Potrebujem presunúť súbory z HDD
Potrebujem presunúť súbory z HDD
Zdravím
Nechcem sa moc rozpisovať takže
- mám HDD ktorý prečíta iba OS LINUX, aspoň tak mi bolo povedané. Nemám však LINUX a nerád by som ho nahadzoval na tento počítač.
- Potrebujem tie veci dostať na HDD v tomto počítači no problém je, že neviem ako, preto sa obraciam na vás. Je to cca tých 500GB tak nerád by som to bral od niekoho na 3 krát. Najlepšie by bolo keby sa to dá len presunúť z jedného na druhý.
Je niečo také možné ? Dúfam, že poradíte lebo z Linuxom nemám žiadne skúsenosti. Takže neviem ako sa s tým pracuje.
Vďaka...
Nechcem sa moc rozpisovať takže
- mám HDD ktorý prečíta iba OS LINUX, aspoň tak mi bolo povedané. Nemám však LINUX a nerád by som ho nahadzoval na tento počítač.
- Potrebujem tie veci dostať na HDD v tomto počítači no problém je, že neviem ako, preto sa obraciam na vás. Je to cca tých 500GB tak nerád by som to bral od niekoho na 3 krát. Najlepšie by bolo keby sa to dá len presunúť z jedného na druhý.
Je niečo také možné ? Dúfam, že poradíte lebo z Linuxom nemám žiadne skúsenosti. Takže neviem ako sa s tým pracuje.
Vďaka...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Potrebujem presunúť súbory z HDD
no, otázne je, či ti tie dáta na windows na niečo budú. Aj keď prenesieš dáta z jedného disku na druhý ktorý používa iný filesystem a teda ich tam budeš vidieť, ešte stále ich však nespustíš.
hmm ... lebo ono to bolo pôvodne externým harddiscom. Ale zrejme sa upiekol a zostal iba harddisc. Dosť by som tie veci potreboval 
Si stiahni nejakú live distribúciu linuxu.. napríklad ubuntu.. nahoď ho na USB kľúč.. nabootuj.. a môžeš kopírovať.. tak by to malo fungovať... nie? Live distribúcia Ubuntu by mala mať prístup aj na windowsácke disky...... či sa mýlim? Za skúšku by to určite stálo...

@brm jasné prečíta, nemá problém.
@Natrezim skús ako vraví brm.
@Natrezim skús ako vraví brm.
Veľká vďaka. Podarilo sa.
Teraz mám ešte jednu otázočku na vás. Chcel by som si ten HDD pripojiť k môjmu ktorý používam teraz. Potrebujem ho asi ale preformátovať. Dá sa to nie? ... ak hej aký softvér na to využijem ?
Teraz mám ešte jednu otázočku na vás. Chcel by som si ten HDD pripojiť k môjmu ktorý používam teraz. Potrebujem ho asi ale preformátovať. Dá sa to nie? ... ak hej aký softvér na to využijem ?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...normálne ho pripoj, Win by ti ho mal načítať, potom PTM na konkrétny disk a vyber Formátovať...
Problém je v tom že mi ho ani nenačíta .. resp. načíta, aj mi hodilo, že ho rozpoznal ale ho ani neukazuje.
Neukazuje ho v Počítač? Pozri ho v Správe diskov (klik pravým na Počítač » Spravovať » Správa diskov).
Ok tam ho ukazuje.
Ako presne ho zobrazuje? Nejde mu prideliť písmenko?
Takto (obrázok) .. je rozdelený na 6 častí a nie je ani NTFS formátu.
-
lowmanek
Light Professional
Stiahni Easeus Partition Master a jednoducho ho cely sformatuj na NTFS, popr. este rozdel na particie.