Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

dneska som isiel mhd a ten autobus isiel na lunik IX takze som do neho nastupil lebo byvam hned vedla. A ten autobus bol cisto robeny na ciganov a ten cigansky puch bol v celom autobuse a vacsina pasazierov boli chalosi z luniku IX. Musim ist aj nabuduce :) tam na stopro revizor nepride
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Že nejakí cigáni smrdia..každý, kto zanedbáva svoju hygienu, smrdí. Berme to takto. Teraz: ako ti môže byť z obyčajného smradu tak strašne zle, že si sa len-len nedotyčkoval. Áno, príjemné to zrovna nie nie, je mi to jasné, ale byť zle a odpadávať ? Asi som ironman no. Alebo sám smrdím a som navyknutý. :smt006

Smerované na reliho.

Kód: Vybrať všetko

teraz si nam dokazal ze si obycajny cigansky humusak ktory doma zije v smrade a medzi potkanmi ked ti nevadi smrad tych ciernych humusakov,tak to ostatnym moze vadit. uz sa len strapnujes a len tak dalej chran za kazdu cenu ciganov, pre normalnych ludi ste vy humanisti proste odpad spolocnosti.skap
Vždy som oceňoval konštruktivitu miestnych diskutérov. :D
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

možno si mal prázdny žalúdok alebo ti chýbajú nejaké čuchové bunky :) pozri sa.. to, že väčšinová časť cigánov smrdí je proste fakt.. to, že väčšina kradne a väčšina ich nepracuje je fakt tiež.. len nechci prosím ťa teraz aby som ti sem hádzal nejaké oficiálne prieskumy a štatistiky. zažil som diskusiu bieleho a cigána, kde biely vravel cigánovi "prečo tak smrdíte?" a cigán mu na to povedal "to vy biely smrdíte nám", čo na to povedať? asi len toľko, čo si naznačil aj ty.. že si už "zvykli" na ten zápach :)
hughito
Redeemer
Redeemer

To, že majú cigáni iný telesný pach ako bieli som ochotný akceptovať (ktorý niekomu môže vadiť viac, ako pach spoteného špinavého bieleho), niečo na na tom bude a rôzne etniká sa v tomto zrejme líšia. Asi aj černoch z Afriky či Japonec smrdí inak, keď sa spotí a je neumytý ako spotený a neumytý človek. Ale zase aj tu to treba brať tak, že aj bieli ľudia sú takí, čo smrdia viac a menej, to tiež každý zažil, charakteristické sú tým výťahy.

Čiže: téza, že väčšina cigánov smrdí je nonsens (ak je tá väčšina neumytá a špinavá, tak to zase potom áno). Dokonca tu ktosi písal, že cigán smrdí aj keď sa umyje, čo už považujem naozaj za hodné rany do hlavy.

K tomu ďalšiemu, že väčšina to a to sa nevyjadrujem, to nemá cenu. Všetky stereotypy, nech sú mierené na kohokoľvek nie sú správne. Židia by o tom vedeli rozprávať.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Gratulujem :/ Na bieleho sa vyseru z vysoka a o ciganov, ktory byvali na cierno, zneprijemnovali zivot susedovi, sa staraju ako v perinke. Presne takto sa riesi problem.
http://www.webnoviny.sk/slovensko/malac ... vnej_24hod
http://zahorie.sme.sk/c/6326412/rodina- ... bokej.html
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

hughito: nezabúdaj, že väčšina si pod väčšinou predstavuje už 51%. neriešme tu spoteného japonca, afričana, ugrofína atď.. všetci by mi smrdeli primarene rovnako, žiaden extrém. "ak je tá väčšina neumytá a špinavá, tak to zase potom áno" a tu je ten problém.. akože nie je? stereotyp ako stereotyp, pozri sa na slovenské väznice, pozri sa na správy, pozri sa na pracáky.. zbytočne to tu rozoberať.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Čiže: téza, že väčšina cigánov smrdí je nonsens (ak je tá väčšina neumytá a špinavá, tak to zase potom áno). Dokonca tu ktosi písal, že cigán smrdí aj keď sa umyje, čo už považujem naozaj za hodné rany do hlavy.
hughito napísal:To, že majú cigáni iný telesný pach ako bieli som ochotný akceptovať (ktorý niekomu môže vadiť viac, ako pach spoteného špinavého bieleho)
Tak si vyber.

Inak s tym umytym ciganom som to pisal ja, ale pre tvoj klud to poviem slusnejsie, cigani maju svoj specificky pach alebo vonu ked to tak chces, mne osobne ten pach smrdi a ako vidiet aj vacsine uzivatelom tu na fore az by som povedal ze zatial iba tebe jedinemu to nesmrdi.
Všetky stereotypy, nech sú mierené na kohokoľvek nie sú správne. Židia by o tom vedeli rozprávať.
Ak by neboli spravne tak by neexistovali, logicky z niecoho, ze nejakej skusenosti ten stereotyp vzniknut musel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja si nemám z čoho vyberať, napísal som to jasne.

Viem, že si to spomínal ty a nemám k tomu čo viac dodávať. Proste ja som bol x-krát s styku s cigánmi, normálnymi a slušnými (umytými) a samozrejme mi nesmrdeli, lebo smrdí človek, ktorý je neumytý, zanedbaný a pod. a to už je jedno, akého etnika je.
Ak by neboli spravne tak by neexistovali, logicky z niecoho, ze nejakej skusenosti ten stereotyp vzniknut musel.
Samozrejme, bez vetra sa ani lístok nepohne, ale to nedodáva legitimitu stereotypom ako takým.

ODB: No to je tá chyba, žiadnych 51%. Prejdi si túto tému a nájdeš tu cifry ako 90% (to je spodná hranica), 95% či dokonca 99%.
kali520
Darca
Darca

Samozrejme, bez vetra sa ani lístok nepohne, ale to nedodáva legitimitu stereotypom ako takým.
Ci dava legitimitu alebo nie je len vec pohladu.

Ja len hovorim ze stereotyp z niecoho vychadza a tym padom je odpodstatneny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite nie je spravodlivý a podľa mňa ani legitímny. Za stereotypom môže stáť napr. len jedna udalosť, ktorá následne pretrvá a hyperbolizuje sa. A vôbec, človek riadiaci sa a hodnotiaci na základe stereotypov je pre mňa hlúpy človek.
kali520
Darca
Darca

Vazne si myslis ze cigani su zrovna ten jeden pripad, ktory sa hyperbolizuje? Pozri sa na toto forum, a co to sa tu odiskutovalo. V podstate si jediny co to tvrdi, obcas sem pride mozno nejaky podivin z toho uradu prace co tu pisal tie dlhe mudrosti a este sa chvalil jaky je parazit, alebo to mozno nejaky ephramko ktoreho nazory z velkej casti pramenie z jeho orientacii.

Tak len z brucha vytiahnem z poslednych stran napr seth, pinhead, soviet, reli.c, old dirty bastard a ja, vseci v podstate vychadzame zo stereotypu, zo zlych skusenosti s ciganmi (a v tejto teme nas je este minimalne 5 krat tolko) + rozne statistiky ktore tu boli uvedene mnou, tebou, sethom a ich nachylnostiam ku kriminalite a prizivnictvu atd atd...

Chces snad povedat ze je to nahoda a my vseci sme hlupi?
hughito
Redeemer
Redeemer

Jasne som sa vyjadril, aj k téme, aj ku stereotypom všeobecne, na tvoje konštrukty reagovať nebudem. Kto chce pochopí, kto nechce, tak nie. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Romov bude na vychode stale len viac. Ja keby som bol na mieste mladych ludi ktori odtial pochadzaju, tak prve co urobim je,ze sa co najskor odstahujem bud do zahranicia, alebo aspon do Ba. Lebo tie kulturne rozdiely medzi Romami a neromami su casto naozaj znacne.Takto budu mat pokoj oni tam a my tu.
Za druhe na vychode nie je robota a ked je, tak mizerne platena, nema to tam ziadnu perspektivu.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Nezabudnite, ze dnes je Medzinarodny den Romov, tak dufam, ze to patricne oslavite :D :new23:
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

gogo956 napísal:Romov bude na vychode stale len viac. Ja keby som bol na mieste mladych ludi ktori odtial pochadzaju, tak prve co urobim je,ze sa co najskor odstahujem bud do zahranicia, alebo aspon do Ba. Lebo tie kulturne rozdiely medzi Romami a neromami su casto naozaj znacne.Takto budu mat pokoj oni tam a my tu.
Za druhe na vychode nie je robota a ked je, tak mizerne platena, nema to tam ziadnu perspektivu.
ty si tu naozaj napisal neskutocne riesenie bratislava ako stat v state a zvysok slovenska ciganske kralovstvo ...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Grond

Odpoviem Ti takto> mam kopec studovanych znamych a mladych kolegov ktori pochadzaju z vychodu,pripadne severu, Orava.

Sami hovoria ze keby zostali doma, tak nemaju ziadnu slusne platenu pracu, proste jej tam niet, resp. tych volnych miest je tak malo, ze su iba pod rukou, a pod. Plus problemy s narastajucou komunitou neprisposobivych, s ktorymi zit nie je nic prijemne. Prisli do Ba, robotu si mozu vyberat a zarabaju nadpriemerne dobre. Takze co je lepsie?
Zostat v oblasti kde nie je praca a su neustale problemy s problemovymi komunitami?
Ziadne ine riesenie neexistuje, carovny prutik este nikto nevymyslel.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Čiže namiesto toho aby sme vytvárali pracovné miesta na slovensku sa majú všetci nasťahovať do BA? Už teraz je v BA toľko ľudí od inakiaľ že keď príde sviatok tak populácia tam klesá o polovicu.....
A čo potom keď tam všetci budeme? Zistíme že v rakúsku je lepšie a pojdeme všetci tam a potom trebárs do švajčiarska lebo tam je to fakt úplne najlepšie...
Mimochodom švajčiarsko bolo tiež až na pár oblastí pred pár desiatkami rokov setsakramentsky chudobné(tak že náš východ je zlatá baňa oproti tomu) a tiež tam majú rómov. Takže problém asi bude niekde v slovákoch a nie v rómoch, východe, severe a neviem kde všade.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

keď tam všetci budeme, tak preberieme blavákom všetku prácu, lebo budeme robiť to isté, len s tým, že za to budeme chcieť o 20% menší plat a aj tak budeme happy. následne vznikne občianka vojna, end of story.
jo, lebo je to také jednoduché, zanechať tu všetko a všetkých, odísť do BA / na západ, však prečo nie. práca sa tam nájde pre všetkých. a X násobne lepšie platená. sa čudujem, že na východe ešte vôbec ľudia bývajú. a ubytovanie kde? žiť z tej lepšej výplaty v podnájme/ubytovni? alebo predať tuna 4 a viac izbové (alebo skôr menej v tomto prípade) byty / domy a kúpiť za to garzónku v BA ? tak v hlave sa to všetko veľmi ľahko predstavuje.

//K: sedlák z trnavy, wtf dude? :) to si zistil podľa prízvuku?
BBeast
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BBeast »

hughito ty si buď cigan, nenapišem rom len preto, že proti nim nič nemam alebo si obmedzeny ... tam by som ťa dala byvať na sidlisko, kde som vyrastala, kde sa začiatkom 90 tych rokov "ujala" myšlienka integracie ciganov medzi normalnych ľudí .. to ako to dopadlo je myslím každemu jasné kto si nezažije na vlastnej koži nemá právo tu prezentovať tieto pseudorozumy prečítané v člankoch nejakého veľkolepého odborníka , zato, že sa niečo píše v novinách nemusí to byť pravda .... sr:censored: ť si do vlastného " bytu " možu len zvieratá ba anilen to .. ani pes sa nevy:censored:re do vlastnej búdy .. ale načo vysvetlovať evidentne máš svoj názor asi by ťa mal niekto posadiť do auta a skusiť ťa integrovať do nejakej osady ... hneď zmeníš argumenty ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Ďakujem za nezmyselný výblitok, hádam sa ti ulavilo. Inak už by bolo zaujímavé počítať, koľko ľudí ma tu označilo za cigána len preto, lebo si dovolím mať iný názor a pohľad na túto záležitosť. To o čomsi svedčí. :wink:
Napísať odpoveď