Dokonale tichý PC
Re: Dokonale tichý PC
setavit pc z tichý komponent nejlépe z pasivně chlazených, měl jsem pc kde na jediný větráček by ve zdroji, na cpu byl pasiv chladič.
A nerozmýšľal si nad vodným chladením? Podstatne drahšie, no efektívnejšie.
naco vodnika? i3 sa da uchladit aj s pasivom a ak zainvestuje do fakt kvalitnej skrine a da do nej 2 vykonne a tiche fany a tak urobi cirkulaciu v bedni, v klude to uchladi. Len treba dat aj slabsiu grafiku a
i3 budiš, skôr som narážal na tú grafiku. Počítam že nebude chcieť nejaký low-end.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
netreba low-end
Gigabyte 6770 pasive + ULN fan.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
MichalkoOo dokonale znamená absolútne, čiže nepočuteľný. Ale ináč súhlas.
ku téme. Core i3 Ti uchladí pomaly aj heatspreader, teda ten model čo si vybral, ale drbni na to niečo masívne nech to vydrží aj v lete. Silver Arrow, alebo tú nizkoprofilovú noctuu. Stačia aj iné samozrejme. Pasívny zdroj je trochu risk, lebo v skrinke by mal byť nejaký airflow. Mám asi u 20 klientov úplne tiché PC, SSD disky, dokonca u troch v raid0 s intel radičmi, sú to väčšinou atomy, ale sú tam aj i3 a i5 nízkonapäťové a chladiče sú vždy NH-D14, alebo tá nízkoprofilová noctua. Grafiky onboard, aby to zbytočne nepieklo. Uvidím v lete aké to bude tepluvzdorné, ale sú poväčšinou klimatizované byty a je to stavané na ambient 30 stupňov celsia, čo je celkom hardcore.
ku téme. Core i3 Ti uchladí pomaly aj heatspreader, teda ten model čo si vybral, ale drbni na to niečo masívne nech to vydrží aj v lete. Silver Arrow, alebo tú nizkoprofilovú noctuu. Stačia aj iné samozrejme. Pasívny zdroj je trochu risk, lebo v skrinke by mal byť nejaký airflow. Mám asi u 20 klientov úplne tiché PC, SSD disky, dokonca u troch v raid0 s intel radičmi, sú to väčšinou atomy, ale sú tam aj i3 a i5 nízkonapäťové a chladiče sú vždy NH-D14, alebo tá nízkoprofilová noctua. Grafiky onboard, aby to zbytočne nepieklo. Uvidím v lete aké to bude tepluvzdorné, ale sú poväčšinou klimatizované byty a je to stavané na ambient 30 stupňov celsia, čo je celkom hardcore.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
ja ULN fan nastavený na najnižšie otáčky nepočujem..