3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
vďaka grim, ani neviem prečo ale mám strašne velkú motiváciu... tak krásne sa cítim keď ho robím... velmi ma to naplňa.
Zatiaľ to vyzerá fakt pekne, ale roboty s tým bude ako na kostole. Resp., ako na Rokforte. 
Držím palce, dokonči to, ak nestratíš motiváciu bude to pecka. Úprimne sa teším.
(inak, robíš to podľa nejakých blueprintov, alebo len tak od oka?)
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2012, 17:35)
Viete mi poradiť, prečo mi pri renderingu padá Maxko? Je mi jasné, že to očividne PC nezvláda, no neviem prečo práve spadne. Kľudne nech mu to trvá, ale padať by to nemuselo. Ide o Vray render interiérovej scény.
Athlon II x4 620 @3,2Ghz (12 hodín OCCT stabilne)
Radeon HD4730 @jadro: 780Mhz pamäť 1050Mhz
4gb DDR3 ram
//aj scheise.
Ja som zabudol že momentálne bežím na integrovanej HD4200, bude to asi tým, že? Ale že by to padalo? Nech to ide pomaly, ale nech nepadá. 
Držím palce, dokonči to, ak nestratíš motiváciu bude to pecka. Úprimne sa teším.
(inak, robíš to podľa nejakých blueprintov, alebo len tak od oka?)
//autoeditácia príspevku (04 Apr 2012, 17:35)
Viete mi poradiť, prečo mi pri renderingu padá Maxko? Je mi jasné, že to očividne PC nezvláda, no neviem prečo práve spadne. Kľudne nech mu to trvá, ale padať by to nemuselo. Ide o Vray render interiérovej scény.
Athlon II x4 620 @3,2Ghz (12 hodín OCCT stabilne)
Radeon HD4730 @jadro: 780Mhz pamäť 1050Mhz
4gb DDR3 ram
//aj scheise.
vďaka hensym, tak pri tomto motiváciu určite nestratím...
no a robím to podla jednej fotky kďe je odfotený rokfort, takže dá sa povedať že skôr tak od oka. 
Hensym - pravdepodobne je to narocnejsia scena a asi "skonzumuje" viac RAM ako mas
Rethon - drzim palce a pevne nervy
Rethon - drzim palce a pevne nervy
pippo: Tak to je záhada, keďže taskman ukazuje vyťaženie RAM počas renderingu len na 70%.
Rethon: parádička, kvalita stále rovnaká, stále na vysokej úrovni, myslím že je zbytočné písať niečo viac.
Rethon: parádička, kvalita stále rovnaká, stále na vysokej úrovni, myslím že je zbytočné písať niečo viac.
Hensym: popripade ak pouzivas Vray skus zapnut Frame Buffer a ak nepomoze skus v maxku este zvysit Dynamic memory limit
-
failExperiment
Expert
Rethon: na okna pouzivas nejaky plagin ? zatial to vyzera dost dobre, dufam ze potom neodflaknes skridlu.
A planujes pouzite Blender render alebo Cycles ?
A planujes pouzite Blender render alebo Cycles ?
failExperiment - no ono to neni modelované v blendery, používam autocad 2012 takže všetko je pekne "ručne" robené. A nad rendererom som ešte neuvažoval, na to je dosť času.
Tak som po dlhom čase otvoril Maxko, s tým, že som ho za 10 minút zase nevypol, a pustil som sa do jednej scenérie vďaka jednému tutoriálu. Je to ale taký tutoriál, že dokopy má 20 viet a 10 obrázkov, a pritom má popisovať vytvorenie kompletnej scenérie. Čiže začiatočník ako ja mu bude rozumieť asi viete ako... Čiže potiaľto som to robil podľa tutorialu, a ďalej to už bude z hlavy, tutorial otvorím snáď len keď budem potrebovať pomoc s trávou, keďže s tým som ešte nerobil. Prakticky som len skúšal svetlo, že ako to bude vyzerať, a aj keď som čakal lepší výsledok, hádam to na konci bude vypadať lepšie, dám to teda sem. Hotové tak na 3% samozrejme. 
//pokračuje to relatívne dobre. Ale 120 000 polygónov a už to PC začína trhať aj vo viewporte. Scheise, až tu si človek uvedomí, že nemá ani z ďaleka taký dobrý PC ako si myslel.
//pokračuje to relatívne dobre. Ale 120 000 polygónov a už to PC začína trhať aj vo viewporte. Scheise, až tu si človek uvedomí, že nemá ani z ďaleka taký dobrý PC ako si myslel.
-
Yokozuna404
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Moj vytvor (v inom threade mi to zmazali hoci aj tak by to tam pasovalo, no ale budiš. Obrazok uploadnutim strati tiez vela kvality, no ale ak to tak musi byt...,max velkost prilozeneho obrazka som v pravidlach fora nenasiel..) ak by ktosi chcel vidiet lepsi obrazok vo vyssej kvalite, tak asi PM, lebo by to asi admin zmazal(?)....
-
uplink
VIP
Super je to. 3D Studio Max + vray 2.x?
-
Yokozuna404
Medium Expert
Nie, Blender 2.49b + Yafaray 
-
uplink
VIP
Respect. Modely sú všetky Tvoje, alebo nejaký evermotion?
-
Yokozuna404
Medium Expert
Hah diki 
Hmm, ruza neni moja...ostatne je moje..pokial sa dobre pamatam
Edit: este nohy zo stola su neni moje
ale mne hlavne islo co najskor spravit nejake akstak fajne nasvietenie..modelovanie to je uz len strata casu
Hmm, ruza neni moja...ostatne je moje..pokial sa dobre pamatam
Edit: este nohy zo stola su neni moje
ale mne hlavne islo co najskor spravit nejake akstak fajne nasvietenie..modelovanie to je uz len strata casu
-
uplink
VIP
Darmo no, pre tento večer Ťa budem uznávať. Ísť cez open-sourcový 3D editor, použiť open-sourcový raytrace engine pre produkciu a *ebať sa s materiálmi a osvetlením. Respect
...
Btw. aký máš rig? Nedal by sa odstrániť ten šum? Je mi jasné že aj toto mu muselo dať zabrať, vyrenderovať to, to len bokom. Lebo je to fantasticky nasvietené, by ma zaujímalo keby si dal het šum, či to dosiahne ešte väčší fotorealizmus. A tú fotku čo si dal do okna by som dal nejakú highresovú, ak žiadnu nemáš, pošlem Ti nejakú zo shutterstocku, stačí písnuť SS.
Btw. aký máš rig? Nedal by sa odstrániť ten šum? Je mi jasné že aj toto mu muselo dať zabrať, vyrenderovať to, to len bokom. Lebo je to fantasticky nasvietené, by ma zaujímalo keby si dal het šum, či to dosiahne ešte väčší fotorealizmus. A tú fotku čo si dal do okna by som dal nejakú highresovú, ak žiadnu nemáš, pošlem Ti nejakú zo shutterstocku, stačí písnuť SS.
Nasvietenie sa mi taktiez velmi paci, posobi to velmi dobre ale vytkol by som ti 2 veci - koberec, ten vyzera tak trochu ako kus papiera a miestnost je trosku prazdnejsia, to mi ale az tak moc nevadi 
-
failExperiment
Expert
Yokozuna404:
konecne niekto bezi na opensourse
Este otazocka, kolko si to renderoval? A ako si nalial vino do pohara ? Pouszil si fluidsimulation alebo nejaku inu technyku?
Este otazocka, kolko si to renderoval? A ako si nalial vino do pohara ? Pouszil si fluidsimulation alebo nejaku inu technyku?
-
Yokozuna404
Medium Expert
Rendertime bol 4,5 hodiny na 3 jadrach o 3,3Ghz....vino v pohari je len obycajny objekt...ziadna simulacia, tedaspravil som si pohar, a kus z jeho vnutra som naklonoval ako samostatny objekt a z vrchu zacelilfailExperiment napísal:Yokozuna404:konecne niekto bezi na opensourse
-
uplink
VIP
lol ja som si ten koberec všimol len na pravej stranepippo napísal:Nasvietenie sa mi taktiez velmi paci, posobi to velmi dobre ale vytkol by som ti 2 veci - koberec, ten vyzera tak trochu ako kus papiera a miestnost je trosku prazdnejsia, to mi ale az tak moc nevadi
Ja som bol ohromený z light scatteringu [postupné rozbíjanie svetelných lúčov, je to vidieť na tom ako je tieň ostrý na začiatok a postupne sa rozostruje]. Sám som sa trápil s raytracingom dlhú dobu a je fakt umenie dobre nasvietiť nejakú scénu.
Svetlá a tiene ktoré som si všimol a spravili na mňa dojem: