Zdravím vás všetkých.
Potreboval by som poradiť ohľadom môjho projektu čo chcem postaviť.
Jedná sa o "rádio" ak to smiem tak nazvať. Je to proste bedňa, tri repráky.
Najprv by som potreboval asi poradiť aké repráky tam dať, okrem basu, nevyznám sa v tom aby bol zvuk dobrý a kvalitný.
Na obrázku som len znázornil bas, dva repráky a tú tubu ktorá je pri basáku. Nejaké to ON/OFF, volume a hudbu by som do toho dostal JACK 3.5 samicou. Napájanie by som zariadil podľa toho aké by trebolo napätie a prúd pre zosilňovač.
Keď už som spomenul zosilňovač, v tomto smere sa len priemerne viem orientovať. Čiže by som poprosil nejakú stručnú schému na 150W zosilňovač. 150W asi preto, lebo by som tam dal 100W basák a tie dva po 25W.
Hm.... a bude to celé z dreva, tak asi ešte ako rozdeliť vnútro.
Vopred Ďakujem.
Potrebujem poradiť k môjmu projektu
-
ZappBrannigan
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujem poradiť k môjmu projektu
Neviem, elektronicky neviem ci je to dobre, ale UI je naprd. skús presunúť tie tlačidlá nahor. A ak je to rádio, tak by som pridal nejaké prvky ako napr. tuner a display.
Niesom odorník, iba laik, ktorý roznýšľa ako by sa to najlepšie používalo.
Niesom odorník, iba laik, ktorý roznýšľa ako by sa to najlepšie používalo.
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
tuner a display ma predsa na mp3ke z ktorej tam dostane signal cez ten 3.5 jack. Aspon tak som to pochopil. To ti niekto poradil ze si pozrieš koľko w majú repraky dokopy a toľko ma byt výkon zosilovaca? Lebo to je podla mna blbost. On off by som dal jednoznacne buď na bok,dozadu alebo hore. Nech to nie je vidno. Ta tuba ako to voláš je bassreflex. Tu tam vôbec nepotrebuješ. Záleží na co to chceš. Z repro ti tam chýbajú výšky alebo tam chceš dat koaxialne?
To bude v jednej krabici zosík, basák a dva repráky?
Ak áno tak máš čo robiť. Vidno s tvojich otázok že si neskúsený a nechcem ťa odrádzať ale možno si si naložil toho príliš veľa.
1, Zosík by som mal externý a nie v bedni, neviem ako to plánuješ ty.
2, Píšeš že to bude rádio... ideš robiť aj príjmač rádiových vĺn?
3, Radšej tam daj 2x výšky a 2x nejaké väčšie repráky, basák zvykne bývať v osobitnej bedni.
4, Tá tuba sa volá bassreflex, môžeš ju dať aj k tým väčším reproduktorom. Jej návrh ale nieje taký ľahký a zlým návrhom môžeš výsledný zvuk ešte zhoršiť.
Skús pozrieť sem http://www.pcforum.sk/stavba-reproduktorov-vt268.html
Ak áno tak máš čo robiť. Vidno s tvojich otázok že si neskúsený a nechcem ťa odrádzať ale možno si si naložil toho príliš veľa.
1, Zosík by som mal externý a nie v bedni, neviem ako to plánuješ ty.
2, Píšeš že to bude rádio... ideš robiť aj príjmač rádiových vĺn?
3, Radšej tam daj 2x výšky a 2x nejaké väčšie repráky, basák zvykne bývať v osobitnej bedni.
4, Tá tuba sa volá bassreflex, môžeš ju dať aj k tým väčším reproduktorom. Jej návrh ale nieje taký ľahký a zlým návrhom môžeš výsledný zvuk ešte zhoršiť.
Skús pozrieť sem http://www.pcforum.sk/stavba-reproduktorov-vt268.html
A nezabudni na výhybku