Z coho vychzadza ten klasicky predpoklad?javatar napísal:Vychadzam z klasickeho predpokladu oddelenia duse od tela po smrti. Eto vsjo.
Preco neni mozne oddelit dusu od tela aj pocas biologickeho zivota?
Filozofujme, nemam nic proti, rad filozofujem o niecom co ma ale realny zaklad, ty filozofujes o fantaziach a to ma neobmedzene hranice a taka filozofia moze byt o nicom ale aj o vsetkom, co je ale jej najvacsi problem, opat a znovu je subjektivna lebo odzrkadluje tvoje vnutorne pocity.javatar napísal:Ja nedefinujem, ja filozofujem a fantazirujem. Ked to iste robil pred par tisicrociami Anaximandros tak sa dostal so svojim apeironom do knih. Mne sa to sice pravdepodobne nepodari ale pofilozofovat si snad mozem,ci?
A natoto som ti napisal presne toto: "Toto su len slovne hracky kde mozno slovo vytvor, tvroca, tvorivost atd zamenit hoci cim trebars aj prirodnym zakonom. Podstata vzdy ostava rovnaka len sa meni podstatne meno za pridavne meno. Otazka ale je akym sposobom sa dopracuvam k odpovediam.javatar napísal:Navyse som odpoved na tvoju otazku pisal uz neraz. Samotna metodika vedy na definiciu boha nestaci. Takze racionalnou cestou to nepojde, iracionalna je zase do znacnej miery nespolahliva. Nuz cloviecik, vyber si.
Tvoj prispevok je uz silno filozoficky a odbaca od pojmu viera a verit v nieco skor smerom k metafyzickym otazkam. Veda logika a racionalita je sice vynalez ludi ale je zalozeny na pozorovani udalosti ktore prebiehaju okolo cloveka a je schopny ich nejakym sposobom zachytit. Co je mimo diania tochto ludskeho vedomia a schopnosti tieto udalosti zachytavat, ak tam teda nieco je, je len otazkou ci sme schopny sa tam niekedy vobec dostat nasou vedou, logikou a racionalitou a ked aj ci je hodne to nazyvat bohom.
Stale trvam natom ze viera je len dopredu viereknuty vysledok bez pocitania, a takyto vysledok je vlemi malo pravdepoodbne ze bude pravdivy."
Ked nevieme definovat boha, nema najmensi zmysel sa o nom bavit a uz vobec nie v neho verit, lebo je to svet fantazii a tu plati to co som pisal na zaciatku postu a znova je to problem zvany subjektivita.