať všetky trupové rebrá zvolil som śi nato preglejku 3mm a pozdlžne zlepené balzi a natom krížom dalšie , vyrezával som lupienkovou pílkou čo mi zobralo dosť nervov xD
po vyrezaní som niektoré dieli natrel modelárskou farbou - bledšou zelenou "kedže stým idem na školskú súťaž" a začalo nasuvanie na formu a potom tvorba nosníkov "včerajšia práca" lepenie podla výkresu na mm presne
trup robím asi 1 mesiac ochvíľku hodím foto 
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2012, 10:46)

Všetko to začalo "chvostovkou" čiže výškovka a smerovka - rezanie , brusenie , lepenie (pre neštastie sa mi podarilo zlomiť aj hotovu prácu xD , po naslednom vybrúsení do airo... nasledovalo potiahnutie leteckou latkou - čiže nalakovanie dreva nasledné prebrusenie , nalakovanie lepiacim lakom a potom položenie prežehlenej tkaniny a znova lepiaci lak na kostru , po uschnutí nasledoval napínací lak a to vo 4 až 5tich vrstvách , nemôžem zabudnuť na najťažšiu robotu a to pántiky xD kedže hrubka po prebruseni mala na miestach kde mali ísť pántii cca 3mm musel som tam napchať 2mm pantik a tým pádom vybrusiť taku dieru
áno mám , presne dneska 16 rokov , robievam to po škole a v škole prospievam veľmi dobre , takže dosť toho je
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2012, 10:37)
ďalej aktuálne pracujem na trupe , bolo treba vyrezať všetky trupové rebrá zvolil som śi nato preglejku 3mm a pozdlžne zlepené balzi a natom krížom dalšie , vyrezával som lupienkovou pílkou čo mi zobralo dosť nervov xD
po vyrezaní som niektoré dieli natrel modelárskou farbou - bledšou zelenou "kedže stým idem na školskú súťaž" a začalo nasuvanie na formu a potom tvorba nosníkov "včerajšia práca" lepenie podla výkresu na mm presne
//autoeditácia príspevku (01 Apr 2012, 10:46)
-
ZappBrannigan
Darca
ja som staval vetron od sigu, tiez z inicoho.... ale teraz som si kupil epp cessnu, na ucenie
ZappBrannigan: Osobne si myslím že invsetícia do EPP modelov typu Cessna alebo Piper na učenie je úplne zbytočná Za tie prachy si v pohode môžeš kúpiť nejakého EPP akrobata, kt. si zoradíš na učenie (mnohokrát majú o dosť lepšie letové vlastnosti ako spomínaná Cessna alebo Piper a takisto pri správnom výbere toho o dosť viac prežijú) a keď pokročíš v lietaní, zoradíš si ho trošku ostrejšie. Tým pádom za nejaké 3-4 mesiace keď Ťa Cessna prestane baviť, nemusíš riesiť nový model
.
Zkadial a aku balzu pouzivas? Ja sa uz velmi dlhy cas chcem pustit do modelu autobusu lenze viem zohnat len balzu 10x100cm co je pre mna uzky pas.
balzu mám od sponzora
ale je to ešte československá , ked už oto ide mám asi podobné rozmery , riešim to zbytočným lepenim k sebe , predražovaním a predlžovaním času , dnes idem brúsiť trup a zajtra obalujem 
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2012, 14:36)
Čo poviete teda ešte na prácičku? popridávam nové fotky
//autoeditácia príspevku (20 Júl 2012, 14:36)
Čo poviete teda ešte na prácičku? popridávam nové fotky
-
Fabo
Hardcore addict
Co tie foto? Nejak sa neobjavili... 
Ale musim povedat, ишак je mi od urcitej doby celkom sympaticky
Ale musim povedat, ишак je mi od urcitej doby celkom sympaticky
Prepáč začal som makať až teraz
čiže večer dám prvé nové foto 
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2012, 20:02)
Tu je miestečko pre krídla
ktoré sa tam prišrobuju a následne sa spravý spodná vaňa 
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2012, 20:06)
Tu je to už celkové .. samozrejme ešte sa bude vela gitovať no proste je tam ešte vela roboty ..
Bol by som rád za vaše názory , aj laické ..
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2012, 20:02)
Tu je miestečko pre krídla
//autoeditácia príspevku (08 Sep 2012, 20:06)
Tu je to už celkové .. samozrejme ešte sa bude vela gitovať no proste je tam ešte vela roboty ..
Bol by som rád za vaše názory , aj laické ..