Pripojenie cez router a switch

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
freem1
Novice
Novice

Pripojenie cez router a switch

Príspevok od používateľa freem1 »

Ahojte.
Mame urobene pripojenie podla obrazka /ale bez toho magia/: Router D-Link DSL-2641R, ma 4 porty
//obrazky vkladaj do prilohy

Koncovky sme urobili podla tohto:

A problem je v tom, ze ked sa napoja ti dvaja cez ten switch, tak internet im nejde /vyzera, ze nejake spojenie tam je: V okne Pripojinie miestnej sieti su v Aktivite len Odoslane pakety, Prijate pakety je nula/. Ked to vyskusaju bez switchu tak to ide. Treba tam nieco este nastavit alebo? /nar. IP adresy alebo nieco take/.

Alebo nemoze byt problem aj v tom, ze kabel, ktory ide od routru do switchu ma inac zapojene kabliky v koncovke? /cize farby kablikov su inac zapojene, ako teraz na tych novych dvoch kablov, lebo tie nove sme uz urobili podla tej normy, samozrejme ze obidva konce kablov su rovnako zapojene/. Ten povodny kabel sme mali uz skor urobeny, pretoze bol nan napojeny pocitac priamo k routru a teraz je tento povodny kabel napojeny na switch a do switchu su napojene nove dva kable urobene podla tej normy.

Nastavene to maju takto:

Nemame s tym skusenosti?
Mohli by ste nam s tym pomoct?

Dakujeme velmi pekne.
levAlex
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Pripojenie cez router a switch

Príspevok od používateľa levAlex »

Od pc ku switchu ma byt straight-trought cable reda rovnako zapojene koncovky. Medzi switch router zase rovnake koncovky. Ak by to bolo prepojenie router pc tak crossover sle tke ty nemas cize obidva kable musia byt totozne a teey z rovnakymi koncovkami na obidvoch stranach.
freem1
Novice
Novice

Nechapeme a co mame teda zle?

Mame na mysli to, ze jeden kabel s dvoma rovnako zapojenymi koncovkami ma napr. zapojene kabliky takto / modra-bielomodra , oranzova-bielooranzova atd./ a druhe dva kable s dvoma rovnako zapojenymi koncovkami to maju urobene takto podla tej normy /bielooranzova-oranzova , bielozelena-modra atd./.
Dufam, ze nas chapete ako.
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

Všetky káble ktoré obsahuje táto schéma majú byť straight-trought teda na jednej aj druhej strane maju mat zapojene konektory rovnako je uplne jedno ako ale hlavne oba konce rovnako.
freem1
Novice
Novice

Nemame krizene kable, ale priame - koncovky na obidvoch stranach su zapojene rovnako. Mame len dva druhy kablov
levAlex
Medium Expert
Medium Expert

Aha ja som to pochopil tak ze jeden je krizeny no tak potom neviem skuste este raz tie obrazky a do prilohy
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

levAlex
Medium Expert
Medium Expert

tak takto na dialku viac neviem, z radami na zive suhlasim otestovat siet najst vadny segment (mozno nejaky kabel zle nakrimpovany (nejaka zrada na kabli, zlomeny, alebo neco,)otestovat tie kable osobitne) alebo je vadny switch skus si zohnat iny switch ak to ide a vyskusaj to takto...nic viac takto nepomozem.
Napísať odpoveď