architekt odpadu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
PhYs0c
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

architekt odpadu

Príspevok od používateľa PhYs0c »

poculi ste uz o tom ?

//vecer sa mi uz nechcelo :twisted:
nevidel som to cele ani ja, vcera mi to len kamos ukazal, pochopil som to tak ze si stavia pribytku z odpadov a tym pomaha k cisteniu planety... napr vyuziva pneumatiky stare, cize sa nemusia potom spalovat, plechovky a nepalenu hlinu.. zije samostatne, ma napr. domacu veternu elektraren, urodu si pestuje sam, atd...suma sumarum neplati najom, elektrinu ani jedlo si nekupuje
skusim najst este jeden odkaz, je to obnoveny projekt vystavby domov, kde je kazdym dom samostatny, ma solarne panely, veterne turbiny, sklenik so zeleninou atd...cize ziadne mesacne poplatky
ale ja by som si tam dal zaviest aspon internet :smt033
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: architekt odpadu

Príspevok od používateľa hojko »

Nieco strucne k tomu by napisat neslo, pretoze divat takmer hodinu a pol dlhy film, aby som sa mohol zapojit k teme sa mi nezda najlepsie riesenie.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pozrel som si to. Videl som uz kratsie taketo dokumenty, aj tu stavbu z pneumatik ci flias. V cechach sa kazdorocne robia workshopy stavieb zo slamennych balikov, z hliny, atd.
V tom videu opisovali, ako dany architekt musi bojovat s uradmi, pretoze tie stavby nesplnaju v podstate nic. Obzvlast v USA, kde to stavali. V europe su k tymto veciam ludia otvorenejsi, no aj tak sa neda ratat, ze by sa taketo postupy a materialy zacali pouzivat konvencne.
Vyuzitie v rozvojovych oblastiach po tsunami je briliantne. Kedze si tie domy ludia dokazali pozliepat z odpadu a hliny, spravit strechu z dostupnych materialov a zaroven nahradit kontaminovanu studnovu vodu zachytom zrazkovej vody do nadrzi.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

presne kamoš si chce tiež postaviť dom z hliny a slamy..a možno pneumatík... myslím, že stavba by sa dala zrealizovať ak by bola uvedená ako ekologický projekt
skúsim nájsť to video s tou svojpomocnou stavbou, vyzerá to zaujímavo, hlavne nulové mesačné náklady vyzerajú ešte zaujímavejšie
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

S tými nulovymi nakladmi by som bol opatrny v tvrdeniach. V tom dokumente hovoril, ze vonku je -35 a on vnutri nemusi kurit. To sa mi mierne povedane - nezda.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

ako napad je to genialne. Hlavne pre ludi bez domova alebo tych, ktori si nemozu lepsie byvanie dovolit. Urcite su tam nejake problemy hlavne s kurenim. Mozno by sa dalo, postavit ekologicku dedinu ktora by si na seba zarobila polnohospodarstvom.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak si predstav ake su to hrube steny..priemer pneumatiky + okolo nej hlina zvonku zvnutra, guma je dobry tepelny izolant..ale tiez si myslis ze pokurit by trebalo sem tam...ale zase platit za teplo je vzdy menej ako za teplo+elektrinu+vodu+najom
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

mal tam soalrne panely, a ne malo.. + ta hlina v kombinacii s gumou adobre situovane okna robia svoje....
Napísať odpoveď