Ja to isté ,dokonca bez vody ,akurát len s dákou tou voňavkou
Veľká noc
Re: Veľká noc
Mozno si to neuvedomujete ale cez velku noc je taka spotreba masa ako cez ziaden iny sviatok, ludia v supermarketoch su zbesneni, vsade kopu aut a vonku medzi panelakmi zopar ludi. Ah tie krestanske sviatky ...
-
Anem
Star
- Kontaktovať používateľa:
Nechápem čo si tým chcel povedať. Čo je na tom, že je zvýšená spotreba mäsa? Sviatok nemôže za to, že Slováci sa hrabú do hypermarketov pri každej možnosti.
Už tradične sa po 40-dňovom pôste hoduje.
Už tradične sa po 40-dňovom pôste hoduje.
Na Silvestra je vysoka spotreba alkoholu a nikmu to neprekaza. Sunka a maso patria na velkonocny stol.
aha je pekne ze maso prirovnavas s alkoholom, predstav si ze ty by si bol potrava pre niekoho ineho ked su sviatky
já pobehám rodinku asi len, ale oblievat asi nič, holt tradicie vymieraju
A co chudata slivky, z ktorych sa pali slivovica?M4jk1:-) napísal:aha je pekne ze maso prirovnavas s alkoholom, predstav si ze ty by si bol potrava pre niekoho ineho ked su sviatky
Tak si dajme Vianoce, tam nemate v rodine rezne, kaprov, lososa, pstruha, rozne ine maso a tak? A co taka svadba, pohreb, oslava narodenin a menin, co vlastne kazdodenny obec?M4jk1:-) napísal:aha je pekne ze maso prirovnavas s alkoholom, predstav si ze ty by si bol potrava pre niekoho ineho ked su sviatky
-
rufus59
Light Professional
Vyoblievam rodinu myslím, že to stačí
Napam zakuskov a budem rád.
-
audiotrack
VIP
u nás sa velká noc nikdy nejako neriešila a nebude to iné ani toho roku. Ráno symbolicky na mamu trochu voňavky, dá nám nejakú "výslužku" ktorá je tiež len symbolická lebo nie sme malé deti a hotovo. Celú veľkú noc by som len rozdelil na dve etapy: prvá - upratovanie a umývanie okien a druhá - prejedanie sa šunkou a šalátom
-
Anem
Star
Si pamätám ako voľakedy aj na Zaprtkoch vytiahli ženu pred panelák a šup na ňu 5-6 vedier vodyaudiotrack napísal:u nás sa velká noc nikdy nejako neriešila a nebude to iné ani toho roku. Ráno symbolicky na mamu trochu voňavky, dá nám nejakú "výslužku" ktorá je tiež len symbolická lebo nie sme malé deti a hotovo. Celú veľkú noc by som len rozdelil na dve etapy: prvá - upratovanie a umývanie okien a druhá - prejedanie sa šunkou a šalátom
Ja tieto "sviatky" už dlhšie úplne ignorujem, nebudem robiť nič viac a nič menej, než čo som robil napr. dnes.
karmista: Díky za upozornenie, nevedel som/nevšimol som si to. Inak je interesantné, ako drsne ma označuješ nálepkami, ale nedokážeš sa ani podpísať. Ako takí ľudia ako ty fungujú v realite ? Si na smiech.
karmista: Díky za upozornenie, nevedel som/nevšimol som si to. Inak je interesantné, ako drsne ma označuješ nálepkami, ale nedokážeš sa ani podpísať. Ako takí ľudia ako ty fungujú v realite ? Si na smiech.
Hughito - Nas mladsich z miest a bez nabozenskeho zalozenia akysi velky piatok ci velkonocny pondelok nerozhadze, a berieme to ako normalny vikendovy den 
-
audiotrack
VIP
no tak my tam na záprdkoch máme aj rieku, tak 5-6 vedier nikdy nebol problémAnem napísal: Si pamätám ako voľakedy aj na Zaprtkoch vytiahli ženu pred panelák a šup na ňu 5-6 vedier vodyTeraz to už len ťažko uvidím.
stretavame sa v rodinnom kruhu, nic ine neriesim v tento sviatok
-
Nadeo
Guru wannabe
Vcera sme obehali rodinu, troska symbolicky poliat s vonavkou... nazral som sa sunky ako nikdy a hor sa domov. Volakedy som na dedine u starkej obehal vsetkych moznych znamych, teraz uz tazko..
-
TommyHot
Addict
Rano som vstal s neskutocnym bolehlavom a posledne co sa mi chcelo bolo natahovanie sa s kyblami.
Nic uz, mama, babka a to je tak vsetko, 3-4 roky a uz to uplne vymre cele. Aj tak ti co chodi sibat po domoch to robia len pre peniaze.
-
lowmanek
Light Professional
pascalweb, myslis, ze kvoli tym 0,5-1€ by sa niekomu chcelo behat po kazdom dome?
-
evilbanana
Medium Star
chcelo,ciganom
co som videl po celej dedine behali