k moru - Taliansko vs Chorvatsko
k moru - Taliansko vs Chorvatsko
Caute chcel by som ist v lete na vylet s mojou feldou 1.9D GLX r.v. 1996 k moru na sever Chorvatska (Umag, Pula, Porec a okolie) alebo Talianska (bibione a okolie)na najviac 4 dni. len sa neviem este rozhodnut kde je lespie ci IT alebo HR a prespavat budem pravdepodobne na parkoviskach pump ci odpocivadiel v aute. tak by ma zaujimal nazor. vopred vdaka za info 
Re: k moru - Taliansko vs Chorvatsko
Raz som spal v aute, teda sa to spankom ani nazvat nedalo, nwm ci predstavit, spat tak tyzden. Ja som za HR je to blizsie, ciste more. Do Talianska by som isiel niekde dole ale tam sa trepat autom.
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Chceš ísť sám alebo ešte s niekym? Sám sa ešte dokážeš v aute vyspať, aj dvaja na jednu noc, ale po 4 nociach budeš tak dobitý, že ani nedošoféruješ domov...
Ja by som bol za Chorvátsko, ak Taliansko, tak by som volil Calabriu s asi najčistejšou vodou v Taliansku a nádherným okolím namiesto tej králikárne v Bibione, no nevýhoda je, že je to o 1000 km ďalej
Chorvátsko je stávka na istotu 
Ja by som bol za Chorvátsko, ak Taliansko, tak by som volil Calabriu s asi najčistejšou vodou v Taliansku a nádherným okolím namiesto tej králikárne v Bibione, no nevýhoda je, že je to o 1000 km ďalej
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
Ja som jednoznačne za Chorvatsko a akurat Pula je moja srdcova zalezitost..od mojich 11rokov sa tam chodime potapat kazdu jar..tento rok to asi víde na september čo je asi aj lepsie(teplejsie more).
Bola som aj pri Bibione v Lide di Jesolo a v Liganane..ale čistota vody v tej časti Talianska sa s Chorvatskom nedá porovnať..v Taliansku to v noci žije ale nemožem si pomoct, tie chorvatske mestá(uzke uličky, obchodiky, promenady) má to pre mna vacsie caro. A navyše, ja moc nemusim tých blbych makaronov talianskych.
Bola som aj pri Bibione v Lide di Jesolo a v Liganane..ale čistota vody v tej časti Talianska sa s Chorvatskom nedá porovnať..v Taliansku to v noci žije ale nemožem si pomoct, tie chorvatske mestá(uzke uličky, obchodiky, promenady) má to pre mna vacsie caro. A navyše, ja moc nemusim tých blbych makaronov talianskych.
-
TommyHot
Addict
Ak je v Calabrii najcistejsia voda v Taliansku, ani si nechcem predstavit ako to vyzera v inych castiach. Do Talianska by som uz v zivote nesiel, spinavsia krajina je uz snad len India, takze z tychto moznosti je Chorvatsko jednoznacna volba.
Určite je na túto formu lepšie vybrať Chorvátsko.
Ak mas na mysli Indicky ocean, tak si dobre zatrel, pretoze ta lokalita je znama krasnou modrou vodou, cistym bielym pieskom a palmami. Ak myslis Indiu ako taky stat, tak je to ine a je to problem preludnenia a velkeho znecistenia ovzdusia.TommyHot napísal:Ak je v Calabrii najcistejsia voda v Taliansku, ani si nechcem predstavit ako to vyzera v inych castiach. Do Talianska by som uz v zivote nesiel, spinavsia krajina je uz snad len India, takze z tychto moznosti je Chorvatsko jednoznacna volba.
Tiez by som volil Chorvatsko, bol som tam uz vela krat na vela miestach a neda sa povedat ze by sa mi niekde nepacilo. A ked uz Taliansko tak k moru NIE, radsej vnutrozemie. A zober si nejake peniaze navyse na noclah alebo aspon stan, lebo to spanie v aute ta urcite po par hodinach prehadzovania sa a nevedenia zaspat prejde 
-
TommyHot
Addict
Znecistenie ovzdusia?test napísal:Ak mas na mysli Indicky ocean, tak si dobre zatrel, pretoze ta lokalita je znama krasnou modrou vodou, cistym bielym pieskom a palmami. Ak myslis Indiu ako taky stat, tak je to ine a je to problem preludnenia a velkeho znecistenia ovzdusia.
jednoznacne chorvatsko koly priezracnemu jadranu.. more v taliansku sa nechyta to by som ani neporovnaval
-
p4ra
Redeemer
Nie preto, ze je to moja domovina, ale proste Taliansko a Chorvatsko sa nedaju porovnat. Plaze, ci cistota mora je o niecom uplne inom v Chorvatsku. Nie nadarmo su takmer vsetky plaze oznacene modrymi vlajkami. Jednoznacne by som volil Chorvatsko, aj pre dovod, ktory pisala priatelka vyssie. Tie prechadzky po starych mestach este za cias Rimanov maju fakt nieco do seba.
Ja by som uz ty spinavcom talianskym hlucnym nesiel...takze vyber je jasny 
Taliansko - 99% pláži je masofka ..slnečník na slnečníku, naopak zas Sardínia pripomína raj v karibiku
Väčší výber hotelov / ak by si bol hotelový typ - no kedže budeš prespávať v aute ... tak ti to je asi jedno
Chorvátsko - čisté more, aspoň podľa mojich skúseností prívetivejší ľudia = ľahšia komunikácia aj vďaka podobnosti jazykov, celkom lacno, krásne pobrežie dá sa povedať od severa po juh
+ na tvojom mieste by som si vzal aspoň stan, spacák / deku, a nejaku kvalitnejšiu nafukovačku / matrac kde by si aj prespal ... teoreticky aj hojdaciu sieť kdesi medzi borovice povesiť
... neviem si predstaviť spať vo felde viac ako jednu noc.
Väčší výber hotelov / ak by si bol hotelový typ - no kedže budeš prespávať v aute ... tak ti to je asi jedno
Chorvátsko - čisté more, aspoň podľa mojich skúseností prívetivejší ľudia = ľahšia komunikácia aj vďaka podobnosti jazykov, celkom lacno, krásne pobrežie dá sa povedať od severa po juh
+ na tvojom mieste by som si vzal aspoň stan, spacák / deku, a nejaku kvalitnejšiu nafukovačku / matrac kde by si aj prespal ... teoreticky aj hojdaciu sieť kdesi medzi borovice povesiť
Viete poradiť nejaké pekné miesto v Chorvátsku cca tých 900-1000km od Žiliny? Bol som v Biograde pri Zadare, tam sa mi páčilo, ale ak máte nejaké svoje obľúbené miesto tak sem s ním
Chcel by som tam ísť niekedy koncom júna tak aby tam bolo aj more teplé už v tom čase..
-
p4ra
Redeemer
Chces ist na rusne miesto alebo na tiche? To je prva otazka.
No v podstate niečo medzi tým. Nechcem byť sám na pláži ale zas aby som sa mal kam zložiť.
Ja som dovolenkoval od španielsky a mallorských pláží cez francúzsko, taliansko, chorvátsko, grécko, bulharsko až po Rodos a poviem ti, že Chorvátsko je ÚPLNE NAJLEPŠIE! Absolútna pecka.. nehovoriac, že je to blízky, priezračná voda, dobré diaľnice...
Ak chceš rezni si to cez Bosnu na Mostar a zažiješ neuveriteľne nádhernú prírodu a zelenú Neretvu... V chorvátsku si môžeš vyberať tiché pláže, kde sú 2 ľudia a lacný privát u dedka, môžeš ísť do známych turistických centier, Zadar, Trogir, trošku luxusnejší Dubrovnik etc. alebo zažiť balkánsku Ibizu na Hvare...
Taliansko? Pff.. ani 10 sekúnd by som nerozmýšľal.
Ak chceš rezni si to cez Bosnu na Mostar a zažiješ neuveriteľne nádhernú prírodu a zelenú Neretvu... V chorvátsku si môžeš vyberať tiché pláže, kde sú 2 ľudia a lacný privát u dedka, môžeš ísť do známych turistických centier, Zadar, Trogir, trošku luxusnejší Dubrovnik etc. alebo zažiť balkánsku Ibizu na Hvare...
Taliansko? Pff.. ani 10 sekúnd by som nerozmýšľal.
-
p4ra
Redeemer
No, balkanska Ibiza urcite nie je Hvar, ale Pag - Novalja, Zrce.
Co sa tyka kludu, tak by som asi volil Rovinj, Umag, Porec, Opatija, Kacjak (pri Crikvenici), Rab, Krk, Novi Vinodolski, Senj, Korcula.
Ked sa chces zabavat, tak Pula, Rijeka (plaze v okoli samozrejme, kedze je to pristavne mesto), Crikvenica, Pag, Makarska, Hvar, Split.
Vyber je naozaj siroky.
Co sa tyka kludu, tak by som asi volil Rovinj, Umag, Porec, Opatija, Kacjak (pri Crikvenici), Rab, Krk, Novi Vinodolski, Senj, Korcula.
Ked sa chces zabavat, tak Pula, Rijeka (plaze v okoli samozrejme, kedze je to pristavne mesto), Crikvenica, Pag, Makarska, Hvar, Split.
Vyber je naozaj siroky.
V Chorvátsku sa fajn vyspíš na pláži či niekde pri lesíku na deke alebo v spacáku...
Známi tam takto bez ubytka boli už viac krát a bez problémov.
Na spanie v aute zabudni, umrieš po pár dňoch
Známi tam takto bez ubytka boli už viac krát a bez problémov.
Na spanie v aute zabudni, umrieš po pár dňoch
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
do Talianska nikdy viac, Chorvatsko tiez moc nemusim ale na tvojom mieste
by som isiel radsej tam...
inak tak jak pise whisper, vyspis sa hoci kde...
nezabudni si stuple do usi aby si sa nezblaznil ked zacnu cikady vyhravat
a pozor aby ti nebehla nejaka zmija do spacaku
by som isiel radsej tam...
inak tak jak pise whisper, vyspis sa hoci kde...
nezabudni si stuple do usi aby si sa nezblaznil ked zacnu cikady vyhravat
a pozor aby ti nebehla nejaka zmija do spacaku