Učenie programovať

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Chovky14211
Novice
Novice

Učenie programovať

Príspevok od používateľa Chovky14211 »

Chcel by som sa naučiť programovať, lenže neviem čo sa mam najprv naučiť a ktorý jazyk je najľahší. poprípade by ste my sem mohli dať aj linky kde čo nájdem ďakujem
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Učenie programovať

Príspevok od používateľa skkiller2 »

Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Chovky14211 napísal:Chcel by som sa naučiť programovať, lenže neviem čo sa mam najprv naučiť a ktorý jazyk je najľahší. poprípade by ste my sem mohli dať aj linky kde čo nájdem ďakujem
Programovat "co"?
Chovky14211
Novice
Novice

Java, C, C++ a také od najľahšieho by som chcel

//autoeditácia príspevku (03 Apr 2012, 20:16)
Skiller stiahol osm si Karla ale nejde otvoriť stále mi to otvára v Nero Photosmart Wiev... skontroloval som to čo bolo napísane na stránke anič
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Chovky14211 napísal:Java, C, C++ a také od najľahšieho by som chcel
No to si snáď robíš iba srandu, že?

Otázka od Numline1 znela skôr v zmysle:
Aké programy alebo čo by chcel programovať?
  • Chceš robiť web stránky? (JavaScript, Flash, HTML, CSS, PHP, ASP, ColdFusion ...)
    Chceš robiť administratívny softvér? (Delphi, Java, C++, C# ... )
    Chceš robiť multimediálny softvér? (Na to ani neviem aký je vhodný jazyk ...)
    Chceš robiť hry? (C++, flash ....)
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ja som toho karla skor myslel ako vtip :D
ked tak stiahnes ten zip subor rozbalis napr winrarom a potom otvoris dvojklikom karel.exe
ale taketo veci by si uz mohol vediet :D
Numline1
Light Professional
Light Professional

Ak si si neni isty, tak si skus pre zaciatok Pascal, pripadne C (mozes zacat aj Cpp). Ak ta to chyti, tak smer si uz urcis lahko.
Chovky14211
Novice
Novice

Pascala som mal v škole ten som vpohode zvládol.

Ktomu Karlovi viem ako sa spúšťa ale proste mi to nejde otovriť :D :D

Skúsil by som robiť tie web stránky, čím by som mal začať ??
Numline1
Light Professional
Light Professional

Jakpsatweb.cz
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

html+css (a až potom môžeš prejsť na samotné programovanie, teda javascript a php+mysql)
skkiller2
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ani mne to nejde sprava sa to ako keby som nemal 32bitove kniznice vo windows, ale ak chapes zaklady(vetvenie, cykly,..) z pascalu tak sa nato mozes vykaslat :smt033
Xizi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xizi »

Viem ze toto nie je moja tema ale mam podobny "problem", pred asi rokom-2 som sa venoval tvorbe webu ale len take zaklady html, css a taketo veci a chcel by som sa k tomu vratit (ale uz do pokrocilejsej formy), tak by som chcel od vas ci nepoznate nejaky dobry web/e-book kde sa naucim dobre HTML/CSS a potom nieco kde sa naucim PHP+mysql (knihu na javascript mam) a vsetko co k tomu treba.
Chcel by som sa naucit aj programovat (ked som skusal pascal nebol ziadny problem :D ), tak aj nieco dobre pre C++ napr alebo ak poznate nejake rozsirenejsie a lepsie jazyky tak moze byt aj to. :)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Tém o tom, ako sa naučiť programovať a aký jazyk je pre teba najvhodnejší, je tu na fóre myslím dosť. Ak nedokážeš použiť ani triviálnu funkciu hľadať vo vrchnej časti fóra, tak nemá zmysel sa púšťať do programovania, kým sa to nenaučíš.
Xizi
Light Expert
Light Expert

weroro napísal:Tém o tom, ako sa naučiť programovať a aký jazyk je pre teba najvhodnejší, je tu na fóre myslím dosť. Ak nedokážeš použiť ani triviálnu funkciu hľadať vo vrchnej časti fóra, tak nemá zmysel sa púšťať do programovania, kým sa to nenaučíš.
Lenže ja viem zameranie ktorým sa chcem uberať, a len sa pýtam na nejaký dobrý web alebo knihu priamo pre daný jazyky, to že som napísal že ak niekto pozná niečo lepšie ako C++ (lebo ja nič lepšie nepoznám) to bolo len vedľajšie, tak ak mi nevieš pomôcť zbytočne píšeš, a ak vieš pomôcť tak si mi to sem rovno mohol napísať.
Takže znova položím otázku lebo asi si ma nepochopil... Poznáte niekto nejaký dobrý web/knihu pre jazyky HTML/CSS/PHP a pre C++ (alebo ak poznáte niečo lepšie tak pre ten daný jazyk)? A vedel by ste niekto poradiť ako by som mal postupovať (teda len sa naučiť HTML potom CSS potom... alebo do toho treba niečo viac)? Budem Vám veľmi vďačný. :)
eNyCe
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa eNyCe »

Trošku OT ale môže mi niekto tak narýchlo vysvetliť rozdiel medzi document.write() a console.log() v javascripte?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Xizi napísal: Lenže ja viem zameranie ktorým sa chcem uberať, a len sa pýtam na nejaký dobrý web alebo knihu priamo pre daný jazyky, to že som napísal že ak niekto pozná niečo lepšie ako C++ (lebo ja nič lepšie nepoznám) to bolo len vedľajšie, tak ak mi nevieš pomôcť zbytočne píšeš, a ak vieš pomôcť tak si mi to sem rovno mohol napísať.
Takže znova položím otázku lebo asi si ma nepochopil... Poznáte niekto nejaký dobrý web/knihu pre jazyky HTML/CSS/PHP a pre C++ (alebo ak poznáte niečo lepšie tak pre ten daný jazyk)? A vedel by ste niekto poradiť ako by som mal postupovať (teda len sa naučiť HTML potom CSS potom... alebo do toho treba niečo viac)? Budem Vám veľmi vďačný. :)
Pitas sa stylom: "je lepsi skrutkovac alebo francuzky kluc ?", co ti nato odpovedat ?
Ak chces naozaj programovat nezostanes pri jednom jazyku, tych stranok je miliarda staci pouzit google alebo sa pozriet o dva topiky vysie na temu "Chcete si precvicit programovanie?"
Xizi
Light Expert
Light Expert

Ok no ale ja sa pýtam na základ, teda či mi viete odporučiť nejaký dobrý web/knihu pre začiatok HTML/CSS/PHP, aby som sa to poriadne naučil od základu?
Je mi jasné že ak sa tomu budem venovať budem sa toho musieť učiť viac ale tak pre začiatok som sa pýtal na to C++, alebo ak poznáte niečo s čím sa lepšie začína, neviem asi som sa zle vyjadril, ale pýtal som sa na niečo čo je dobré pre začiatok, to že pri C++ neostanem mi je jasné.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Bombo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bombo »

Kasli na knihy, je to strateny cas. Ak sa chces naozaj naucit programovat tak smer http://www.youtube.com . Odtial som sa naucil javascript/jquery, java .. A hlavne jazyk sa naucis ak si dopredu zvolis ciel ktory chces dosiahnut napr. nejaky userscript a ides si za tym.
Biohazard66
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Biohazard66 »

Xizi napísal:Ok no ale ja sa pýtam na základ, teda či mi viete odporučiť nejaký dobrý web/knihu pre začiatok HTML/CSS/PHP, aby som sa to poriadne naučil od základu?
Je mi jasné že ak sa tomu budem venovať budem sa toho musieť učiť viac ale tak pre začiatok som sa pýtal na to C++, alebo ak poznáte niečo s čím sa lepšie začína, neviem asi som sa zle vyjadril, ale pýtal som sa na niečo čo je dobré pre začiatok, to že pri C++ neostanem mi je jasné.
Tak ja sa teraz tiež učíml PHP na nete nájdeš veľa PDF...
Ohľadom C++ tak ja som čítal Naučte se C++ za 21 dní - niektorý ľudia hovoria že nieje dobrá ale podľa mňa je celkom dobrá, tak a potom som čítal Mistrovstvý v C++ - dobrá kniha, a ak sa chceš naučiť robiť GUI programy tak odporúčam framework Qt
Ale k html ti neporadím mám doma pár kníh tak občas čítam a s Css veľa examlov na nete napr. http://www.w3schools.com/css/css_examples.asp
Ale knihu nemám žiadnu
Napísať odpoveď